Neushaar scheren?

Je bekijkt nu Neushaar scheren?

De neusharen verwijderen stof en vuildeeltjes uit de ingeademde lucht. Bij veel mensen groeien de haartjes erg zichtbaar in de neusgaten en soms zelfs buiten de neus. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de neushaartjes te scheren (trimmen). Dit artikel beschrijft hoe je dat doet.
[do_widget id=text-8]

Neusharen verwijderen slecht?

Zoals hierboven aangegeven hebben neusharen een functie bij het filteren van ingeademde lucht. Je zou dan ook denken dat als je de haartjes verwijdert dit schadelijk of zelfs gevaarlijk is voor je longen. Gelukkig is dit niet het geval. Naast de zichtbare haren zitten er nog ontelbare minuscule haartjes in de neus. Daarnaast vangt het neusslijmvlies ook heel veel stofjes op zodat die niet in de longen terecht komen. Wel is het beter om de neusharen licht te trimmen in plaats van te verwijderen. Het trimmen / knippen van neusharen zelf is onschadelijk. Verwijderen op andere manieren (bijvoorbeeld pincet) is niet aan te raden omdat je dan kleine wondjes maakt.

Hoe je neushaar scheren?

Je kunt neushaar op verschillende manieren verwijderen of bijwerken: met een trimmer, schaartje, uittrekken met een pincet of speciale crèmes. Met een scheermes en schaartje kun je jezelf echter lelijk snijden. Uittrekken met pincet is ook geen goed idee: het is zeer pijnlijk en geeft kans op infecties. Tot slot zijn crèmes vaak erg agressief en kunnen tot irritatie leiden.

De meest veilige manier om je neushaar bij te werken is daarom met een trimmer. Dit apparaatje is relatief goedkoop en maakt het knippen een stuk sneller. Je voorkomt dat er kleine wondjes in de neusgaten ontstaan, Wil je geen geld besteden aan een nieuw apparaatje? Dan is (voorzichtig!!!) bijknippen met een schaartje een optie. Neushaar scheren met een (wegwerp) scheermesje raden we sterk af.

Neushaar trimmen

Er zijn verschillende neushaartrimmers te koop. Ze werken echter allemaal volgens hetzelfde principe: het is eigenlijk een mini tondeuse die de haartjes veilig afscheert in de neus. Wil je zo’n apparaatje kopen raden we je de Tristar neus- en oorhaartrimmer TR-2587 of Philips Neus- en oortrimmer NT9110/30 (beste getest). Het gebruik is gemakkelijk en snel: plaats de trimkop voorzichtig in de neus en begin met het trimmen van het haar.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: Nostril, uitsnede, Quinn Dombrowski

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Frosti

  Ik heb een klein scherp schaartje, daarmee knip ik mijn neushaar weg. Ik zou geen ontharingscrème of wax in je neus smeren want er zitten slijmvliezen in die je liever niet wil beschadigen (daarnaast is het beide pijnlijk). Ook haar uittrekken met het pincet kan kleine kwetsuren en ontstekingen in de neusholtes veroorzaken. Niet doen, te groot risico voor allerlei infecties dicht bij de hersenen… (en dan kan gevaarlijk zijn). Ik gebruik zelf een neushaartrimmer, de meest efficiënte, makkelijkste en meest pijnloze manier om ongewenst neushaar te verwijderen.

 2. Ronald

  Ik gebruik de Philips trimmer; maar de haartjes blijven gewoon op hun plek! Wat doe ik dan verkeerd?

 3. Ronald

  Ik probeer het nu met een aansteker….. maar dat kan erg pijnlijk zijn wanneer het fout gaat! 🙁

  1. Piet

   Zo gek ik verbrand net me hele neus. snel naar het ziekenhuis kijken of ze me nog kunnen helpen neus heeft zeker halfe minuut in de vik gestaan.

   1. Snarf

    Hahahaha Piet 😀

    @ronald: gewoon een neushaartrimmer gebruiken, wel zo veilig

 4. johan

  Ik verwijder ze gewoon met de pincet, en probeer het wel bij te houden

Geef een reactie