Huid scrubben en scheren: een goede combinatie?!

Je bekijkt nu Huid scrubben en scheren: een goede combinatie?!

Heb jij na het scheren ook last van een geïrriteerde huid? Is scheren tijdens het scheren pijnlijk of krijg je maar geen goed glad resultaat? Steeds meer mannen en vrouwen verzorgen hun huid door regelmatig te scrubben. Zeker in combinatie met scheren is het een goede combinatie om eerder genoemde problemen te voorkomen.

Dit zijn de producten die je nodig hebt voor het scrubben van je huid

Waarom de huid scrubben voor het scheren?

De huid wordt continu vernieuwd. Met scrubben verwijder je de (al loslatende) dode huidcellen. Het voordeel van scrubben is daarnaast dat je de ingegroeide en platliggende haartjes los scrubt. Zowel voor mannen (gezicht) als vrouwen (benen, oksels bikinilijn) geeft scrubben in combinatie met scheren een zachte, schone en gladde huid, met minder irritatie en zonder ingegroeide haartjes. Bijkomend voordeel: je maakt er verstopte poriën mee open, zorgt voor een betere doorbloeding van de huid, scheren gaat makkelijker en je scheermesje gaat langer mee.

De juiste volgorde: eerst scrubben dan scheren

De veel gestelde vraag: ‘wat is de juiste volgorde, eerst scrubben dan scheren?’ is hiermee ook beantwoord. Je scrubt voor het scheren om de haartjes goed los te maken en dode huidcellen rond de haarzakjes weg te halen. Na het scrubben kun je direct scheren. Zou je eerst scheren en dan scrubben dan blijven de platliggende en ingegroeide haartjes zitten en scheer je minder glad. Bovendien laat je met een scheermesje minuscule beschadigingen achter op de huid. Als je daarna gaat scrubben heeft je huid het extra zwaar te voortduren en heb je meer kans op irritatie.

Welke scrub kopen?

Wij raden zowel mannen als vrouwen vrijwel altijd een milde en zachte scrub aan. Dat geldt zeker voor mensen met een gevoelige huid. Met een harde en grove scrub bestaat het risico dat je de beschermende laag van de huid te veel verwijdert. Daardoor wordt je huid (nog) gevoeliger. Voor je gezicht gebruik je bovendien een andere scrub dan voor de benen, oksels, bikinilijn of schaamstreek. Voor mannen raden we de NIVEA MEN Protect & Care aan. Voor vrouwen vinden wij zelf de bodyscrubs van RITUALS erg goed en prettig.

Hoe scrub je jouw huid?

Scrubben doe je dus voor het scheren. Hoe vaak moet je scrubben? Elke dag scrubben is niet nodig. Liefst doe je dat twee keer per week, afhankelijk van je huidtype. Met scrubben smeer je een créme op de huid die allemaal minuscule korreltjes bevat. Je maakt je huid eerst nat en brengt het daarna aan. De scrubcréme wrijf je vervolgens met een rustige roterende beweging over de huid. Scrub niet te hard, scrub liever wat langer, met langzame rustige en zachte bewegingen zonder al te hard te drukken of snel te bewegen. Spoel de huid daarna af. Je bent nu klaar om te gaan scheren. Smeer de huid eventueel na het scrubben en scheren nog in met een een verzorgende vochtinbrengende crème.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Manon

    Ik heb ooit eens de fout gemaakt de volgorde verkeerd om te doen: door eerst te scheren en daarna pas te scrubben. In die scrub zat ook nog eens zeezout. Ik ging echt door de grond van de pijn! Altijd eerst scrubben en scheren dus dames!

  2. Ewald

    Het voordeel van scrubben voor het scheren is ook dat je de ingegroeide haartjes losscrubt. Als je daarna scheert, scheer je ook de ingegroeide haartjes af. Je hebt dan geen last van de rode ontstekingsbultjes.

Geef een reactie