Wat is ontharingscreme en waar kan ik het gebruiken?

Je bekijkt nu Wat is ontharingscreme en waar kan ik het gebruiken?

Dit artikel beschrijft wat ontharingscreme nu precies is, wat het met je haartjes doet en op welke plekken op je lichaam je het kunt gebruiken.
[do_widget id=text-8]

Wat is ontharing crème en hoe werkt het?

Ontharingscrème is een gel, mouse of crème die je op de plek smeert waar je haren wilt verwijderen. Na het aanbrengen van het middel laten de haartjes na enkele minuten vanzelf los en hoef je jezelf niet meer te scheren. Ontharingscrème werkt op basis van een PH-waarde en een actief bestanddeel (meestal zouten van thioglycolzuur) dat het verwijderen van de haren makkelijk maakt. Door het middel op de haartjes te smeren wordt de structuur van de haren aangetast. De PH en de actieve bestanddelen breken de keratine structuur van de haar af. Wanneer een ontharingscrème na ongeveer 10 minuten inwerken van de ingesmeerde huid wordt geveegd of gespoeld, breken de haartjes af en blijft er een haarvrije huid achter. Een ontharingsmiddel lost de haren dus niet op, maar verzwakt door het afbreken van de eiwitstructuur slechts de haren tot het punt waarop ze zwak genoeg zijn om te worden afgebroken wanneer de crème wordt weggeveegd. De meeste middelen verwijderen de haren tot iets onder de huidoppervlak.

Waar kan ik ontharing crème voor gebruiken?

Er zijn verschillende soorten ontharingscrème te koop met allemaal verschillende toepassingen. Ontharingsmiddel kun je gebruiken voor het ontharen van oksels, benen, bikinilijn en overig schaamhaar. Het wordt meestal niet gebruikt op het gezicht, hiervoor heb je speciale ontharingscremes. Omdat er in ontharingscrème stoffen zitten (de ph en actieve bestanddelen) kun je het beter ook niet gebruiken op gevoelige plaatsen. Voor het ontharen van de bikinilijn en de geslachtsorganen raden we je aan een crème te kopen die speciaal ontwikkeld is voor de “bikinilijn”, en schaamhaar. Zorg er desondanks altijd voor dat de crème niet in of op de vagina, anus, penis of andere gevoelige plekken komt.

Wat zijn goede ontharingscremes?

Wanneer je overweegt om een ontharingsmiddel te proberen, raden we de ontharingscrème van Veet voor de gevoelige huid aan. Dit middel is iets vriendelijker voor de huid dan normaal ontharingsmiddel. Veet voor de gevoelige huid kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden. Onthaar je liever onder de douche? Dan kun je eventueel als alternatief Veet Douche Gevoelige Huid gebruiken.

Meer lezen?

[do_widget id=text-9]

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een antwoord