Hoe je penis en balzak scheren

Hoe je penis en balzak scheren

Het scheren van de penis en balzak klinkt spannend maar het is een stuk makkelijker en veiliger dan je denkt. Als je de tips in dit artikel volgt is het risico van een snijwondje erg klein. Je schaamhaar scheren als man is volkomen normaal en wordt door veel mannen gedaan.

Voorbereiding

Er zijn twee manieren waarop je het schaamhaar van je geslachtsdelen kunt verwijderen. Je kunt een scheermesje gebruiken (hetzelfde type als voor het gezicht) of een elektrisch apparaat. Doorgaans kun je met een scheermesje een gladder resultaat bereiken. Naast een scheermesje heb je scheergel nodig. Je kunt ook scheerschuim gebruiken maar het nadeel is dat je dan niet goed kunt zien waar je scheert. Lees hier meer over scheergel. Ook een spiegel kan handig zijn om te zien of je alle plekjes goed geschoren hebt. Vanuit hygiëne oogpunt gebruik je het liefst wegwerpscheermesjes.

Wij raden je aan eerst een warme douche te nemen voordat je gaat scheren. Het warme water maakt de haartjes zacht, de huid soepel en verwijdert bacteriën. Breng vervolgens scheergel, scheerschuim, scheerolie of zeep aan op de plekken waar je het schaamhaar wilt verwijderen.

Als je schaamhaar erg lang is raden we je aan het eerst tot op de huid weg te halen met een tondeuse of schaar. De kortere haartjes zullen makkelijker afgesneden worden door het scheermes en de ruimte tussen de mesjes zal niet verstopt raken door de lange haren.

Hoe je penis scheren?

Pak nu je scheermes en trek de huid strak van de plek die je wilt scheren. Scheer in eerste instantie eerst met de haargroei richting mee. Neem hiervoor je tijd en wees voorzichtig. Spoel na elke haal de haartjes uit het scheermes met water. Begin met de penis. Pak hem beet en trek er aan zodat de huid strak wordt getrokken. Ga nu met het scheermes over de penis zonder al te hard te drukken. Scheer in de richting die voor jou het meest comfortabel voelt. Verwijder nu het haar boven en rond de schacht door opnieuw eerst de huid goed strak te trekken.

Hoe je ballen en balzak scheren?

ballen-scherenDe ballen zijn het meest lastige onderdeel om het haar te verwijderen. Doordat de huid van de scrotum en ballen meestal pas goed strak te trekken is als de balzak los is, is het nemen van een douche of bad belangrijk. De warmte laat de ballen iets uit dalen waardoor ze makkelijker te scheren zijn. Trek de huid goed strak en scheer in de richting die voor jou het meest comfortabel aanvoelt. Eventueel kun je ook met een elektrisch scheerapparaat (de tondeuse functie) of trimmer scheren, maar ook daarvoor geldt dat je de huid goed strak moet trekken.

Nog niet glad genoeg geschoren? Scheer dan nogmaals (opnieuw scheergel aanbrengen!) tegen de haarrichting in. Het risico hiervan is wel dat je meer last kunt krijgen van scheerirritatie, zoals tijdelijke bultjes en rode vlekjes.

Koud water en bijhouden

Ben je tevreden met het resultaat. Spoel dat eerst de huid schoon met lauwwarm water en daarna met koud water. Even doorzetten, het is even koud maar hiermee kun je een deel van de huidirritatie voorkomen! Krijg je last van jeuk na het scheren? Breng dan de eerste dagen na het scheren wat babypoeder aan.

Nu is het een kwestie van wekelijks bijhouden. Scheer je kruis regelmatig (als de haartjes nog klein zijn) en controleer om de dag of er geen haartjes ingroeien.

BELANGRIJK: Scheer nooit over de losse huid maar trek altijd de huid strak om snijwondjes te voorkomen.

Voordelen

Nu er geen haar meer op de penis staat lijkt hij een stuk groter. Uit onderzoek blijkt bovendien dat 64% van de vrouwen het sexy vindt als haar man of vriend zijn schaamstreek onthaart. Ongeveer de helft van de vrouwen vindt het naast sexy ook veel hygiënischer en fijner tijdens de seks.

