Hoe je penis en balzak scheren

Je bekijkt nu Hoe je penis en balzak scheren

Het scheren van je schaamhaar rond je penis en balzak klinkt spannend! Je intieme zone bevat veel huidplooien, die het scheren lastig maken. Het vergt wat meer handigheid, voorzichtigheid en de nodige voorbereiding. Toch is het scheren van de penis en balzak een stuk makkelijker en veiliger dan je denkt. Als je de tips in dit artikel volgt is het risico op snijwondjes, irritatie en rode bultjes erg klein. In dit artikel geef ik tips hoe je het beste schaamhaar kunt scheren en hoe je dat veilig doet.

Wel of niet schaamhaar scheren?

Waarom zou je als man jouw schaamhaar scheren? Je intieme delen scheren is de normaalste zaak van de wereld. Veel mannen doen het. Als reden om het schaamhaar te scheren of te trimmen geven veel mensen aan dat ze bijgewerkt schaamhaar aantrekkelijker vinden en de seks met een niet al te uitbundige hoeveelheid schaamhaar prettiger. Ook hygiëne wordt door veel mensen als reden genoemd om het schaamhaar te scheren. Het ziet er frisser uit en voelt prettig. En mooi meegenomen: je schaamhaar scheren is één van de trucjes om je penis groter te laten lijken. De keuze om wel of niet je schaamhaar te scheren is een persoonlijke keuze. Je hoeft jezelf ook niet helemaal glad te scheren. De meeste mannen kiezen voor ‘verzorgd’: een getrimde stijl of delen glad geschoren.

Bevalt het niet? Dan is het binnen een paar weken al weer aangegroeid!

Hoe schaamhaar scheren?

ballen-scheren

Er zijn twee manieren waarop je het schaamhaar van je geslachtsdelen kunt verwijderen. Je kunt een scheermesje gebruiken of een elektrisch scheerapparaat. Met een scheermesje kun je een gladder resultaat bereiken. Daarnaast voelt de huid zoveel fijner na het scheren dan met een scheerapparaat. Daartegenover staat dat het gebruik van een scheermesje om je ballen te scheren wel een tijdrovende klus is. Denk aan het aanbrengen van scheerschuim en het voorzichtig scheren. Ook heb je meer kans op  snijwondjes als je niet goed oplet. Het scheren van je schaamhaar met een scheermesje vergt dus wat meer handigheid, voorzichtigheid en de nodige voorbereiding. Schaamhaar scheren met een elektrisch scheerapparaat is vele malen sneller, maar geeft een iets minder glad resultaat.

Zelf maak ik gebruik van beide methoden. De ene keer heb ik weinig zin of tijd om scheerschuim te gebruiken en kies ik voor de snelheid van een scheerapparaat. Wil ik het gladste en fijnste resultaat? Dan kies ik 100% voor scheren met een scheermesje. Daarom start ik met een uitleg hoe je dat doet. Daarna leg ik uit hoe je het beste resultaat bereikt met een scheerapparaat.

Stap 1: Wat heb je nodig?

Goed gereedschap is het halve werk. Gelukkig heb je niet veel nieuwe dingen nodig. Je hebt uiteraard scheerschuim en een scherp scheermesje nodig. Een bot mesje heeft namelijk moeite om de dikke en stugge schaamharen weg te scheren, dat geeft een trekkerig en pijnlijk gevoel.

In plaats van scheerschuim raad ik je aan een niet schuimende scheergel te gebruiken. Het nadeel van scheerschuim is namelijk dat je niet goed kunt zien waar je scheert. Met een niet schuimende scheergel heb je dat probleem niet! Het is transparant en schuimt niet, waardoor je goed ziet wat je doet.

Daarnaast vind ik bij het scheren van schaamhaar een kleine handspiegel een onmisbaar hulpmiddel. Zo kun je kijken wat je doet op de plaatsen waar je van boven geen goed zicht op hebt!

Stap 2: Trim lange haartjes kort en neem een warme douche

Te lang schaamhaar laat zich moeilijk wegscheren. Haal het daarom tot op de huid weg met een tondeuse of schaar. De haartjes moeten zo kort als mogelijk zijn. Zo kunnen ze makkelijker afgesneden worden door een scheermes. Daarnaast voorkom je dat de mesjes verstopt raken door de lange haren.

