“Mannen zien vrouwen graag geschoren, en andersom”

Je bekijkt nu “Mannen zien vrouwen graag geschoren, en andersom”

Dat mannen graag een verzorgde vrouw zien is al langer bekend. Naast mooie sexy kleren, een leuk kapsel en make-up wordt het verzorgen van het lichaamshaar (schaamhaar, oksels, benen) steeds belangrijker gevonden. Zowel Gillette als Wikinson hebben onderzoek gedaan naar het scheergedrag van Nederlanders. Als je Nederlandse mannen vraagt naar de scheergewoontes van hun (toekomstige) partner, dan is er geen één man die zegt dat zijn partner zich niet hoeft te scheren. De top 3 van lichaamsdelen waarvan mannen het belangrijk vinden dat ze geschoren zijn ziet er als volgt uit: het belangrijkste zijn de oksels, gevolgd door benen en de bikinilijn/schaamstreek.

Als vrouw scheren van schaamhaar en bikinilijn

Als je mannen vraagt hoe ze de schaamstreek het liefst geschoren zien, dan geeft meer dan de helft van de mannen aan dat die wat hun betreft helemaal kaal mag zijn. Als kaal geschoren geen optie is, dan geven zij de voorkeur aan heel kort bijgewerkt schaamhaar (26%). De schaamstreek is het plekje waar vrouwen het vaakst creatief te werk gaan. De top-3 van de ‘motiefjes’ die daarbij toegepast worden zijn de fullwax (28 procent), de ‘Brazilian’ ( 17 procent) en het driehoekje (25 procent). Hoe je jou schaamhaar het beste scheert lees je hier.

Als vrouw scheren van okselhaar

De culturele norm ten aanzien van lichaamsbeharing bij vrouwen is dat vrouwen gladde oksels moeten hebben. Het is dan ook geen wonder dat uit allerlei onderzoek blijkt dat een overweldigende meerderheid van de vrouwen op regelmatige basis haar oksels scheert. Het scheren van de oksels wordt sexy, hygiënisch en praktisch gevonden. Je moet het scheren een paar keer per week herhalen, zodat je oksels lekker fris en glad blijven. Hoe je het best je oksels kunt scheren lees je hier.

Als vrouw scheren van de benen

Uit Brits onderzoek blijkt dat een vrouw gemiddeld 72 dagen van een mensenleven besteed aan het scheren van de benen. Vrouwen geven aan gemiddeld de benen 6 keer per week te scheren, een scheerbeurt neemt volgens het onderzoek 4 minuten in beslag. Het is afhankelijk van je haargroei hoe vaak jij jou benen moet scheren, maar normaal gesproken wordt aangeraden om de twee dagen de benen te scheren. Hoe je het beste je benen scheert lees je hier.

Hoe zien vrouwen geschoren mannen

Belangrijke vraag is bovendien hoe vrouwen tegen (on)geschoren mannen aankijken. Uit onderzoek van Kruidvat blijkt dat 64% van de vrouwen het sexy vindt als haar man of vriend zijn schaamstreek onthaart. Ongeveer de helft van de vrouwen vindt het naast sexy ook veel hygiënischer en fijner tijdens de seks. Ook over rughaar en okselhaar zijn vrouwen niet geheel te spreken. Maar liefst 45% van de vrouwen vindt okselhaar vies en zelfs 37% van de vrouwen vindt dat hun man daadwerkelijk zijn oksels moet ontharen. Het enige haar, met uitzondering van hoofdhaar, dat volgens vrouwen mag blijven staan is armhaar, beenhaar en borsthaar. Slechts 9% van de vrouwen wil ook dat borsthaar gladgeschoren wordt.

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Amy

    Ja eens met het onderzoek, liever alles kaal bij mij en mijn vriend

  2. Jos

    Wanneer jij het zelf fijn vind mag alles geheel geschoren zijn. Trek je niets aan wat een ander ervan denkt en doe wat je fijn vind.

  3. Paul

    Er is nu een leuk alternatief kwaliteit eigen invulling pubichairmakeover.com

Geef een reactie