Fotocredits: Michelangelo’s David has big hands, uitsnede, Mike Ault

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Deze post heeft 42 reacties

 1. Avatar

  Ik vind het altijd erg lastig om mijn ballen te scheren, hebben jullie nog meer tips?

  1. Avatar

   Hallo Tommy,

   De ballen zijn inderdaad een bijzonder lichaamsdeel, dat soms lastig kan zijn om te scheren. Ze veranderen van het ene op het andere moment van vorm (losse balzak of vast). Scheren van de ballen gaat het makkelijkst als je balzak wat losser is. Daarvoor neem je het beste een bad of scheer je op een warme plek.

   De tweede essentiële tip is om de huid zo strak als mogelijk te trekken en vervolgens te scheren. Vergeet niet om scheerschuim te gebruiken als je een scheermesje gebruikt. Eventueel kun je ook met een elektrisch scheerapparaat (de tondeuse functie) of trimmer scheren, maar ook daarvoor geldt dat je de huid goed strak moet trekken.

  2. Avatar

   Haar wegbranden met “koud” vuur!
   Doen ze ook bij koeien waar veel haren op de uiers zitten, ze branden het haar dan weg, geeft goed resultaat!
   Dus met een aansteker vlug langs je schaamhaar gaan, denk er aan, het haar schrieuwt vlug weg, dus hou een nat washandje bij de hand! En de aansteker wordt heet!

   Maar ik heb maar 1 hand dus ben te onhandig om dit zelf te doen, bij wie moet ik zijn om dit te laten doen?

 2. Avatar

  Ik scheer mijn penis en ballen altijd met een elektrisch scheerapparaat. Eerst met de trimmer alle lange haartjes, daarna met de scheerkoppen de korte haartjes. Gaat vrij goed en wordt mooi glad en zacht voor enkele dagen.

 3. Avatar

  Mijn reactie is het volgende: Ik doe het al 25 jaar mijn penis en balzak helemaal kaal scheren en heb er veel profijt van en zeker bij mijn partner, want die raakt er opgewonden van. Zij is er helaas niet meer en nu heb ik sinds een half jaar een nieuwe vriendin en wij beiden vinden het geil om onze schaamstreek helemaal kaal en glad te scheren en het verhoogd ons seks leven enorm. Wij hebben elke dag seks en bevredigen elkaar meerdere malen per dag en daar genieten wij erg van.

 4. Avatar

  Ik heb helaas nog geen balhaar maar wil het wel graag, ik ben 14 jaar oud en vraag me af of je dit proces kan versnellen?

  Mvg

  1. Avatar

   Nee dat kan niet kiddl, gewoon even wachten het komt vanzelf

  2. Avatar

   Dat komt wel als je in de pubertijd komt

   1. Avatar

    Uhh ik ben net 13 en heb al best veel haar is dit apart

  3. Avatar

   En als je het eenmaal hebt wil je het weg hebben.

  4. Avatar

   Ik heb dit al lang en ben 12

   1. Avatar

    De ene is sneller dan de ander

 5. Avatar

  Ik deed het voor eerst vandaag rondom mijn penis, dus niet ballen. Het ging makkelijk, ik maakte me gereed. Eerst bloot gaan voor meer ruimte, dan schuim op de plek waar ik wilde scheren. En scheren maar, wel beetje bloed op een paar plekken.. Maar dat moet je direct schoonmaken en dan pas verder. Als ik klaar ben dan doe ik soort olie, maar dan men aftershaving doe ik het over de plek waar irritaties zijn. En ik voel me veel beter.

 6. Avatar

  He, ik zelf ben 14 jaar jong en scheer mn schaamhaar weg. In dit artikel wordt gepraat over scheerschuim en -gel. Hier kan ik echterniet aan komen, zijn er andrre dingen die ik kan gebruiken ipv deze artikelen?

