Hoofd scheren met een normaal scheerapparaat

Je bekijkt nu Hoofd scheren met een normaal scheerapparaat

Eerder bespraken we in een review de Philips QC 5580 als scheerapparaat voor het scheren van het hoofd. In reactie op dat artikel kregen wij een vraag van Joris. Hij vroeg ons of je het hoofd ook kan scheren met een normaal scheerapparaat, eentje die je ook voor je gezicht gebruikt. Om een antwoord op deze vraag te vinden zijn we aan de slag gegaan met de verschillende scheermachines die we eerder gereviewd hebben.

Stugge haartjes

Haren in het gezicht zijn vaak wat dikker dan haartjes op onze schedel. Dat betekent dus dat een scheerapparaat voor het gezicht op zijn minst de stugge baard-, snor en hals haartjes weg moet kunnen scheren. Omdat de haartjes op ons hoofd vele malen dunner en zachter zijn zou je zeggen dat de mesjes in een scheerapparaat die dus makkelijk aan zou moeten kunnen. Is dat ook zo?

Om daar achter te komen hebben heeft onze redacteur de twee als best beoordeelde scheerapparaten gebruikt om zijn hoofd kaal te scheren. Hij heeft de Philips 9000 en de Braun Series 9 gebruikt. Beide machines staan bekend om hun goede prestaties voor het glad scheren zonder huidirritatie.

Voorbereiden en scheren

Om het haar voor te bereiden is het van belang om eerst de langere haartjes kort te zetten met een tondeuse. Hoewel beide apparaten beschikken over een tondeuse op het apparaat hebben we voor deze review gebruikt gemaakt van een professionele.

Nadat dat was gebeurd heeft onze revier zelf de ene helft van zijn schedel glad proberen te scheren met de Philips 9000 en de andere met de Braun Series 9. Niet geheel verrassend hebben beide scheerapparaten geen moeite om de kort gezette hoofdharen glad tot op de hoofdhuid af te scheren. De machines presteren nagenoeg gelijk.

Een normaal scheerapparaat gebruiken voor het hoofd?

Het resultaat – en daarmee het antwoord op de vraag van Joris – is dan ook dat je een scheerapparaat dat je ook voor je gezicht gebruikt ook prima voor je hoofd kunt gebruiken. Ons advies is daarom om een goed presterend scheerapparaat (zoals Philips 9000 en de Braun Series 9) te kopen, zodat je zowel je gezicht als je hoofd goed kunt scheren.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Sam

    Ja ik doe het ook met een normaal scheermachine

Geef een reactie