Zijn de lange haren ingekort? Dan raad ik je aan een warme douche te nemen voordat je gaat scheren. Het warme water maakt de dikke en stugge schaamharen zachter, de huid soepel en verwijdert bacteriën. Daarnaast dalen je balen iets uit door de warmte, wat het makkelijker maakt om de huid strak te trekken. Daardoor glijdt het scheermesje makkelijk over de huid en heb je minder kans op snijwondjes.

Breng vervolgens op de natte huid scheergel, scheerschuim, scheerolie of zeep aan op de plekken waar je het schaamhaar wilt verwijderen. Scheerschuim beschermt de huid en zorgt er voor dat het scheermesje beter over de huid glijdt.

Stap 3: Hoe je penis scheren?

Begin met het scheren van de penis en het schaamhaar daarboven en -rond. Het kan helpen de penis eerst wat stijver te maken zodat de huid al wat strakker staat. Pak je penis beet en trek met die hand de huid strak zodat er zo min mogelijk huidplooien zitten op het stuk dat je wilt scheren. Ga nu met het scheermes in je andere hand over de penis. Bij het scheren is het belangrijk dat je scheert met lichte, zachte bewegingen, zonder al te hard te drukken. Spoel na elke haal de haartjes uit het scheermes met water.

Scheer eerst met de haargroei richting mee. Nog niet glad genoeg? Voor een glad scheerresultaat moet je soms nogmaals in verschillende richtingen over het zelfde plekje scheren. Scheer dan nogmaals in de andere richting. Neem hiervoor je tijd en wees voorzichtig. Ga niet vaker dan 2/3 keer over hetzelfde plekje en breng opnieuw scheerschuim aan.

Verwijder nu het haar boven en rond de penis door opnieuw eerst de huid goed strak te trekken en daarna te scheren.

Stap 4: Hoe je ballen en balzak scheren?

De scheren van je ballen is het meest lastige onderdeel. De huid van de schaamstreek en ballen bevat namelijk veel huidplooien en is teer (maar kan meer hebben dan je denkt). Belangrijk is om de huid goed strak te trekken om de huidplooien zoveel mogelijk glad te strijken. Gebruik je ene hand om de huid strak te trekken en scheer met je andere hand in de richting die voor jou het meest comfortabel aanvoelt. Nog niet glad genoeg geschoren? Scheer dan nogmaals (opnieuw scheergel aanbrengen!) tegen de haarrichting in. Zelf scheer ik eerst mijn ballen, spoel de huid af en werk daarna de plekjes bij die nog niet glad genoeg zijn.

Voor de lastige plekjes kun je voor een spiegel gaan zitten of hurken boven een handspiegel. Een andere tip is één voet op de rand van het bad of tegen de muur zetten. Zo kun je er beter bij. Gebruik waar mogelijk een spiegel zodat je kunt zien wat je aan het doen bent.

Stap 5: Koud water en bijhouden

Ben je tevreden met het resultaat. Spoel dan de huid schoon met lauwwarm water en daarna heel kort met koud water. Het koude water is misschien niet prettig, maar je kunt hiermee een deel van de huidirritatie voorkomen!

Nu is het een kwestie van wekelijks bijhouden. Stoppeltjes zien er namelijk niet uit en zijn niet prettig voor je partner tijdens de seks. Scheer je kruis regelmatig (als de haartjes nog klein zijn) en controleer om de dag of er geen haartjes ingroeien.

Huidirritatie na het scheren van schaamhaar voorkomen

Het is veelgehoorde klacht na het scheren van schaamhaar: jeuk, rode bobbeltjes en andere huidirritatie. Wat mij opvalt is dat er veel fabeltjes worden verspreid over dit onderwerp. De meest storende misverstanden zijn wat mij betreft die over het gebruik van aftershave en babypoeder.

Waar je naar op zoek bent is een middeltje (vaak een crème of lotion) die vocht inbrengend is (hydraterend) en de huid kalmeert. Dat helpt tegen jeuk en irritatie. De meeste traditionele aftershaves doen dit niet en bevatten soms zelfs alcohol, dat de huid juist uitdroogt en onnodig prikkelt. Babypoeder doet hetzelfde. Het probleem van aftershave is dat het een algemene term is. In plaats van aftershave moet je een lotion, balsem of gel hebben, geschikt voor de gevoelige huid, die hydraterend is en geen alcohol bevat. Bodylotion of baby olie zijn voorbeelden van dergelijke middeltjes, maar ook bijv. Gentl of Nivea.

