Ontharingscrème voor mannen

Ontharingscrème voor mannen

Ontharingscrème voor mannen gebruiken

Nadat ik na het scheren een aantal keer last had van snijwondjes en huidirritatie vroeg ik mij af of dat niet anders kon. Bovendien vond ik scheren maar een hoop gedoe, met een resultaat dat van korte duur was. Mijn vriendin gebruikte al wat langer ontharingscrème. Dat zag er toch wel erg gemakkelijk uit! Een glad en langdurig resultaat, zonder huidirritatie of gepruts met een scherp scheermesje. Dat wil ik ook, dacht ik! Maar ik had ook zorgen: hoe werkt het en is het veilig? En hoe vind ik een ontharingscrème voor mannen die werkt? Ik heb namelijk dikke stugge haren die snel terug groeien.

In dit artikel deel ik als man mijn ervaringen met het gebruik van ontharingscrème. Ik neem je mee naar waarom je het zou gebruiken, wat de beste ontharingscrème voor mannen is, hoe je het gebruikt en geef ik tips voor het beste resultaat.

Ben jij ook ontevreden met het kortdurende resultaat van scheren met een scheermesje? Of heb je net als mij last van huidirritatie na het scheren of wil je het risico op snijwondjes mijden? Wil je langer genieten van een stoppelvrij resultaat, dat snel en pijnvrij te realiseren is? Ontharingscrème kan dan wel eens de oplossing voor jou zijn! Met ontharingscrème verwijder je gemakkelijk haartjes op je lichaam en in de intieme zones als oksels, borst, billen, ballen (testikels) en penis. Je smeert de crème op de plaats waar je de haartjes wilt verwijderen, laat het kort inwerken en na enkele minuten veeg je de haartjes moeiteloos weg. Het resultaat een gladde, zachte, huid zonder haartjes en stoppels.

Hoe werkt ontharingscrème?

Ontharingsmiddel is een middel dat het meest verkrijgbaar is in crème vorm, maar het is ook te koop als gel, lotion of een spray. Hoe werkt ontharingscrème? Eenmaal aangebracht op de huid breken de alkalische ingrediënten de eiwitstructuur (keratine) van de haar af. Ze lossen een haar niet volledig op, maar zorgen er voor dat de structuur verzwakt. Daardoor breken de haren makkelijk af. Het proces duurt ongeveer 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte van het haar. Mannen hebben vaak dikker haar en dan heeft de crème meer tijd of andere ingrediënten nodig om de keratinestructuur af te breken dan bij fijner haar. Na ongeveer 5 tot 10 minuten zijn de haren zwak genoeg om te worden afgebroken door het weg te vegen met een natte warme handdoek.

Mijn tip is om wel ontharingscrème voor mannen te gebruiken. Mannelijk haar is vaak dikker en grover dan vrouwelijk haar. De haren zijn vaak sterker en er moet meer keratine worden afgebroken. Gebruik daarom voor een optimaal resultaat en gebruikservaring altijd producten die speciaal voor mannen zijn ontwikkeld!

Waarom als man ontharingscrème gebruiken?

Het gebruik van ontharingscrème heeft verschillende voordelen. Voor mijzelf is het belangrijkste voordeel dat ik geen kans meer heb op snijwondjes. Dat geldt zeker voor de intieme zones waar haartjes lastig te scheren zijn in de huidplooien. Nu breng ik de crème aan volgens de gebruiksaanwijzing, laat het even inwerken en spoel het af. Het is bovendien pijnloos.

Een ander voordeel vind ik dat het langer duurt voor de stoppels weer zichtbaar worden. Ik heb zelf een redelijk snelle haargroei. Als ik mijzelf geschoren heb zijn er normaal al na één of twee dagen al weer stoppels zichtbaar. Een hoop werk voor weinig resultaat dus. Hoe lang blijft het haar weg bij ontharingscrème? Nu ik ontharingsmiddel gebruik duurt het ongeveer 4 tot 5 dagen voordat de haartjes weer echt zichtbaar zijn. Een mooie winst van ongeveer twee dagen ten opzichte van scheren! En dan ben ik een man met een snelle haargroei, dus wellicht dat het bij jou nog langer werkt.

