Scheren met een scheerapparaat doet pijn

Je bekijkt nu Scheren met een scheerapparaat doet pijn

Een scheerapparaat hoort moeiteloos de haartjes op je gezicht af te scheren. De betere scheerapparaten lukt dat zelfs met een drie dagen oude stoppelbaard. Wanneer het scheren met een scheerapparaat pijn doet is daar een oorzaak voor.
[do_widget id=text-8]

Oorzaak pijn bij scheren met een scheerapparaat

De meest voorkomende oorzaken van pijn bij het elektrisch scheren is of dat de mesjes in de scheerkoppen bot zijn geworden of omdat je baardhaartjes te lang zijn. Om met de laatstgenoemde oorzaak te beginnen, zorg er altijd voor dat baardhaartjes voor het scheren niet veel langer zijn dan 2 mm (maar liefst nog iets korter). Als de haartjes te lang zijn heeft een scheerapparaat moeite om ze vast te grijpen en goed af te scheren. Dat geeft een trekkerig gevoel.

Soms hangt daarmee samen dat na verloop van tijd keen scheerapparaat steeds slechter gaat scheren. De tweede oorzaak is dan ook dat het scheerapparaat de haartjes niet direct meer afsnijdt, omdat de mesjes in de scheerkoppen bot zijn geworden. De machine trekt dan bijvoorbeeld aan de haartjes in plaats van ze af te snijden. Dat trekken doet pijn, want de haartjes komen klem te zitten tussen de mesjes van het apparaat, voordat ze uiteindelijk afbreken in plaats van afgeschoren te worden.

Scheerkoppen vervangen

Ongeacht welk scheerapparaat je koopt, de scheerhoofden slijten gelijkelijk, mede afhankelijk van de mate van gebruik. De scheerkoppen van een scheerapparaat moeten vervangen worden wanneer je merkt dat de scheerprestaties afnemen. Gemiddeld is dat één keer in de 2 jaar.

De reden dat de mesjes bot raken is omdat huidvet, luchtvochtigheid en andere vervuiling achter blijven op de mesjes en daar zorgen voor corrosie op de scheerbladen. Na verloop van tijd wordt elk mesje dus gewoon bot.

Waar scheerkoppen kopen?

Bij bol.com kun je voor bijna elk merk nieuwe mesjes vinden, ongeacht of je scheerkoppen voor een Philips scheerapparaat of cassettes voor een Braun nodig hebt. Zeker nu tegenwoordig bijna alle scheerapparaten een af- en opklik systeem hebben, vervang je de scheerunits eenvoudig zelf, zonder ook maar een schroefje los te draaien. Na vervangen scheert je apparaat weer als nieuw lekker glad.

Bekijk het assortiment hier (Tip: gebruik daar de zoekfunctie om het typenummer op te zoeken).
[do_widget id=text-9]

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. H. van den Heuvel

    Bij mij doet het niet zozeer pijn, maar scheert het apparaat niet echt meer goed. Ik denk dat het dan ook tijd is om de scheerkoppen te vervangen?

Geef een antwoord