Zo voorkom je irritatie na het scheren:

 • Nooit over de losse huid te scheren maar altijd met één hand de huid strak trekken om snijwondjes te voorkomen.
 • Een warme douche nemen voor het scheren om de haartjes zacht te maken.
 • Niet te vaak over hetzelfde stukje huid scheren. Scheermesjes laten namelijk minuscule beschadigingen achter op de huid en dat irriteert de huid.
 • Scheer altijd met een vlijmscherp mesje. Een bot scheermes ‘trekt’ aan de haartjes doordat ze niet in een vloeiende beweging afgeschoren kunnen worden. Dit kan pijnlijk zijn.
 • Scheer je schaamhaar ’s avonds, zo kan je huid ’s nachts rustig herstellen.
 • Scheer niet dagelijks. Geef de huid een paar dagen rust en tijd om te herstellen.

Hoe schaamhaar scheren met een elektrisch scheerapparaat

Schaamhaar scheren met een elektrisch scheerapparaat is ook mogelijk. Dat is iets makkelijker, veiliger en sneller. Je loopt namelijk minder kans op scheerwondjes en je hoeft niet te kliederen met scheerschuim.

Voor het scheren met een elektrisch scheerapparaat neem je voor het scheren GEEN douche. Het warme water maakt de haartjes namelijk zachter. Een elektrisch scheerapparaat kan deze zachtere haren minder goed grijpen.

Net als bij het scheren met een scheermesje is het belangrijk om eerst de lange haren in te korten. Een scheerkop kan namelijk alleen de korte haartjes goed grijpen. De meeste scheerapparaten hebben een trimmerfunctie, zo niet gebruik een schaartje. Verwijder met de trimmer of het schaartje voorzichtig de langere haren van en rond de penis en op de ballen. Ook hier is het belangrijk dat je de huid goed strak trekt. Doe je dat niet dan heb je kans dat de trimmer de losse huid grijpt en er een wondje ontstaat.

Als de langste schaamharen ingekort zijn, gebruik dan de normale scheerkop om de stoppeltjes verder in te korten. Zo ontstaat een glad en zacht resultaat. Niet zo glad als met een scheermesje, maar daar staat tegenover dat het veel sneller gaat.

Lees ook: Wat is het beste scheerapparaat?

Schaamhaar bijwerken

Je las het al eerder aan het begin van dit artikel: veel mannen vinden het prettig om hun schaamhaar niet helemaal weg te halen (kaal). Geen wilde bos, maar wel een bijgewerkt model. Alleen de haren kort trimmen is dus zeker ook een optie. Het trimmen van je schaamhaar kun je op allerlei manieren doen: bijknippen met een schaartje, de trimmer van het scheerapparaat gebruiken of een baardtrimmer / tondeuse gebruiken. Die laatste twee zijn handig omdat je dan de gewenste lengte kunt instellen en je geen zorgen hoeft te maken dat je de haartjes helemaal weghaalt.

Een combinatie tussen glad is ook mogelijk. Zelf kies ik er voor om boven mijn penis het haar kort te trimmen, maar niet kaal te scheren. De haartjes op mijn penis en op mijn ballen scheer ik wel helemaal weg.

Ontharingscrème voor geslachtsdelen gebruiken?

Mij wordt vaak de vraag gesteld of je ontharingscrème rondom je geslachtsdelen mag gebruiken voor het ontharen. Het antwoord daarop is ja, maar gebruik wel een ontharingscrème die geschikt is voor de intieme zone en zorg er voor dat de crème niet in contact komt met de eikel. De huid van de een kan beter tegen ontharingscrème dan de ander. Daarom is het raadzaam om eerst een klein beetje crème te proberen in je knieholte. Geeft dat geen huidirritatie, dan kun je het waarschijnlijk zonder pijn en huidirritatie gebruiken voor je schaamhaar. Lees meer over de beste ontharingscrème voor mannen.

Als man een figuurtje in je schaamhaar scheren?

