Scheerapparaat gebruiken voor scheren schaamhaar?

Je bekijkt nu Scheerapparaat gebruiken voor scheren schaamhaar?

In de rubriek Vraag en Antwoord deze keer een vraag van Thomas: Kan ik mijn scheerapparaat gebruiken voor het scheren van schaamhaar, okselhaar en borsthaar?
[do_widget id=text-8]

Schaamhaar scheren met een scheerapparaat?

Schaamhaar kun je heel goed wegscheren en bijwerken met een scheerapparaat. Een goed scheerapparaat dat ook nog eens geschikt is voor de gevoelige huid is de de Philips S7000. Gebruik hiervoor de tondeusefunctie die de meeste scheerapparaten bieden (zie foto boven). Je zal echter de haartjes niet heel glad kunnen wegscheren. Met het scheerapparaat blijven altijd kleine stoppeltjes zichtbaar. Het is daarom dus vooral een manier om je schaamhaar netjes bij te werken en niet om een baby gladde huid te krijgen. Perfect dus voor de mensen die niet helemaal kaal willen (schaamhaar netjes bijgewerkt), maar minder geschikt voor wie de haartjes helemaal weg wil hebben. Om de reden van de stoppels daarom ook niet geschikt voor het borsthaar en okselhaar.

Voor het bijwerken van het schaamhaar met de tondeusefunctie ga je als volgt te werk:

 • Trek met je ene hand de huid strak en met de andere hand houdt je het scheerapparaat met tondeuse functie vast.
 • Beweeg de tondeuse nu voorzichtig over je schaamhaar zodat de haartjes tegen de huid worden weggeschoren.

Regelmatig bijhouden

Nogmaals, je zal niet zo glad kunnen scheren als met een scheermesje. Er blijven met het scheerapparaat altijd stoppeltjes zichtbaar. De truc is nu om regelmatig het zaakje bij te houden (iets vaker dan dat je zou scheren met een scheermes) om de haartjes kort te houden. Bevalt het resultaat met de tondeuse niet dan kun je gelukkig altijd nog met een scheermesje aan de weer!

Een scheerapparaat is veiliger en sneller

Daar tegenover staat dat het scheren met een scheerapparaat stukken veiliger, sneller en goedkoper is. Je hebt veel minder kans op scheerwondjes die je met een echt scheermes wel hebt, je moet geen scheerschuim opbrengen en je hoeft niet onder de douche te staan. Daarnaast moet je niet elke maand nieuwe scheermesjes kopen (de tondeuse slijt niet) en is het stukken hygiënischer dan met een scheermes scheren.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Thomas

  Beste Redactie,

  Hartelijk dank voor jullie antwoord. Mijn scheerapparaat, de philips S9031, heeft gelukkig een tondseuse en ik heb zojuist mijn schaamhaartjes geschoren. Ik moet zeggen het resultaat is niet slecht maar inderdaad niet te vergelijken als scheren met een scheermes, er zijn nog een hoop stoppeltjes zichtbaar. Dat vind ik niet erg, vind het met een scheermes namelijk zo’n gedoe. Dit is vele malen makkelijker en sneller, en niet erg om iets vaker te doen! Bovendien zie ik er nu niet uit als een baby maar heb ik mooie korte bijgewerkte schaamhaartjes. Bedankt.

 2. Alwin

  Werkt inderdaad prima om even snel de haartjes bij te werken, maar verwacht geen glad resultaat (lees: je ziet stoppeltjes). Ik gebruik deze methode zelf om de haartjes kort af te scheren, dus niet om mij geheel (baby) kaal te scheren.

 3. Lars

  Ik gebruik hiervoor mijn oude Braun scheerapparaat. Eerst met de tondeuse functie de lange haren inkorten, daarna nog even met de scheerkop voor het wegscheren van de korte haartjes. Werkt goed!

Geef een reactie