In eerste instantie vond ik het een nadeel dat het even duurt om de ontharingscrème aan te brengen (met spatel) en dat je ongeveer 10 minuten moet wachten voordat het spul werkt. Maar als ik dat vergelijk met scheren waar ik ook scheerschuim moet aanbrengen, voorzichtig moet scheren en moet afspoelen valt het allemaal wel mee. Zeker als ik bedenk dat ik vaak twee keer moest scheren omdat er haartjes in de huidplooien niet glad genoeg waren schoren. In tijd en gedoe zit er niet zo heel veel verschil tussen beide ontharingsmethoden.

Is ontharingscrème gevaarlijk?

Een van de eerste vragen die ik had was of ontharingscrème gevaarlijk of ongezond is voor mijn huid. Na een zoektocht op internet las ik dat ontharingscrème bijwerkingen kan hebben in de vorm van huidirritatie, uitslag of een branderig gevoel. Dat leek mij pijnlijk en onplezierig zo’n allergische reactie! Tegelijktijdig las ik bijna overal dat als je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt, het niet gevaarlijk is. Het grootste probleem is namelijk dat je het te lang laat zitten. De crème moet zorgvuldig aangebracht en verwijderd worden en mag niet te lang op de huid blijven zitten. Voor mij was dat voldoende positieve berichtgeving om het eens een keer te proberen.

Ik heb de verschillende ontharingscrème die ik de afgelopen tijd heb getest elke keer netjes volgens de opgegeven instructies aangebracht en verwijderd. In geen van die gevallen trad bij mij pijn, uitslag of een branderig gevoel op. Ik heb in totaal 8x onthaart met twee ontharingsmiddeltjes (zie onder bij schaamhaar). Mijn tip is dus: wees voorzichtig, volg de aanwijzingen en probeer het eerst op een klein stukje huid uit!

Waar mag je ontharingscrème als man gebruiken?

De standaard ontharingscrème kan op bijna het gehele lichaam gebruikt worden, maar voor de intieme zones gebruik ik het liefst een crème die net wat zachter is voor de huid.

Ontharingscrème voor schaamhaar

Zelf gebruik ik ontharingscrème voornamelijk om het schaamhaar op mijn intieme delen te verwijderen. Concreet gebruik ik het om mijn billen, ballen (testikels) en penis haarvrij te krijgen. Scheren vind ik op die plekken maar lastig. Er zijn veel huidplooien waar je lastig in één keer glad kunt scheren. De dunne en gevoelige huid zorgen er voor dat er bij mij makkelijk snijwondjes en irritatie ontstonden.

Voor het schaamhaar gebruik ik speciale ontharingscrème die gebruikt kan worden op de gevoelige huid. De beste ontharingscrème voor mannen vind ik die van No Hair Crew en Veet for men. Deze crèmes zijn goedkoop, doen goed hun werk, zijn veilig voor de huid en zijn speciaal ontwikkeld voor dikker haar en gebruik rondom de intieme zones.

Ontharingscrème voor lichaam

Daarnaast gebruik ik ook wel eens ontharingscrème om mijn borst, het haar rondom mijn tepels, rug en oksels te ontharen. Met name de borst en rug zijn wel flinke oppervlaktes om op deze manier te ontharen, maar het smeert ook wel lekker makkelijk uit. Ook hier kies ik het liefst voor de ontharingscrème van No Hair Crew en Veet for men. Hier kun je eventueel een normale ontharingscrème gebruiken (in plaats van een crème specifiek voor de intieme zones). Zelf scheer ik mijn benen of armen niet. Ik ken echter vrienden die ontharingscrème naar tevredenheid gebruiken voor het ontharen van hun benen.

Ontharingscrème voor het gezicht en hoofd

Ik moet net als de meeste mannen mijn gezicht dagelijks scheren. Sinds ik gestopt ben met het scheren met een scheermesje en mijzelf scheer met een goed scheerapparaat vind ik het scheren van mijn gezicht geen probleem. Ik ben zelf nog geen goede ontharingscrème voor het gezicht, baard en snor tegengekomen. Ook heb ik zelf nog niet geprobeerd om de crème geschikt voor de intieme delen te gebruiken voor mijn gezicht. Dat is in de toekomst misschien nog wel een experiment waard. Voor nu ben ik eigenlijk wel tevreden met scheren met een scheerapparaat.

