Hoe Braziliaans streepje scheren?

Je bekijkt nu Hoe Braziliaans streepje scheren?

De Brazilian wax (streepje) is het creëren van een smal strookje schaamhaar dat je op de venusheuvel, recht boven de vagina laat staan. Het overige haar (bikinilijn en verder) wordt verwijderd). Het Braziliaans streepje is, na het volledig kaal scheren, de meest populaire manier om het schaamhaar rond de vagina te onderhouden. Dit artikel beschrijf hoe je de ‘Brazilian wax’ creëert met een scheermesje.

Dit zijn de benodigde materialen om een Braziliaans streepje te scheren

In deze lijst met benodigde materialen zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!

Voor het scheren

Schaamhaar is een stuk stugger dan de haartjes op de rest van je je lichaam. Begin met het kort knippen van de haartjes met een schaaf of tondeuse. Laat de haartjes van het streepje nog wat langer, zodat je alvast duidelijk kunt zien waar je straks NIET moet scheren. Het kort knippen van de haartjes maakt het scheren makkelijker en je kunt straks zien wat je aan het doen bent.

Neem vervolgens een warme douche of bad van 5 tot maximaal 10 minuten. Het warme water maakt de haartjes zachter. Eventueel kun je ook een warme washand op je schaamstreek leggen.

Hoe de brazilian wax scheren

Gebruik een spiegel zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent. Neem de positie aan die voor jou het prettigst is, waarbij je alles goed kunt zien en de huid het meest strak gespannen is (vrij van huidplooien). Wij staan het liefst voor de spiegel of hurken boven een spiegel. Breng vervolgens scheerschuim aan op de plekken waar je wilt scheren. Laat een streepje recht boven je vulva vrij van scheerschuim, dat wordt straks de zogenaamde brazilian wax. Bepaal zelf hoe dik je het streepje maakt, wij vinden een dun streepje met dezelfde dikte als de vulva het mooiste. Tip: gebruik in plaats van scheerschuim liever scheergel of scheerolie. Met gel of scheerolie kun je veel beter zien wat je aan het doen bent en waar je scheert.

€14,97
Op voorraad
Bol.com

Koop hier de handige bikini shaping tool

Begin met het scheren van de haartjes rondom het streepje door van boven naar beneden te scheren. Scheer niet schoksgewijs maar vloeiend door zo weinig mogelijk halen te gebruiken. Spoel na elke haal de haartjes uit het scheermes met koud water. De truc om snijwondjes te voorkomen is met je ene hand de huid strak te trekken en met de andere hand te scheren. Een scheermes kan namelijk alleen zijn werk goed doen als de huid vrijwel gelijk en zonder plooien is. Laat het mes het werk doen en druk niet te hard.

Spoel nu de schaamstreek schoon met water. Controleer of het streepje al naar jou wens is en werk de haartjes eventueel nog bij met een schaartje. Het streepje krijgt zo de gewenste vorm.

Zijn de haartjes rondom het streepje en op de bikinilijn nog niet voldoende glad? Breng dan opnieuw scheerschuim aan en scheer nogmaals maar nu tegen de haargroeirichting in.

Klaar met scheren?

Ben je klaar met scheren. Spoel dat eerst de huid schoon met lauwwarm water en daarna met koud water. Even doorzetten, het is even koud maar hiermee kun je een deel van de huidirritatie voorkomen! Dep de huid droog en breng eventueel een verzorgend product aan. Dat kan een lotion of crème zijn die irritaties helpt voorkomen en de huid tot rust kan brengen. Er zijn speciale middeltjes voor maar je kunt ook talkpoeder of baby crème gebruiken.

Veel plezier met het streepje schaamhaar boven je vulva en de heerlijk zachte en gladde huid daar rond! Scheer je regelmatig (om de 2-3 dagen) om dit gladde gevoel te behouden en werk het streepje regelmatig bij met een schaartje.

Lees meer over het scheren van de vagina (kaal scheren).

Gebruik een sjabloon

Het scheren van een model in je schaamhaar is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig verkopen diverse web shops sjablonen (o.a. de driehoek en het hartje). Het sjabloon plaats je recht op schaamstreek, net boven je schaamlippen. Vervolgens scheer je langs de mal om de gewenste vorm te krijgen.

Koop hier het brazilian sjabloon (tijdelijk 7% korting!)

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Saartje

    Wat een geweldig idee die ladyshape!

Geef een reactie