Borsthaar scheren

Borsthaar scheren

Het is al lang geen geheim meer dat een groot deel van de mannen hun borsthaar scheert. Een haarloze borstkas laat de contouren van het lichaam goed uitkomen en wordt zowel hygiënisch als sexy gevonden. Dit artikel beschrijft hoe je borsthaar het beste afscheert.

Hoe borsthaar scheren

De werkwijze voor het scheren van borsthaar is vergelijkbaar met het scheren van je gezicht en andere lichaamsdelen.

  1. Als dit de eerste keer is dat je het borsthaar gaat verwijderen of als het lang geleden is dat je geschoren hebt raden we je aan de haartjes eerst met een trimmer, tondeuse of schaar zo kort mogelijk tot de huid af te knippen. De kortere haartjes zullen straks bij het ontharen van de borstkas makkelijker afgesneden worden door het scheermes en de ruimte tussen de mesjes zal niet verstopt raken door de lange haren.
  2. Neem nu een korte warme douche om de haartjes zacht en vochtig te maken. Tip: 5 minuten douchen is lang genoeg om de haartjes week te maken. Scheer altijd in de eerste 10 minuten van je douchebeurt.
  3. De volgende stap is het aanbrengen van een dun laagje scheerschuim op de borstkas. Neem eventueel de buik mee als je het haar daar ook weg wilt halen. Zorg er bovendien voor dat je nog goed kunt zien waar de tepels zitten. Scheertip: gebruik scheergel of olie in plaats van scheerschuim.
  4. Pak nu een scherp scheermesje en scheer steeds kleine stukjes. Spoel het mesje na elke haal schoon met water. Wees voorzichtig bij het ​​scheren van het gebied rondom de tepels. Je scheert het beste eerst met de haargroei richting mee, van boven naar beneden. Nog niet glad genoeg geschoren? Scheer dan nogmaals (opnieuw scheergel aanbrengen!) in alle andere richtingen, van onder naar boven en opzij.
  5. Ben je tevreden met het resultaat? Spoel dan je huid af met water om het overtollige scheerschuim en losse haartjes te verwijderen.

Om een gladde borstkas te behouden moet je bovenstaande stappen wekelijks herhalen. Preventief gebruik is niet voor iedereen nodig maar krijg je last van uitslag en jeuk na het scheren, gebruik dan een speciale aftershave of lotion om de huid te kalmeren.

Lees ook:
Buik scheren
Tepels scheren (Niet iedereen heeft een zwaar behaarde borstkas)
Penis en balzak scheren


Fotocredits: David, uitsnede, Katie

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Deze post heeft een reactie

  1. Avatar

    Wekelijks herhalen inderdaad, anders krijg je stoppels

Geef een reactie

Sluit Menu