Heb jij wel goede resultaten met een ontharingscrème voor het gezicht? Laat het dan hieronder in de reacties weten! Dat geldt ook voor mensen die ervaring hebben met ontharingscrème die je kunt gebruiken om je hoofd kaal te houden. Ik hecht veel waarde aan mijn hoofdhaar en ga daar zelf niet mee experimenteren J.

Ontharingscrème aanbrengen en afspoelen: hoe gebruik je het?

Ik heb gemerkt dat ontharingscrème makkelijk is in gebruik. Ik raad je aan altijd de handleiding op het product te volgen, maar meestal werkt het op de volgende manier:

 1. Zorg er voor dat je huid droog is, de meeste ontharingscrème moet je op een droge, ongewassen, huid aanbrengen. Maar let op, sommige crèmes moeten wel op een natte huid aangebracht worden, lees dus goed de verpakking.
 2. Je smeert de crème op de plek waar je het (schaam)haar wilt verwijderen. 
 3. Om een goed effect te hebben, moet je de crème, gel of mouse gelijkmatig en rijkelijk op de huid smeren, zodat de haartjes goed bedekt zijn. Bij sommige producten moet je voor het aanbrengen een spateltje gebruiken.
 4. Na het aanbrengen moet het middel even inwerken. Laat het nooit langer inwerken dan op de verpakking staat, want dan kan de huid verbranden. Zo tussen de 3 en 10 minuten is meestal goed.
 5. Hoe lang kun je het laten zitten? Test na 3-5 minuten op een klein plekje of de haartjes al loslaten. Als dat zo is kun je de crème verwijderen. Soms is het nodig om het middel nog heel kort wat langer te laten zitten, test na 1-2 minuten nogmaals of de haartjes loslaten. Concreet voorbeeld: de dunne haren op je benen of scrotum hebben minder tijd nodig dan de grove haren op je liezen.
 6. De crème kun je afnemen met het spateltje of een warme natte handdoek. Doe dit door tegen de haargroeirichting in te bewegen. Sommige crèmes kun je ook afspoelen onder de douche (lees de verpakking).
 7. Spoel je huid na gebruik altijd met veel water schoon en droog af. Smeer de huid daarna nog in met een vocht inbrengende crème. Maak je geen zorgen als je huid na afloop een beetje rood of jeukerig is, dat kan gebeuren en duurt meestal maximaal een paar uur.

Wat als het niet goed werkt en nog niet alle haartjes weg zijn na het doorlopen van bovenstaande stappen? In veel gevallen heeft de crème dan te kort op de haartjes in kunnen werken. Zoals je bij stap 4 en 5 hebt kunnen lezen varieert dat tussen de 3-10 minuten, afhankelijk van de ingrediënten en de dikte van de haren. Als je huid geen reactie geeft kun je het nog een keer aanbrengen en iets langer laten zitten, maar het beste doe je dat pas de volgende dag om de huid wat rust te geven.

Tips om huidirritatie te voorkomen

Wat je niet wilt is dat er huidirritatie ontstaat. Als je de volgende tips volgt weet je of ontharingscrème voor jou huid geschikt is en minimaliseer je de kans op huidirritatie.

 • Ontharingscrème is niet geschikt voor dagelijks gebruik (op dezelfde huidoppervlakten). Houdt minimaal 3-4 dagen aan voor het volgende gebruik.
 • Iedere huid is anders. Test voor het aanbrengen eerst op een klein stukje huid. Zo test je of je geen last krijgt van huidirritatie en weet je hoe lang de crème moet inwerken. Test de inwerktijd die wordt geadviseerd op de verpakking. Wacht daarna 24 uur voordat je een groter stuk gaat ontharen.
 • Gebruik voor de intieme delen een speciale ontharingscrème die zachter voor de (gevoelige) huid is.
 • Vermijd voor de zekerheid moedervlekken, littekens, spataderen, puistjes en beschadigde, geïrriteerde of zonverbrande huid zoveel mogelijk. Pas op een gevoelige huid.
 • Een lichte tinteling is normaal, maar als je een brandend gevoel hebt, spoel dan de ontharingscrème af.
 • Wacht ten minste 12 uur voordat je met de huid gaat zonnen. Zonnen met bedekte huid (zoals een zwembroek) is uiteraard geen probleem.