Laat ik afsluiten met wat inspiratie, want kaal is ook maar zo kaal. Bij vrouwen is het al jaren de normaalste zaak van de wereld, een figuurtje in je schaamhaar scheren. Voor wie zijn partner eens wil verrassen: niet volledig kaal, maar kort en netjes in vorm geschoren. Denk aan een pijl, een hart, een driehoek of een snorretje. Er zijn zelfs handige scheer sjablonen voor te koop. Die leg je op je schaamhaar en daarrond scheer je. Zo kun je het schaamhaar netjes in vorm trimmen. Handig en grappig!

Fotocredits: Michelangelo’s David has big hands, uitsnede, Mike Ault

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 43 reacties

 1. Tommy

  Ik vind het altijd erg lastig om mijn ballen te scheren, hebben jullie nog meer tips?

  1. Herman (redactie)

   Hallo Tommy,

   De ballen zijn inderdaad een bijzonder lichaamsdeel, dat soms lastig kan zijn om te scheren. Ze veranderen van het ene op het andere moment van vorm (losse balzak of vast). Scheren van de ballen gaat het makkelijkst als je balzak wat losser is. Daarvoor neem je het beste een bad of scheer je op een warme plek.

   De tweede essentiële tip is om de huid zo strak als mogelijk te trekken en vervolgens te scheren. Vergeet niet om scheerschuim te gebruiken als je een scheermesje gebruikt. Eventueel kun je ook met een elektrisch scheerapparaat (de tondeuse functie) of trimmer scheren, maar ook daarvoor geldt dat je de huid goed strak moet trekken.

  2. J.

   Haar wegbranden met “koud” vuur!
   Doen ze ook bij koeien waar veel haren op de uiers zitten, ze branden het haar dan weg, geeft goed resultaat!
   Dus met een aansteker vlug langs je schaamhaar gaan, denk er aan, het haar schrieuwt vlug weg, dus hou een nat washandje bij de hand! En de aansteker wordt heet!

   Maar ik heb maar 1 hand dus ben te onhandig om dit zelf te doen, bij wie moet ik zijn om dit te laten doen?

 2. Robert

  Ik scheer mijn penis en ballen altijd met een elektrisch scheerapparaat. Eerst met de trimmer alle lange haartjes, daarna met de scheerkoppen de korte haartjes. Gaat vrij goed en wordt mooi glad en zacht voor enkele dagen.

 3. Jantje

  Mijn reactie is het volgende: Ik doe het al 25 jaar mijn penis en balzak helemaal kaal scheren en heb er veel profijt van en zeker bij mijn partner, want die raakt er opgewonden van. Zij is er helaas niet meer en nu heb ik sinds een half jaar een nieuwe vriendin en wij beiden vinden het geil om onze schaamstreek helemaal kaal en glad te scheren en het verhoogd ons seks leven enorm. Wij hebben elke dag seks en bevredigen elkaar meerdere malen per dag en daar genieten wij erg van.

 4. Luke

  Ik heb helaas nog geen balhaar maar wil het wel graag, ik ben 14 jaar oud en vraag me af of je dit proces kan versnellen?

  Mvg

  1. Dude

   Nee dat kan niet kiddl, gewoon even wachten het komt vanzelf

  2. Marc

   Dat komt wel als je in de pubertijd komt

   1. Onbekend

    Uhh ik ben net 13 en heb al best veel haar is dit apart

  3. Pjeter

   En als je het eenmaal hebt wil je het weg hebben.

  4. Anoniem

   Ik heb dit al lang en ben 12

   1. Anoniem

    De ene is sneller dan de ander

 5. Stefano

  Ik deed het voor eerst vandaag rondom mijn penis, dus niet ballen. Het ging makkelijk, ik maakte me gereed. Eerst bloot gaan voor meer ruimte, dan schuim op de plek waar ik wilde scheren. En scheren maar, wel beetje bloed op een paar plekken.. Maar dat moet je direct schoonmaken en dan pas verder. Als ik klaar ben dan doe ik soort olie, maar dan men aftershaving doe ik het over de plek waar irritaties zijn. En ik voel me veel beter.

 6. Max

  He, ik zelf ben 14 jaar jong en scheer mn schaamhaar weg. In dit artikel wordt gepraat over scheerschuim en -gel. Hier kan ik echterniet aan komen, zijn er andrre dingen die ik kan gebruiken ipv deze artikelen?

