Philips Lumea IPL review: lichtontharing als een pro

Je bekijkt nu Philips Lumea IPL review: lichtontharing als een pro

Ontharen met behulp van IPL-licht wordt al sinds de jaren negentig gedaan in klinieken en beautysalons. Sindsdien is deze methode steeds populairder geworden en sinds enkele jaren is het ook mogelijk om deze behandelingen zelf uit te voeren. De Philips Lumea IPL heeft de technologie uit de klinieken voor jou thuis beschikbaar gemaakt. Wij mochten dit apparaatje een tijdje testen en hier lees je wat wij ervan vonden.

De Lumea IPL: lichtontharing

Volgens Philips kunnen we met de Lumea gewoon thuis ontharen. Een team van wetenschappers en ontharingsdeskundigen heeft ervoor gezorgd dat het apparaatje, met behulp van licht met een hoog energieniveau, haren verwijderd en ook niet meer terug laat komen. De haarzakjes worden tot rust gebracht, waardoor de haargroei stopt. Op de website beweert Philips dat deze techniek leidt tot maar liefst 92% minder haar na drie behandelingen. Bovendien zou het gemakkelijk, veilig en pijnloos zijn. Dit klinkt ons allemaal als muziek in de oren.

De Lumea IPL komt met diverse opzetstukken voor verschillende delen van je lichaam. Ze zijn zo gevormd dat je elk lichaamsdeel makkelijk ermee kunt bijwerken. Ieder opzetstuk is bovendien voorzien van verschillende verstergroottes en filters, zodat ze geschikt zijn voor ieder lichaamsdeel. Daar is goed over nagedacht. Onderstaande video laat zien hoe het werkt:

Onze ervaring en review van de Philips Lumea IPL

Ook leuk en handig is de Lumea IPL-app die je stap voor stap begeleidt en een behandelplan speciaal voor jou opstelt. Deze legt uit dat ik mij eerst moet scheren voordat ik mijn behandeling start. Dat is toch wel wat extra werk, maar wie mooi wil zijn, moet er wat voor over hebben! Daarna moet je het futuristisch uitziende apparaat (het heeft wat weg van een heel chique föhn) instellen voor jouw huidskleur. Dit gaat geheel automatisch, wat erg fijn is. Wanneer dit gedaan is kan het ontharen beginnen. Het is heel makkelijk, je houdt gewoon de Lumea tegen het te behandelen gebied en het apparaat begint vanzelf te flitsen. Dan laat je hem zo over je huid glijden en dat is alles.

De resultaten van de Philips Lumea review

Op deze manier heb ik mijn hele lichaam behandeld en na ongeveer tien minuutjes was ik hier mee klaar. Het doet geen pijn en ik heb ook geen last van irritatie of iets dergelijks. Echt super. Het resultaat zie je natuurlijk niet direct, want je bent al geschoren. Maar al na de eerste keer kon ik zeggen dat de donshaartjes minder snel terug kwamen. De haargroei was wat dunner en lichter geworden. Ik heb hem nu drie keer gebruikt en ben over mijn hele lichaam zo goed als kaal. Ik ben hier erg tevreden mee en ook mijn vriend vindt dit erg sexy. Alles glijdt nu echt veel lekkerder, maar dit terzijde! Ik vind het dan ook niet jammer dat Philips de Lumea terug moet, want ik heb hem voorlopig toch niet meer nodig!

Conclusie

De Philips Lumea IPL maakt zijn belofte meer dan waar. Het resultaat is verbluffend, maar dat mag ook wel. Je moet iedere keer voor gebruik alles echt goed glad scheren, dus daar gaat wel wat werk in zitten. Verder is de Lumea redelijk prijzig, maar dit bespaar er na een tijd wel uit doordat je minder scheermesjes en behandelingen nodig hebt. Wij zouden hem dan ook zeker aanraden.

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Sharon

    Ik heb hem nu ook en ga deze week mijn derde sessie doen, ik heb zelf best snel haar groei en ook donker maar ik begin nu ook plekken te zien waar amper haar komt, top dus maar ben nog niet helemaal tevreden, ik denk dat ik na de 6e sessie pas echt verschil ga zien.

Geef een reactie