Haren op de neus scheren

Je bekijkt nu Haren op de neus scheren

Net als op alle plekken op ons lichaam groeien ook op de neus haren. De meeste van deze haartjes zijn dun en vallen niet op, de zogenaamde donshaartjes. Toch zijn er een aantal haren die dikker en zwarter uitgroeien, vooral bij mannen. Deze haren op de neus zijn zichtbaar voor anderen en worden door de meeste mensen als onverzorgd beschouwd. De meeste mensen halen deze haren dan ook weg.
[do_widget id=text-8]

Gebruik een pincet

De haartjes laten zich gemakkelijk en vrijwel pijnloos verwijderen met een pincet. Met een pincet pak je het haartje beet en trek je er aan. Gebruik hiervoor een scherpe pincet. Het wegscheren van de haren raden we niet aan omdat je dan elke week moet scheren. Met scheren snijdt je namelijk alleen de haartjes tot net boven het huidoppervlakte weg. De haartjes groeien echter gewoon verder en zullen in mum van tijd weer zichtbaar zijn. Door de haren te verwijderen met een pincet trek je de haren uit. Ook die haartjes komen na verloop van tijd terug, maar dat duurt vele malen langer dan met scheren.

Komen haren dikker en donkerder terug?

Het is overigens een fabel dat haren dikker, zwarter en sneller terug groeien als je scheert. Je leest er hier meer over. Scheren is volkomen veilig. Mocht je dus al een scheermes ter hand hebben genomen, maak je dan geen zorgen, zodra de haartjes weer iets gegroeid zijn pak je een pincet om ze uit te trekken.

In dit artikel hebben we het over de haren die op de neus groeien. Voor het weghalen van haartjes in de neus lees je in een ander artikel meer.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: Taylor, uitsnede, D-Gernz

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Ben

    Bij mij groeien er dikke zwarte haartjes in. Die trek ik uit met de pincet

Geef een reactie