Hoe armen scheren?

Je bekijkt nu Hoe armen scheren?

Veel mensen hebben een voorkeur voor gladde haarloze armen. Scheren lijkt op het eerste gezicht een goed idee als je haar op je onderarmen hebt staan, maar is dat ook zo?
[do_widget id=text-8]

Ons advies

Je armen scheren brengt geen risico’s met zich mee en is volkomen veilig (ook al is het niet altijd nodig). Wel willen we waarschuwen dat als je eenmaal begonnen bent met scheren van je armen je dit net als met je benen, oksels en bikinilijn regelmatig bij moet houden. Doe je dat niet dan groeien de haren terug en heb je een (korte) tijd last van lelijke stoppels op je armen. Scheren van armhaar kan dus prima, maar bijhouden is dan wel het advies. Wil je dat niet doen dan zijn er alternatieven, zoals harsen, waxen of epileren. Vraag eens advies bij de schoonheidsspecialist over de mogelijkheden. Ook het bleken van zwarte haartjes is een optie, ze vallen dan bijna niet meer op.

Het is overigens een fabeltje dat als je haren afscheert ze dikker en stugger terugkomen. Je haren groeien door te scheren NIET sneller, dikker, stugger of zwarter terug! Lees er hier meer over. Daar hoef je je dus niet druk over te maken.

Hoe armen scheren

Het scheren van je armhaar is vergelijkbaar met het scheren van je benen. Scheren doe je het beste in bad of onder de douche, maar dat is niet noodzakelijk. Maak je armen nat en breng scheerschuim aan vanaf je pols tot aan je schouder. Doe eerst je linker arm en daarna je rechter, of andersom.

Steek de arm die je wilt scheren nu voor je uit zodat de palm van je hand naar beneden wijst. Scheer nu de bovenkant van je onderarm. Beweeg het scheermes over de huid beginnend bij de pols tot aan je elleboog. Spoel na elke haal de haartjes uit het scheermes met koud water. Draai je arm nu om zodat de handpalm naar boven wijst. Scheer nu de onderkant van je onderarm. Buig je onderarm/elleboog nu naar je schouder. Scheer het andere deel van de onderkant van je arm en je elleboog. Vervolgens gaan we de zijkanten van de onderarm scheren. Houdt de arm gebogen zodat je vingers in de lucht steken en je met je duim de neus aanwijst. Scheer nu de zijkant van je arm. Draai de arm nu nogmaals in de andere richting (je pink wijst nu je neus aan) om ook de andere kant te scheren.

Nu moet je alleen nog het stuk tussen je elleboog en schouder aan alle kanten scheren. Spoel de arm vervolgens schoon en controleer of je geen stukjes vergeten bent. Herhaal bovenstaande stappen bij je andere arm.

Enkele tips:

  • Scheer je armen onder de douche, het warme water maakt de haartjes zachter waardoor het scheren makkelijker gaat
  • Laat het scheerproduct een minuutje inwerken
  • Gebruik een scherp scheermes (regelmatig vervangen)
  • Spoel na elke haal de haartjes uit het scheermes met koud water

[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Julia

    Ik heb helaas ook de pech dat mijn haartjes zichtbaar donker groeien dus ik moet naast mijn benen ook mijn armen scheren :s

Geef een reactie