  1. Arda

   Ze zijden ook dat je zeep kon gebruiken
   Maar ik denk dat het geen goed plan is

  2. Karel

   Beter toch scheerschuim of scheergel gebruiken Max, dat werkt het beste! Je hoeft hiervoor geen speciale (voor mannen) te gebruiken, maar kunt ook die voor vrouwen pakken (bijv. van je moeder/zus)? Het ruikt alleen anders, voor de rest hetzelfde spul.

   Kan je daar niet aankomen, dan is gewoon water ook een optie. Het mes glijdt dan alleen minder goed. Zeep kan ook. Babyolie ook.

   Let op: je huid goed strak trekken met een hand!

 7. Mijn naam

  Ik ben bang met een scheermes of een scheerapperaat me zelf pijn gaat doen een snee ofzo in mijn penis of balzak
  Kan iemand mij helpen?
  Is het mogelijk dat je zelf kan pijn doen tijdens het scheren?

  1. Herman (Redactie)

   Het is mogelijk dat je jezelf per ongeluk snijdt tijdens het scheren. Wees niet bang, het zijn maar oppervlakkige snijwondjes, want de mesjes in een scheermes zijn zo geplaatst dat je nooit echt diepe sneeën kunt maken. Toch is het niet fijn en iets wat je eigenlijk wilt voorkomen. Gebeurt het toch, dan is het geen ramp, maar met de volgende tips kun je het zo veel mogelijk voorkomen:

   Let erop dat je de huid goed strak trekt met één hand. Maak kleine scheerbewegingen. Elke keer met je andere hand weer stukje strak trekken. Plaats het scheermes goed op de huid. Breng niet een te dikke laag scheerschuim aan. Een dun laagje is voldoende. En natuurlijk eerst de lange haren kort trimmen (bijv met de trimmer op je scheerapparaat).

   Mocht je het nog niet zien zitten dan is een elektrisch scheerapparaat de veiligste methode. Hier vindt je wat meer informatie: https://www.scheertips.com/scheerapparaat-gebruiken-voor-scheren-schaamhaar/

 8. Jantje

  Met welk type scheermesje scheren jullie je

  1. Jos

   Gewoon een scheermes die je ook voor de rest van je lijf en gezicht gebruikt. Wegwerp, luxe, trillende, goude, maalt niet uit. Als het mesje maar niet bot is. En dat merk je vanzelf wel.

 9. Edwin

  Heteronormatief. Er zijn ook mannen die mannen als partner hebben. #2017
  Overigens is er ook niets mis met trimmen in plaats van scheren. Kaal schijn je ook twee soa’s makkelijker te kunnen oplopen.

 10. J.

  Haar wegbranden met “koud” vuur!
  Doen ze ook bij koeien waar veel haren op de uiers zitten, ze branden het haar dan weg, geeft goed resultaat!
  Dus met een aansteker vlug langs je schaamhaar gaan, denk er aan, het haar schrieuwt vlug weg, dus hou een nat washandje bij de hand! En de aansteker wordt heet!

  Maar ik heb maar 1 hand dus ben te onhandig om dit zelf te doen, bij wie moet ik zijn om dit te laten doen?

 11. P

  Ik scheer regelmatig mijn penis voorhuid en balzak met scheergel en scheermesje.
  Wel tevoren penis en balzak bevochtigen en voorzichtig met volle aandacht scheren.
  bilnaad anus perineum laat ik scheren omdat niet zelf te doen is.
  Zonodig ff invettenmet de rode pot brillcreme dat maakt het zacht en voelt lekker fris.
  Schaamhaar net als andere lichaamsbeharing laat ik zitten.
  Daarna schoonspoelen afdrogen en cockring weer omdoen.

 12. anoniem

  Hallo ik ben verlegen en durf dus niet aan mijn ouders te vragen of het slim is of ik mijn schaamhaar scheer en wat ik moet gebruiken.

  Is dit verstandig en moet ik het nou blijven doen?

  1. Herman (Redactie)

   Hallo Anoniem,

   Het is de vraag wat je precies bedoelt met ‘verstandig’. Het scheren van je schaamhaar is in ieder geval niet gevaarlijk of een probleem. Er kan weinig gebeuren. En als je stopt dan stop je er mee en groeien de haartjes vanzelf weer terug. Het is een beetje wat je zelf wilt:

   Geheel kaal scheren
   Hiervoor heb je een scheermesje nodig (en die zijn voor een paar euro te koop in de supermarkt – niemand kijkt er vreemd van op als je die koopt, want je kunt het ook voor je gezicht gebruiken). Het scheren van de schaamstreek vergt de eerste keren wat oefening, maar heb je snel onder de knie. Begin gewoon rust en volg bovenstaande tips. Ik doe het zelf zonder scheerschuim onder de stromende douche.

