Hoe je wenkbrauwen scheren?

Je bekijkt nu Hoe je wenkbrauwen scheren?

Stel je hebt zware dikke wenkbrauwen, of juist ongelijke wenkbrauwen en wilt ze wat meer in vorm brengen. De meeste radicale vorm waar je aan kunt denken is het afscheren van je wenkbrauwen om ze zo in de perfecte vorm te krijgen. Vooral als je niet van epileren, waxen of andere methoden om de haren te verwijderen houdt. Scheren lijkt op het eerste gezicht een goed idee, maar is dat ook zo?

Ons advies

Voordat je begint met scheren is het belangrijk om te begrijpen wat scheren met de wenkbrauwen doet. Weet je dat wenkbrauwen best belangrijk zijn? Ze geven namelijk uitdrukking aan je gezicht en zijn een echte blikvanger. Daarnaast zijn ze bedoeld om regen, zweet en douche water langs de ogen te leiden. Voordat je gaat scheren moet je jezelf afvragen of echt zonder (een deel van) je wenkbrauwen door het leven wilt gaan. Aan scheren zitten een aantal risico’s. De huid boven je ogen is zeer dun, de kans op scheerwondjes is dus groot. Daarnaast is de kans dat je de haren afscheert die je juist niet wou afscheren om de perfecte wenkbrauw vorm te krijgen. Scheren geeft bovendien maar een kortdurend glad effect. Na enkele dagen zullen er stoppels ontstaan. Je zal bijna dagelijks moeten scheren om ze glad te houden.

Andere manieren om wenkbrauwen mooi te maken

Als je jouw wenkbrauwen te vol vindt dan kun je aan de onderkant wat haartjes weghalen. Doe dit nooit aan de bovenkant, dat ziet er heel onnatuurlijk uit. Gebruik daarvoor een pincet en trek haartje voor haartje eruit. Gebruik hiervoor wel een scherpe pincet, die je de precisie geeft die je nodig hebt. Uitstekende lange haren kun je individueel korter knippen.

Conclusie

Het scheren van je wenkbrauwen is geen goed idee. Ze groeien dan ongelijk en lelijk terug (de ene haar groeit sneller dan de andere). Eenmaal verkeerd geschoren betekent een lange tijd zonder echte wenkbrauwen zitten. Gebruik dus andere methoden. Wij raden aan om altijd eerst eens met een schoonheidsspecialiste te overleggen over wat zij voor mogelijkheden ziet met jouw wenkbrauwen.Vervolgens is het slechts een kwestie van bijhouden.

Toch scheren?

Wil je ondanks ons advies toch je wenkbrauwen zelf bijscheren? Let op, we hebben het hier dus over bijwerken met een scheermes, niet over het geheel afscheren van de haren. Gebruik dan een scherp scheermes, liefst één die speciaal ontworpen is voor dit doel. Scheer niet op de droge huid maar maak de wenkbrauwen met een lauwwarm washandje met water nat. Breng geen scheerschuim aan, zo kan je namelijk niet zien wat je doet, waardoor je mogelijk te veel haren op de verkeerde plek verwijderd.

Ik heb mijn wenkbrauwen afgeschoren, groeien ze nog terug?

Wees gerust. Als je jou wenkbrauwen afgeschoren hebt groeien ze na verloop van tijd gewoon terug. Scheren heeft dus maar een kortdurend effect. Sterker nog, het is een mythe dat wenkbrauw haren niet terug zullen groeien. Scheren tast niet de haarwortel aan, haren zullen dus altijd teruggroeien. Zo ook die boven de ogen. Wel is het zo dat het even kan duren voordat de haren weer mooi op lengte zijn. Het is dus geen ramp als je de haren hebt afgeschoren, je moet alleen even geduld hebben tot ze terug gegroeid zijn. In de tussentijd kun je ze netjes bijtekenen met een potlood en haren op ongewenste plekken uittrekken.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Isabella

    Dames, gebruik een pincet, iets pijnlijker maar wel mooier!

  2. Chantal

    En vindt je jouw wenkbrauwen juist niet vol genoeg, dan kun je met een scherp (wenkbrauwen)potlood wat haartjes bijtekenen. Gebruik dan een potlood in dezelfde kleur of donkerder dan je echte haartjes, maar niet lichter. Teken de wenkbrauw met oogpotlood zoals je hem hebben wilt en epileer alle haren erom heen weg.

  3. Emma

    Ik heb perongeluk een stuk van mijn wenkbrauw afgeschoren… Ik was zo bang dat het niet meer ging teruggroeien!

Geef een reactie