Stoppels groeien snel terug na scheren

Je bekijkt nu Stoppels groeien snel terug na scheren

Beste redactie, Ik heb last van het snel terug groeien van stoppels na het scheren. Als ik mijzelf ’s ochtendsvroeg geschoren heb merk ik rond het middaguur dat er al weer stoppels op mijn gezicht staan. Met name de haartjes in de hals, kin en snor lijken hard te groeien. Ik merk wel verschil tussen een het scheren met een scheermes en met een elektrisch scheerapparaat. Als ik een scheermesje gebruik dan blijft mijn huid iets langer glad / stoppelvrij ten opzichte van het gebruik van een scheerapparaat.

Helaas moet ik mij dan soms alsnog twee keer scheren, zeker als ik ’s avonds nog wat te doen heb. Heb ik last van zware baardgroei? Hebben jullie nog tips om te voorkomen dat de stoppels zo snel terug groeien of dat mijn huid langer glad blijft?

Alvast bedankt,

Bas

Antwoord

Beste Bas, De snelheid waarmee haartjes terugroeien, de dikte en kleur verschilt van persoon tot persoon en is mede genetische en hormonaal bepaald. Iemand met zware baardgroei moet zich vrijwel elke dag scheren om een gladde huid te houden. Kenmerkend voor zware baardgroei is bijvoorbeeld dat de stoppels al weer zichtbaar en voelbaar zijn binnen een paar uur na het scheren terwijl een ander daar misschien wel 2 dagen over doet. Je bent daar niet de enige in, veel mensen hebben eenzelfde type baardgroei.

Zware baardgroei? Gebruik een scheermesje

Het scheren met een scheermesje geeft zoals je zelf al schrijft het beste resultaat bij mannen met zware baardgroei. Voor het gladste resultaat scheer je eerst met de haargroei richting mee en daarna nogmaals tegen de haargroei richting in. Zie ook: scheren met een scheermesje. Een scheermesje met drie mesjes of een safetyrazor zou voldoende moeten zijn. Gebruik daarnaast scheerschuim (niet te dik opsmeren) en een scherp scheermes.

Maak de huid nat

Voor het scheren een korte douche nemen of een natte handoek op je gezicht kan helpen om de haartjes dichter op de huid af te scheren. Een baardhaar is zo sterk als koperdraad. Gelukkig neemt de kracht die nodig is om die baardhaar door te snijden aanzienlijk af als het keratine in de haar gebonden wordt met water. Om dit te bereiken moet de haar minstens 2 minuten in contact geweest zijn met water. Voortaan dus voor het scheren eerst even een natte handdoek op je gezicht. Overdrijf niet want te lang contact met water verstoort de barrièrefunctie van je huid en dat vergroot nou juist weer de kans op irritatie. Zie ook Scheren in bad of onder de douche

Het type baardgroei dat je hebt kun je vanzelfsprekend niet wijzigen, ook met bovenstaande scheertips zal je jezelf waarschijnlijk elke dag moeten scheren. Deze tips kunnen je echter wel helpen om langer van een gladde huid te genieten.

Ook een vraag? Stel hem aan een van de redacteurs via redactie@scheertips.com. Reageren op onze antwoord of het aantwoord aanvullen? Dat kan hieronder door een reactie te plaatsen.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: Kissy kissy? Day 126 – uitsnede – Dave Rutt

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Oliver

    Ik heb een zware baardgroei en voor mij werkt dagelijks met een mesje scheren (ochtend) het beste om het langst glad te blijven.

  2. Tony

    Vraagje kunnen contouren van kapsels stoppen met groeien na scheren met nekmes??

Geef een reactie