Hoe voeten en tenen scheren

Je bekijkt nu Hoe voeten en tenen scheren

Je zou het misschien niet zeggen maar veel mensen scheren de bovenkant van hun voeten en hun tenen. Vooral bij het dragen van open schoenen en sandalen of in het zwembad kunnen anderen je voeten zien. Harige tenen en voeten zijn nu eenmaal niet zo mooi. Dit artikel beschrijft hoe je het beste je voeten scheert.
[do_widget id=text-8]

Ons advies

Haargroei op je voeten en tenen is volkomen normaal en het komt zowel bij mannen als vrouwen voor. De ene persoon heeft er meer last van dan de ander. Toch vinden veel mensen haar op de voeten en tenen niet mooi. Scheren is dan een prima optie op de voetharen te verwijderen.

Je voeten scheren brengt geen risico’s met zich mee en is volkomen veilig. Wel willen we waarschuwen dat als je eenmaal begonnen bent met scheren je dit net als met je benen, oksels en bikinilijn regelmatig bij moet houden. Doe je dat niet dan groeien de haren terug en heb je een (korte) tijd last van lelijke stoppels op je voeten en tenen. Scheren van de voeten kan dus prima, maar bijhouden is dan wel het advies.

Het is overigens een fabeltje dat als je haren afscheert ze dikker en stugger terugkomen. Je haren groeien door te scheren NIET sneller, dikker, stugger of zwarter terug! Lees er hier meer over. Daar hoef je je dus niet druk over te maken.

Hoe voeten scheren

Wij raden je aan te scheren onder de douche of in bad. Het warme water maakt de haartjes zacht, de huid soepel en verwijdert bacteriën. Maak je voeten nat en breng vervolgens scheergel, scheerolie of zeep aan. Je kunt ook scheerschuim gebruiken maar het nadeel is dat je niet goed kunt zien waar je scheert. Laat het scheerproduct kort inwerken..

Scheer nu de bovenkant van je voet door het scheermes lichtjes over de huid te laten glijden vanaf je enkel tot aan je tenen. Laat het scheermes het werk doen, dat betekent dus dat je niet hard moet drukken. Scheer vervolgens ook de meer gebogen delen van je voet (de zijkanten). Spoel je voet af en controleer of je niks vergeten bent.

Hoe tenen scheren

Het scheren van je teenhaar doe je net zo voorzichtig als het scheren van het haar op je voeten. Breng scheerschuim aan. Begin met de grote teen. Daar staat meestal het meeste haar op en die is bovendien het makkelijkst te scheren. Scheer vanaf het gewricht tot net voor je nagel. Meestal is het scheren van de andere tenen niet nodig. Zijn er bij jou wel haartjes zichtbaar? Scheer dan ook je andere tenen.
[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Julia

    Haha hier heeft mijn man vooral last van, van die rare lange haren op zijn grote tenen

Geef een reactie