   Inkorten van de lange haren
   Optie twee is het inkorten van de lange schaamharen. Hiervoor heb je een tondeuse (zit ook achterop een elektrisch scheerapparaat) of schaar nodig. Ziet er ook verzorgd uit.

   Haren laten staan
   Je bent heus niet de enigste die zijn schaamhaar niet scheert. Er zijn genoeg jongens die het schaamhaar lekker laten zoals het is.

   1. René

    Ik scheer mijn penis en ballen al jaren.
    Ik ga gewoon in bad zitten met warm water en zonder scheerzeep, is veel makkelijker dan rechtstaand.
    Altijd prachtig resultaat, voelt zalig aan. Ik gebruik Gilette Mach 3.
    Veel plezier ermee.
    René

 13. Jantje banaantje

  Hej mensen ik ben 15jaar en ik ben bang om men balzak te scheren de rest doe ik ben gewoon bang om een sneetje te hebben in de balzak iemand goeie tips

 14. Henk

  Ik scheer mijn penis en balzak al vanaf mijn 16e en het bevalt mij prima heb nooit spijt van gehad ben altijd lekker glad geschoren , groetjes Henk

 15. wim van son

  hi ik ben zo handig kan ik het ook weghalen van mijn schaamharen met een ontharings spul

  1. Seppe

   Neen, als je dit doet beschadig je je ballen en geloof me dat wil je niet, ik heb dit 1 keer geprobeerd, geen 2de keer meer. Je ballen beginnen pijn te doen, soort van brandend gevoel.

 16. Mart

  He hoi, iemand nog tips om irritatie tegen te gaan na het scheren? Heb vandaag voor het eerst me geschoren onder de douche, maar vroeg me af of er nog middeltjes zijn die irritatie voorkomen en fijn aanvoelen.

 17. Vandalen

  Mijn vrouw en ik scheren elkaar iedere veertien dagen en het is iedere keer weer een feest.
  Meestal draait het uit op een rondje pijpen, beffen. Niets ie zo heerlijk als een fris geschoren kutje een befbeurt te geven vaak zelfs nog met schuim. Ze geeft mijn jonge heer ook een beurt tot en met happy end.
  Morgen is het weer zover.

 18. Ilias

  Moet je bij een elektrisch scheermachine scheerschuim of gel gebruiken?

 19. henk

  De reden waarom ik mijn schaamhaar afscheer is dat ik veel minder last heb van lichaamsgeur. het is wel lastig om het zelf te doen, ik zou het wel definitief willen, hulp is welkom.

 20. henk

  Ik scheer mijzelf al lang, daardoor heb ik minder last van lichaamsgeuren. Ik zoek naar een mogelijkheid om permanent onthaard te worden

 21. FRANCESCO

  Ik gebruik een elektrisch scheerapparaat om mijn schaamhaar te scheren, maar met name op de ballen krijg ik daardoor toch kleine wondjes en pijn. Het scheerapparaat weet net een stukje huid vast te grijpen. Is erg pijnlijk en geeft wat bloed. Wat doe ik verkeerd? Dit is zowel met de scheerkop als met de trimmerfunctie van het scheerapparaat (die laatste is erger).

  1. Herman de Groot

   Hallo Francesco, net als met een scheermesje moet je ook bij het gebruik van een scheerapparaat je huid goed strak trekken. De huid rond de scrotum en ballen is vaak los en kan gemakkelijk vastgegrepen worden. Zorg dus dat je met een hand een zo glad mogelijke (zo min mogelijk plooien) baan creëert voor het scheerapparaat. Neem vooral je tijd en niet te gehaast scheren!

 22. Ken

  kunnen jullie mss even zeggen welke neutrale ongeparfumeerde scheerschuim, gels of creme jullie gebruiken ook welke “aftershave” (aloë vera, lotion of babyolie) jullie ook gebruiken. Je hebt er zoveel keuze in en ook vele slechte keuzes; danku.

Geef een reactie