  1. Avatar

   Ze zijden ook dat je zeep kon gebruiken
   Maar ik denk dat het geen goed plan is

  2. Avatar

   Beter toch scheerschuim of scheergel gebruiken Max, dat werkt het beste! Je hoeft hiervoor geen speciale (voor mannen) te gebruiken, maar kunt ook die voor vrouwen pakken (bijv. van je moeder/zus)? Het ruikt alleen anders, voor de rest hetzelfde spul.

   Kan je daar niet aankomen, dan is gewoon water ook een optie. Het mes glijdt dan alleen minder goed. Zeep kan ook. Babyolie ook.

   Let op: je huid goed strak trekken met een hand!

 7. Avatar

  Ik ben bang met een scheermes of een scheerapperaat me zelf pijn gaat doen een snee ofzo in mijn penis of balzak
  Kan iemand mij helpen?
  Is het mogelijk dat je zelf kan pijn doen tijdens het scheren?

  1. Avatar

   Het is mogelijk dat je jezelf per ongeluk snijdt tijdens het scheren. Wees niet bang, het zijn maar oppervlakkige snijwondjes, want de mesjes in een scheermes zijn zo geplaatst dat je nooit echt diepe sneeën kunt maken. Toch is het niet fijn en iets wat je eigenlijk wilt voorkomen. Gebeurt het toch, dan is het geen ramp, maar met de volgende tips kun je het zo veel mogelijk voorkomen:

   Let erop dat je de huid goed strak trekt met één hand. Maak kleine scheerbewegingen. Elke keer met je andere hand weer stukje strak trekken. Plaats het scheermes goed op de huid. Breng niet een te dikke laag scheerschuim aan. Een dun laagje is voldoende. En natuurlijk eerst de lange haren kort trimmen (bijv met de trimmer op je scheerapparaat).

   Mocht je het nog niet zien zitten dan is een elektrisch scheerapparaat de veiligste methode. Hier vindt je wat meer informatie: http://www.scheertips.com/scheerapparaat-gebruiken-voor-scheren-schaamhaar/

 8. Avatar

  Met welk type scheermesje scheren jullie je

  1. Avatar

   Gewoon een scheermes die je ook voor de rest van je lijf en gezicht gebruikt. Wegwerp, luxe, trillende, goude, maalt niet uit. Als het mesje maar niet bot is. En dat merk je vanzelf wel.

 9. Avatar

  Heteronormatief. Er zijn ook mannen die mannen als partner hebben. #2017
  Overigens is er ook niets mis met trimmen in plaats van scheren. Kaal schijn je ook twee soa’s makkelijker te kunnen oplopen.

 10. Avatar

  Haar wegbranden met “koud” vuur!
  Doen ze ook bij koeien waar veel haren op de uiers zitten, ze branden het haar dan weg, geeft goed resultaat!
  Dus met een aansteker vlug langs je schaamhaar gaan, denk er aan, het haar schrieuwt vlug weg, dus hou een nat washandje bij de hand! En de aansteker wordt heet!

  Maar ik heb maar 1 hand dus ben te onhandig om dit zelf te doen, bij wie moet ik zijn om dit te laten doen?

 11. Avatar

  Ik scheer regelmatig mijn penis voorhuid en balzak met scheergel en scheermesje.
  Wel tevoren penis en balzak bevochtigen en voorzichtig met volle aandacht scheren.
  bilnaad anus perineum laat ik scheren omdat niet zelf te doen is.
  Zonodig ff invettenmet de rode pot brillcreme dat maakt het zacht en voelt lekker fris.
  Schaamhaar net als andere lichaamsbeharing laat ik zitten.
  Daarna schoonspoelen afdrogen en cockring weer omdoen.

 12. Avatar

  Hallo ik ben verlegen en durf dus niet aan mijn ouders te vragen of het slim is of ik mijn schaamhaar scheer en wat ik moet gebruiken.

  Is dit verstandig en moet ik het nou blijven doen?

