Over Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Ik heb een zware baadgroei en na een halve dag voelde ik al weer stoppeltjes. Daarnaast had ik vaak last van een geïrriteerde huid. Toen ik op internet ging zoeken naar scheertips om dat te verbeteren constateerde ik dat heel veel websites elkaar ‘napraten’ en kopiëren, zonder dat ze echt weten waar ze het over hebben. Veel websites bevatte toen onvolledige en onbetrouwbare informatie. Ik dacht ‘dat moest beter kunnen’ want echt geholpen was ik nog niet!

Waarom Scheertips.com

Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Betrouwbare informatie, die origineel en geschreven is op basis van mijn eigen ervaringen. Mijn zoektocht heeft mij geholpen aan een glad scheerresultaat, minder huidirritatie en vooral ook meer plezier. Ik vond en vind het erg leuk om hierover te schrijven en mijn kennis te delen. Ik hoop dat het jou ook kan helpen. Ik blijf in ieder geval nog steeds bijleren over dit onderwerp door mijn artikelen aan te vullen of nieuwe artikelen toe te voegen.

Opleiding en achtergrond

Begin 2011 rondde ik mijn studie Msc. Business Administration af aan de Universiteit van Amsterdam. Dankzij een major in marketing ben ik uitstekend thuis in het schrijven van teksten. Voor mij is het proberen van een scheertechniek en testen van producten de manier om er achter te komen of een product of techniek goed is. Die leg ik vaak wel naast wetenschappelijk informatie, met name uit de dermatologie. Zo schrijf ik eerlijke en kloppende informatie.

Eenzelfde benadering gebruik ik in mijn werk. In het dagelijks leven werk ik bij een internationaal adviesbureau. Inhoudelijk geen raakvlak met het werk en deze website. Maar wel een praktische inslag, namelijk dat ik netjes voor de dag moet komen. Voor mij is dat een glad geschoren gezicht, voor een ander een (stoppel)baard. Een slecht geschoren huid met huidirritatie komt in ieder geval niet netjes over.

Ik schrijf op persoonlijke titel.