Hoe benen scheren met een scheerapparaat?

Je bekijkt nu Hoe benen scheren met een scheerapparaat?

Een aantal mannen scheren hun benen, omdat ze dat mooier/prettiger vinden of omdat het voor de sport beter uitpakt (bijv. wielrennen). Voor vrouwen is daarvoor de epilator ontwikkeld, terwijl mannen terug moeten vallen op het ouderwetse scheermesje. Of toch niet? Kun je jouw benen ook scheren met een normaal elektrisch scheerapparaat?
[do_widget id=text-8]

Benen scheren met een scheerapparaat

Met een normaal elektrisch scheerapparaat kun je in ieder geval de haren flink in korten. Daarvoor gebruik je de tondeusefunctie van het apparaat, die meestal als opzetstuk meegeleverd wordt of aan de achterkant van het apparaat opengeklapt kan worden. Helaas ga je met deze functie dus niet de huid baby glad krijgen, je kort alleen de haren in zodat ze nog maar enkele mm lang zijn. Voor veel mannen is dat al voldoende, want de haren zijn nu al stukken minder goed zichtbaar. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je ze nog korter wilt.

Kort, korter, kortst

Probeer dan eens met de normale scheerkop van het apparaat te scheren, zoals je ook je gezicht scheert. Daarmee kunnen de kleine haartjes gegrepen worden die je eerder met de tondeuse functie kort hebt geschoren. Ga door totdat alle haartjes zo goed als weg zijn. Wil je echt geen haar meer op je benen? Dan moet je helaas een normaal scheermesje gebruiken.

Ons advies

Het scheerapparaat is prima bruikbaar als voorbereiding op het scheren van de benen met een scheermesje. Hiervoor is vooral de tondeuse functie van belang, die de lange haren inkort die anders tussen het scheermesje vast blijven zitten. Nadat je de haren hebt ingekort kun je het beste een normaal scheermesje gebruiken om het gladste resultaat te krijgen. Eventueel kun je nog wel proberen om de haren weg te scheren met de normale scheerkop van een scheerapparaat, maar succes is niet altijd verzekerd.
[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Rens

    Enige nadeel is dat het wat langer duurt dan met een scheermesje (=makkelijker om snel glad te krijgen)

Geef een reactie