Hoe scheren met een elektrisch scheerapparaat?

Hoe scheren met een elektrisch scheerapparaat?

Elektrisch scheren is populair. Het is snel, je kunt het overal doen, je hebt geen kans op sneetjes of wondjes en je ontziet de huid. In dit artikel leggen we je uit hoe je het best scheert met een elektrisch scheerapparaat en geven we je enkele tips om een glad geschoren resultaat te krijgen.

Hoe elektrisch scheren

Scheren met een elektrisch scheerapparaat is eenvoudig. Houd het scheerapparaat in een rechte hoek (90°) ten opzichte van uw huid. Maak vervolgens rustige bewegingen met het apparaat en druk de scheerkoppen niet te hard op de huid. Het beste rek je met een hand de huid een beetje op door deze strak te trekken. Scheer zowel met als tegen de haargroei richting in om de haartjes zo kort als mogelijk af te scheren.

Belangrijk voor het beste resultaat is dat je voor het scheren GEEN warme douche neemt of je huid nat maakt. Door het warme water worden haartjes namelijk zacht en week en dat is voor elektrisch scheren ongunstig. De haartjes verwijder je namelijk het beste als ze hard en stug zijn (bij nat scheren is dat precies andersom en neem je juist wel een warme douche).

Wanneer u zich enkele dagen niet geschoren heeft, bijvoorbeeld tijdens het weekend, kunt u het beste de stoppeltjes eerst met een trimmer te lijf gaan alvorens te scheren.

Verschillende typen scheerapparaten

Hoe je met een scheerapparaat moet scheren is afhankelijk van het type scheermes. Er zijn namelijk twee verschillende systemen op de markt: een roterend scheersysteem (o.a. Philips) of een vibrerend scheersysteem (o.a. Braun). Bij een roterend scheerapparaat krijg je het beste scheerresultaat door korte, roterende bewegingen te maken. Met een vibrerend scheerapparaat maak je geen korte, roterende bewegingen maar juist lange, rechte banen. Beide type scheerapparaten vinden we goed scheren. Voor de roterende systemen vinden we de philips S9000 erg goed scheren. Voor de vibrerende systemen is dat de Braun serie 9.

Na het scheren

Als afrondende tips willen we je meegeven dat je het apparaat het beste regelmatig (één keer per week) schoonmaakt, zowel het reservoir voor de haren als door de scheerkoppen uit de houder te halen en vrij van haartjes te maken. Dit is hygiënischer en beter voor het apparaat. Een waterdichte scheerapparaat kan eenvoudig onder de kraan worden afgespoeld. Zorg er bovendien voor dat een scheerapparaat op batterijen of accu altijd goed opgeladen is. De fabrikanten raden aan om de scheerhoofden om de 2 jaar te vervangen voor optimale resultaten.


Fotocredits: The Shaver – 18/365, uitsnede, Josh Janssen

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Deze post heeft een reactie

  1. Avatar

    Goede tip, voor het douchen scheren of de huid heel goed droog maken na het douchen

Geef een reactie

Sluit Menu