Braun Series 9 scheerapparaat review

Je bekijkt nu Braun Series 9 scheerapparaat review

De Series 9 is het absolute topmodel van Braun. Het scheerapparaat beschikt over de allerlaatste snufjes om het scheercomfort te verhogen en de haartjes zo dicht mogelijk tegen de huid weg te scheren. Ik mocht de Series 9 reviewen van Braun. Het resultaat van deze test lees je hieronder.

Koop de Braun Series 9 – 9030S (of één van de andere modellen)

Eigenschappen Braun Series 9

braun-series-9-scheerkop

De belangrijkste eigenschap van de Braun Series 9 scheerapparaten is dat ze beschikken over 4 losse scheerelementen in één scheerkop. Naast 2 OptiFoil scheerfolies aan beide zijden zijn er in het midden van de scheerkop twee trimmers geplaatst. De Hyperlift&Cut trimmer tilt platliggende haren omhoog en trimt ze kort. De Direct&Cut trimmer begeleidt haartjes die alle kanten op groeien in de juiste richting en trimt ze vervolgens af. De OptiFoil scheerfolie verwijdert vervolgens de nog achtergebleven haartjes. Deze elementen werken moeiteloos samen waarbij de haartjes opgetild en vervolgens razendsnel worden afgeschoren. De scheerkop volgt de contouren van het gezicht doordat de losse elementen individueel van elkaar kunnen bewegen. De microtrilling technologie die we kennen van de Braun Series 7, zit ook in de Braun Series 9 maar is sterk verbeterd. De scheerkop van de 9 series wordt aangedreven door een motor die 10.000 sonische microtrillingen en 40.000 transversale acties per minuut genereert.

De Braun 9 serie is te koop in de volgende types: Braun Series 9 9095CC, 9090CC, 9050CC, 9040SWD en de 9030S. De scheerkop en technologie is in alle apparaten gelijk maar het verschil zit hem in de mogelijkheid om droog en nat te scheren en de optie om wel of geen reinigingsstation te nemen. Het prijsverschil tussen de duurste variant (droog/nat scheren + reiniging station) en de goedkoopste variant (droog scheren) bedraagt ongeveer 120 euro. Zie ook: verschil tussen de Braun Series 9 apparaten.

In de verpakking en eerste indruk ontwerp / design

Ik heb de Braun 9030S getest. Dit is de basisversie van het scheerapparaat en beschikt over de zelfde scheertechnologie als de duurdere modellen. De 9030S heeft het geen reinigingsstation en er kan niet nat en met schuim mee geschoren worden. In de doos zitten de volgende onderdelen: het scheerapparaat, een luxe opberg etui, een oplaadsnoer, een borsteltje en smeerolie.

braun-series-9-test-verpakking-inhoud

De Series 9 is ontworpen volgens Braun’s iconische ‘Strength of Pure’ designfilosofie. Het door mij geteste model, de 9030s, is antraciet van kleur en heeft een slanke vorm. De combinatie van vorm, functionaliteit en stijl maakt het scheerapparaat tot een echte eye catcher. Het is een prachtig apparaat!

braun-series-9-design-review

Scheerresultaat

Over het geheel zijn de prestaties van de Serie 9 zeer goed. Het scheerapparaat verwijdert alle haren moeiteloos, zij het eendaagse stoppels of een drie dagen stoppel baard. Voor de eerste test heb ik enkele dagen geschoren met 1 dag oude stoppels. Scheren gaat snel en lichtvoetig. De scheerkop beweegt soepel over de huid en de moeilijke plekken worden ook moeiteloos bereikt. Waar je huid bij de meeste scheerapparaten eerst enkele dagen moet wennen aan de nieuwe scheerbeweging had ik daar met dit apparaat totaal geen last van. Het scheerapparaat verwijdert in de eerste scheerbeweging al veel haartjes, en dat is met mijn haartjes die wild alle kanten op groeien best een prestatie! Ook de weerbarstige haartjes in de nek weet het apparaat goed te verwijderen. Ter vergelijking met de Philips SHAVER Series 9000 (S9031) duurt het scheren met de Braun Series 9 iets langer en maakt het apparaat iets meer lawaai, maar scheer je met de Braun wel net een fractie gladder.

braun-series-9-review-mooi-goed

Braun claimt dat het apparaat zelfs korte metten maakt met baarden van 3 dagen oud. Daarom heb ik voor de tweede test mijn baardharen 3 dagen laten groeien. Mijn 3 dagen oude (lange en stugge) haartjes worden opnieuw zonder problemen verwijderd. Het scheerapparaat trekt niet noemenswaardig aan de lange haartjes, waar je bij andere scheerapparaten wel last van kunt hebben. De OptiFoil en de trimmers snijden de lange haartjes soepel af en de scheerkop glijdt goed over de huid. De claim van Braun kan ik dus bevestigen.

