Hoe benen scheren?

Je bekijkt nu Hoe benen scheren?

Het scheren van de benen gebeurt tegenwoordig niet alleen door vrouwen maar ook steeds vaker door mannen. Benen scheren doet men niet alleen uit cosmetische overwegingen, voor sommige sporten (zoals wielrenners) kan het ook een vereiste zijn. Dit artikel beschrijft hoe je jou benen (man / vrouw) het beste kunt scheren.
[do_widget id=text-8]

Wat heb je nodig

Het scheren van je benen is vrijwel hetzelfde als het scheren van je schaamhaar en/of bikinilijn. Het is zelfs vergelijkbaar met het scheren van je gezicht. Je hebt scheergel (of een ander scheerproduct), een scherp scheermes en eventueel een tondeuse nodig.

Verwijder eerst de lange haren

Is dit de eerste keer dat je de benen scheert? In dat geval raden we je aan de haren eerst zo dicht als mogelijk tegen de huid te verwijderen. Dit kan je bijvoorbeeld doen met tondeuse. De kortere haartjes zullen straks makkelijker afgesneden worden door het scheermes en de ruimte tussen de mesjes zal niet verstopt raken door de lange haren.

Scheren van de benen

Het scheren van de benen kun je het beste doen onder de douche of in bad. Het warme water maakt de haartjes zacht, de huid soepel en verwijdert bacteriën. Breng vervolgens scheerschuim, scheergel, scheerolie of zeep aan op de plekken die je wilt scheren. Laat het scheerproduct kort inwerken.

Gebruik altijd een scherp scheermes (vervang het regelmatig om irritatie te voorkomen). Start met het scheren van je benen. Scheer de eerste keer met de haarrichting mee. Spoel na elke haal de haartjes uit het scheermes met water. Nog niet glad genoeg geschoren? Scheer dan nogmaals (opnieuw scheergel aanbrengen!) tegen de haarrichting in. Het risico hiervan is wel dat je meer last kunt krijgen van scheerirritatie, zoals tijdelijke bultjes en rode vlekjes. Ben je tevreden met het resultaat. Spoel dat eerst de huid schoon met lauwwarm water en daarna met koud water. Even doorzetten, het is even koud maar hiermee kun je een deel van de huidirritatie voorkomen! Breng eventueel nog een verzorgend product, lotion of (hydraterende) crème aan.

Om gladde benen te houden is het nu slechts een kwestie van regelmatig bijhouden.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren


Fotocredits: SHAVE., uitsnede, Mixy Lorenzo

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Maaike

    Scheren benen? Is dat nodig haha 😀 Ik vind van wel! Ik doe het wekelijks. Mijn vriend is wielrenner en wil ook zijn benen scheren.

  2. John

    Blijft de vraag: tot waar scheer je je benen? Heb zelf regelmatig last van het zitvlak, vooral de plooi onder de bil zeg maar. Is het dan verstandig daar wel, of juist niet te scheren? Iemand ervaring/tips?

  3. Roy

    Benen scheren en andere lichaamsdelen doe je tegenwoordig met Softshave. Het scheert echt lekker glad en zorgt ook dat je geen last meer hebt van ingegroeide haartjes en scheerbultjes.

Geef een reactie