Ontharingscrème of scheren

Voor mannen is scheren nog steeds de nummer één ontharingsmethode, maar het gemak van ontharingscrème hoop ik met dit artikel aangetoond te hebben. Het voordeel van ontharingscrème ten opzichte van scheren is dat het haar net onder het huidoppervlak opgelost wordt / afbreekt. Bij scheren snijd je het haar net boven de huid af en zijn stoppels al weer snel zichtbaar. Met ontharingscrème lukt het soms wel om tot vier dagen stoppelvrij kunt blijven. Bovendien kan scheren nog wel eens pijnlijk zijn, doordat het mesje aan de haartjes ‘trekt’. Daar heb je met ontharingsmiddel geen last van!

Conclusie: ontharingscrème voor mannen is een aanrader!

De grootste voordelen van ontharingscrème voor mannen vind ik dat je huid langer glad blijft en je minder kans hebt op snijwondjes. Het scheren in de schaamstreek is met al die huidplooien namelijk erg lastig. Dat laatste was voor mij de reden om permanent over te stappen van scheermesje naar ontharingscrème voor het scheren van het schaamhaar rondom mijn scrotum, ballen en billen. Daar wil ik echt geen snijwondje hebben. In tijd en gedoe maak het verder niet veel uit met scheren met een scheermesje.

Wat zijn jouw ervaringen met ontharingscrème?

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Deze post heeft 6 reacties

 1. Avatar

  Vroeger verkochten ze alleen Veet voor vrouwen. Dit lijkt mij een beter alternatief al zitten er vast dezelfde ingredienten in.

  1. Avatar

   Volgensmij is t allemaal n pot nat, dezelfde ingredienten maar met een andere verpakking

   1. Herman de Groot

    Dat klopt grotendeels wel EXPS. Misschien een leuk idee om een de verpakkingen te bekijken:

    Veet ontharingscreme ingredienten
    Aqua, Urea, Paraffinum Liquidum , Cetearyl Alcohol, Potassium Thioglycolate, Calcium Hydroxide, Talc, Ceteareth-20, Glycerin, Sorbitol , Magnesium Trisilicate, Parfum, Propylene Glycol , Lithium Magnesium Sodium Silicate, Sodium Gluconate, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Acrylates Copolymer, Limonene, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 77891

    Veet for men ingredienten
    Aqua, Urea, paraffinum liquidum, Cetearyl Alcohol, potassium thioglycolate, calcium hydroxide, ceteareth-20, magnesium trisilicate, parfum, propylene glycol, lithium magnesium sodium silicate, sodium gluconate, tocopheryl acetate, aloe barbadensis leaf juice, acrylates copolymer, potassium sorbate, sodium benzoate, CI77891

    In veet for men dus geen, talc, Glycerin, sorbitol, limonene, maar wel VP/hexadecene copolymer, PPG-15 stearyl ether, hexyl cinnamal, linalool, butylphenyl methylpropional en BHT.

    Dus veel dezelfde ingredienten, maar ook best wel wat verschillen.

 2. Avatar

  Ik moest juist weten of het werkt op m’n gezicht. De rest van m’n lichaam is geen punt met een scheermes. Dat is allemaal zo gebeurd en hoeft niet 24/7 spekglad te zijn. Jammer dat je zo’n heel verhaal uit typt over ontharingscreme en vervolgens niet eens hebt getest op je gezicht, één van de meest problematieke zones om te scheren.

 3. Avatar

  Hallo ik ban graag helemaal glad en kaal ik gruwel van het scheren. Ga dus nu ontharingscreme bestellen, aangezien ik ook mijn hoofd scheer had ik hier graag over gelezen .Maar helaas dus dan zelf maar eens proberen .

 4. Avatar

  Ik gebruik No Hair Crew Men. Opbrengen, in laten trekken en daarna spoel je het schaamhaar gewoon weg. Veel beter resultaat dan scheren.

Geef een reactie

Sluit Menu