De beste epilator – resultaten van reviews

Je bekijkt nu De beste epilator – resultaten van reviews

Een epilator is een elektrisch apparaatje waarmee je haartjes met wortel en al verwijdert, net zoals je dit handmatig met een pincet kunt doen of door te waxen of harsen. Een epileerapparaat heeft roterende schijven met pincetjes ertussen. Doordat je de haartjes met wortel en al verwijdert, blijven ze wekenlang weg.

Wat zijn de beste epilators

braun-silk-epil-9-beste-epilators

Er zijn tientallen goede epilators te koop. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het kiezen van een goed epileerapparaat. Wij hebben verschillende epileerapparaten getest, onderstaand lijstje laat de rangschikking zien van de beste epilators op basis van interesse en reviews van gebruikers en de redactie. Achter elk apparaat zijn de gemiddelde testscores weergegeven van de reviews. De epilators van Braun (Silk-epil 9) en Philips (satinperfect) zijn door ons als best getest en staan dan ook met stip bovenaan als advies voor wie een goed apparaat aan wil schaffen.

  1. Braun Silk-epil 9 kreeg van ons en gebruikers gemiddeld een 8,1 (hier te koop)
  2. Philips SatinPerfect beoordeelden wij en gebruikers gemiddeld met een 7,9 (hier te koop)
  3. Philips HP6421/00 Satinelle krijgt van de testers een 7,5
  4. Philips BRT383/15 BikiniGenie wordt beoordeeld met een 7,3
  5. Carmen EP1800 Elegance wordt gereviewd op een 7,2

Waar letten wij op bij het reviewen van een epilator

Wij beoordelen een epilator op basis van een aantal eigenschappen. De belangrijkste eigenschap is uiteraard hoe goed het apparaat de haartjes weet te verwijderen. Hierbij letten wij op ‘gladheid’, ‘gelijkmatigheid’, ‘bereikbaarheid van moeilijk te bereiken plaatsen’ en ‘gemak’ waarmee de haren worden verwijderd’ Belangrijke factoren naast het resultaat van het ontharen zijn bij epilators ook de pijnfactor (hoeveel pijn hebben wij, in vergelijking met andere epiladys), huidirritatie (hoe reageert onze huid op het apparaat) en snelheid (samengesteld uit ‘totaal indruk van de snelheid ‘en ‘gladheid na 1 minuut scheren’) van het ontharen. Tenslotte staan de mogelijkheden van het apparaat, de hanteerbaarheid (bijv. grip), neveneffecten (lawaai), gemak van reinigen, aanwezige accessoires en accuduur centraal bij de beoordeling.

Conclusie

Op basis van bovengenoemde kwaliteitscriteria vinden wij de Philips SatinPerfect en de Braun Silk-epil het beste presteren. Deze twee epilators doen erg goed hun werk en verwijderen de meeste haren. Ze hebben bovendien meerdere opzetstukken, mogelijkheden en accessoires. De Philips satinPerfect koop je hier. De Braun Silk-epil koop je hier.

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie