Wees creatief met je schaamhaar: figuurtjes scheren!

Je bekijkt nu Wees creatief met je schaamhaar: figuurtjes scheren!

Wil jij graag creatief met schaamhaar zijn? Ben jij het standaard streepje of helemaal kaal zat? De nieuwste trend is: figuurtjes scheren. Van hartjes tot driehoekjes en pijltjes. Wist je dat er ook handige sjablonen bestaan waarmee je figuurtjes makkelijk en eenvoudig scheert?

Waarom creatieve figuren in je schaamhaar?

De meeste vrouwen kiezen ervoor om hun schaamhaar helemaal af te scheren of een streepje te laten staan. De nieuwste trend is het scheren van creatieve figuurtjes in je schaamhaar. Creatieve figuurtjes in je schaamhaar zien er leuk en grappig uit. En voor je partner ziet er ook nog eens spannend uit. Het geeft je een zelfverzekerd en aantrekkelijk gevoel.

Wat zijn handige sjablonen?

Het scheren van een figuurtje in je schaamhaar is niet makkelijk. Er zijn gelukkig diverse sjablonen online te koop waarmee je snel en makkelijk een nieuw figuurtje creëert. Een voorbeeld zijn de handige ladyshape figuurtjes met handvat, die je stevig op de huid kunt drukken tijdens het scheren. Het sjabloon plaats je recht boven de schaamstreek. Vervolgens scheer je langs het sjabloon om het juiste figuurtje te krijgen. Het sjabloon heeft een handgreep zodat je voldoende grip hebt. Met je andere hand scheer je de haren eromheen weg. Het sjabloon heeft tevens een ‘spanstrip’ aan de onderkant. Deze strip zorgt ervoor dat de huid wordt strakgetrokken.

De braun silk epil bikini styler

Het scheren van een figuurtje in de schaamstreek is niet altijd makkelijk. Daarom raden we je om een bikinitrimmer te gebruiken, zoals die van gerenommeerde merken als Philips of de Braun Silk-épil bikinistyler. Daarna kun je met het scheermesje de huid rondom het figuurtje helemaal goed glad maken. Het handzame apparaatje is ontworpen voor gedetailleerde styling. Het is nauwkeurig, je kunt er precieze lijnen, vormen en contouren mee stylen. Het is net als tekenen met een pen, alleen geef je nu je bikinizone vorm. De bikini styler wordt met een aantal stickers geleverd die je kunt gebruiken als sjabloon. Ik gebruik hem zelf liever in combinatie met de ladyshape sjablonen.

Inspiratie nodig voor het zelf maken van figuurtjes voor het scheren van je schaamhaar? Klik dan hier (PDF) om de braun voorbeeld figuurtjes te downloaden (en printen). Je vindt er onder andere figuurtjes van bloemen, vlinders, muzieknoten, hartjes, schelpen, sterren, lippen, kroontjes, een dolfijn en natuurlijk alle letters van het alfabet. Je kunt ze printen en gebruiken met de bikinistyler. Voor gebruik met een scheermesje zal je ze op ander (waterbestendig) materiaal moeten printen.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Geef een reactie