Na enkele dagen met dit apparaat geschoren te hebben ben ik zeer tevreden over de wijze waarop dit apparaat mijn huid glad scheert. Doordat het apparaat dicht op de huid scheert is mijn huid na elke scheerbeurt vrij van stoppels en voelt zacht aan, bijna net zo glad als bij het scheren met een scheermes.

Comfort

braun-series-9-scheerkop-flexibel

Hoewel de Series 9 iets zwaarder is dan de Series 7, ligt het apparaat lekker in de hand. De grip zorgt voor een goede houvast. De microscopische trillingen zijn de eerste keer wat vreemd op de huid maar wennen snel en doen goed hun werk bij het optillen van de haartjes. Door de afzonderlijk bewegende scheerkoppen bereikt het apparaat ook de lastige plekken, zonder dat ik hiervoor rare bewegingen met mijn gezicht, nek en hoofd moet maken. Handig is ook de functie om de scheerkop vast te zetten, zodat je voor de moeilijk bereikbare plekken altijd de juiste hoek hebt. Ik heb gedurende het gebruik geen last gekregen van huid irritatie (bobbeltjes, ingegroeide haartjes). Het apparaat is zeer geschikt voor mannen met een gevoelige huid. Mijn huid reageert in ieder geval positief op scheren met dit apparaat. De scheerkop wordt ook na 5 min volcontinu bedrijf niet warm.

Reinigen en accuduur

braun-series-9-accuduur-batterij

Het scheerapparaat is eenvoudig te reinigingen. De scheerkop klik je van het apparaat af en spoel je onder de kraan af. De haar-kamer is eenvoudig schoon te borstelen. Dit moet je regelmatig doen, want tijdens het testen van het scheerapparaat merkte ik na 3 dagen niet reinigen van de scheerkop dat er wat afgeschoren haartjes uit het apparaat vielen / lekten. Hier kan een reinigingsstation nut hebben, maar is zeker niet noodzakelijk voor een schoon scheerapparaat.

Het apparaat beschikt over een degelijke batterij. Ik heb het apparaat twee weken lang getest op 1 keer opladen. Het volledig opladen duurt ongeveer 1 uur waar je ongeveer 50 min lang mee kunt scheren.

Conclusie

De Braun 9 series komt wat mij betreft in het rijtje van beste scheerapparaten die er op dit moment te koop zijn! De series 9 scheert niet alleen perfect glad, de scheerkop beweegt zo soepel over de huid dat het scheren uitermate comfortabel is. Het scheerapparaat geeft niet alleen goede resultaten bij korte haartjes maar scheert ook moeiteloos de langere haartjes comfortabel af. Kortom: een geweldig scheerapparaat dat volledig aan de verwachting voldoet, zowel wat betreft scheerresultaat (gladde en zachte huid), het comfort als het prachtige uiterlijk van de machine! Ik kan daarom iedereen die op zoek is naar een nieuwe scheerapparaat de Braun Series 9 aanraden.

Koop de Braun Series 9 – 9030S (of één van de andere modellen)

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Mateo

  Ik denk erover om mijn oude Philips scheerapparaat te vervangen voor deze. Of geeft dt problemen doordat beide apparaten zo verschillend zijn?

   1. Floep

    Slecht apparaat. Na nog geen jaar trekt het zowat mijn huid af. Erg pijnlijk.

 2. Wilko

  Ik heb dit scheerapparaat nu 2 weken geleden gekocht en ben er erg enthousiast over! Het scheert goed en glad. Ik ben er erg blij mee.

 3. Tom

  Ik heb dit scheerapparaat twee weken geleden voor mijn verjaardag gehad ter vervanging van mijn 4 jaar oude Philips scheerapparaat. Ik moet zeggen dat het een flinke verademing is. Hij scheert stukken gladder dan het oude scheerapparaat. Aanrader dus wat mij betreft.

 4. Joost

  Sinds kort ga ik zonder baard door het leven. Omdat ik een hekel heb aan nat scheren (duurt lang, kost te veel tijd, vergt aandacht, etc.) heb ik van mijn vriendin deze geweldige braun gehad. Scheert echt goed glad!

 5. w. van der velden

  Na drie maanden totaal geblokkeerd. Werd gerepareerd, kan gebeuren. Paar maanden later: opnieuw geblokkeerd. Intussen ook scheerkop al beschadigd, hoewel nauwelijks gebruikt. Treurig voor zo’n prijzig apparaat. Scheerde eigenlijk alleen nat redelijk (Ik gebruikte daarnaast een goedkope Remington (50 Euro), die wel goed scheert). Braun, weggegooid geld.

Geef een reactie