  1. Avatar

   Hallo Anoniem,

   Het is de vraag wat je precies bedoelt met ‘verstandig’. Het scheren van je schaamhaar is in ieder geval niet gevaarlijk of een probleem. Er kan weinig gebeuren. En als je stopt dan stop je er mee en groeien de haartjes vanzelf weer terug. Het is een beetje wat je zelf wilt:

   Geheel kaal scheren
   Hiervoor heb je een scheermesje nodig (en die zijn voor een paar euro te koop in de supermarkt – niemand kijkt er vreemd van op als je die koopt, want je kunt het ook voor je gezicht gebruiken). Het scheren van de schaamstreek vergt de eerste keren wat oefening, maar heb je snel onder de knie. Begin gewoon rust en volg bovenstaande tips. Ik doe het zelf zonder scheerschuim onder de stromende douche.

   Inkorten van de lange haren
   Optie twee is het inkorten van de lange schaamharen. Hiervoor heb je een tondeuse (zit ook achterop een elektrisch scheerapparaat) of schaar nodig. Ziet er ook verzorgd uit.

   Haren laten staan
   Je bent heus niet de enigste die zijn schaamhaar niet scheert. Er zijn genoeg jongens die het schaamhaar lekker laten zoals het is.

   1. Avatar

    Ik scheer mijn penis en ballen al jaren.
    Ik ga gewoon in bad zitten met warm water en zonder scheerzeep, is veel makkelijker dan rechtstaand.
    Altijd prachtig resultaat, voelt zalig aan. Ik gebruik Gilette Mach 3.
    Veel plezier ermee.
    René

 13. Avatar

  Hej mensen ik ben 15jaar en ik ben bang om men balzak te scheren de rest doe ik ben gewoon bang om een sneetje te hebben in de balzak iemand goeie tips

 14. Avatar

  Ik scheer mijn penis en balzak al vanaf mijn 16e en het bevalt mij prima heb nooit spijt van gehad ben altijd lekker glad geschoren , groetjes Henk

 15. Avatar

  hi ik ben zo handig kan ik het ook weghalen van mijn schaamharen met een ontharings spul

  1. Avatar

   Neen, als je dit doet beschadig je je ballen en geloof me dat wil je niet, ik heb dit 1 keer geprobeerd, geen 2de keer meer. Je ballen beginnen pijn te doen, soort van brandend gevoel.

 16. Avatar

  He hoi, iemand nog tips om irritatie tegen te gaan na het scheren? Heb vandaag voor het eerst me geschoren onder de douche, maar vroeg me af of er nog middeltjes zijn die irritatie voorkomen en fijn aanvoelen.

 17. Avatar

  Mijn vrouw en ik scheren elkaar iedere veertien dagen en het is iedere keer weer een feest.
  Meestal draait het uit op een rondje pijpen, beffen. Niets ie zo heerlijk als een fris geschoren kutje een befbeurt te geven vaak zelfs nog met schuim. Ze geeft mijn jonge heer ook een beurt tot en met happy end.
  Morgen is het weer zover.

 18. Avatar

  Moet je bij een elektrisch scheermachine scheerschuim of gel gebruiken?

 19. Avatar

  De reden waarom ik mijn schaamhaar afscheer is dat ik veel minder last heb van lichaamsgeur. het is wel lastig om het zelf te doen, ik zou het wel definitief willen, hulp is welkom.

 20. Avatar

  Ik scheer mijzelf al lang, daardoor heb ik minder last van lichaamsgeuren. Ik zoek naar een mogelijkheid om permanent onthaard te worden

 21. Avatar

  Ik gebruik een elektrisch scheerapparaat om mijn schaamhaar te scheren, maar met name op de ballen krijg ik daardoor toch kleine wondjes en pijn. Het scheerapparaat weet net een stukje huid vast te grijpen. Is erg pijnlijk en geeft wat bloed. Wat doe ik verkeerd? Dit is zowel met de scheerkop als met de trimmerfunctie van het scheerapparaat (die laatste is erger).

  1. Herman de Groot

   Hallo Francesco, net als met een scheermesje moet je ook bij het gebruik van een scheerapparaat je huid goed strak trekken. De huid rond de scrotum en ballen is vaak los en kan gemakkelijk vastgegrepen worden. Zorg dus dat je met een hand een zo glad mogelijke (zo min mogelijk plooien) baan creëert voor het scheerapparaat. Neem vooral je tijd en niet te gehaast scheren!

Geef een reactie

Sluit Menu