Hoe ontharingscrème gebruiken?

Je bekijkt nu Hoe ontharingscrème gebruiken?

Grote groepen vrouwen, maar ook steeds meer mannen, gebruiken ontharingscrème. Ontharingsmiddel kun je gebruiken voor het ontharen van oksels, benen, bikinilijn, vagina, anus, penis en overig schaamhaar. Dit artikel beschrijft hoe je het moet aanbrengen en verwijderen.
[do_widget id=text-8]

Hoe ontharingcrème gebruiken en hoe vaak?

instructie-ontharingscremekopie

  1. Hieronder geven we een algemene beschrijving van hoe ontharingscreme te gebruiken. Het is raadzaam altijd de bijsluiter te lezen, want er zitten verschillen in het gebruik (bijvoorbeeld onder de douche of met een spray of spateltje aanbrengen) en in het aantal minuten dat je de crème op de haartjes laat zitten. Zorgvuldig opbrengen en weer verwijderen volgens de instructies op de verpakking is namelijk noodzakelijk voor een goede werking. Bij de meeste middelen ga je als volgt te werk:
  2. Zorg er voor dat je huid droog is, de meeste ontharingscrèmes moet je op een droge, ongewassen, huid aanbrengen. Maar let op, sommige cremes moeten wel op een natte huid aangebracht worden, lees dus goed de verpakking.
  3. Je smeert de crème op de plek waar je het (schaam)haar wilt verwijderen. Zorg er altijd voor dat de crème niet in of op de vagina, anus, penis of andere gevoelige plekken komt. Vermijd ook moedervlekken, littekens, spataderen, puistjes en beschadigde, geïrriteerde of zonverbrande huid zoveel mogelijk.
  4. Om een goed effect te hebben, moet je de crème, gel of mouse gelijkmatig op de huid smeren, zodat de haartjes goed bedekt zijn. Bij sommige producten moet je voor het aanbrengen een spateltje gebruiken.
  5. Na het aanbrengen moet het middel even inwerken. Laat het nooit langer inwerken dan op de verpakking staat, want dan kan de huid verbranden. Zo tussen de 3 en 10 minuten is meestal goed.
  6. Test na 3-5 minuten op een klein plekje of de haartjes al loslaten. Als dat zo is kun je de crème verwijderen. Soms is het nodig om het middel nog heel kort wat langer te laten zitten, test na 1-2 minuten nogmaals of de haartjes loslaten.
  7. De crème kun je afnemen met het spateltje of een warme natte handdoek. Doe dit door tegen de haargroeirichting in te bewegen. Sommige cremes kun je ook afspoelen onder de douche (lees de verpakking). Spoel je huid na gebruik altijd met veel water schoon en droog af. Smeer de huid daarna nog in met een vocht inbrengende crème. Maak je geen zorgen als je huid na afloop een beetje rood of jeukerig is, dat is normaal.

Hoe vaak kun je ontharingscreme gebruiken? Houdt minimaal 3-4 dagen aan voor het volgende gebruik.

Wat zijn goede ontharingscremes?

Wanneer je overweegt om een ontharingsmiddel te proberen, raden we de ontharingscrème van Veet voor de gevoelige huid aan. Dit middel is iets vriendelijker voor de huid dan normaal ontharingsmiddel. Veet voor de gevoelige huid kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden. Onthaar je liever onder de douche? Dan kun je eventueel als alternatief Veet Douche Gevoelige Huid gebruiken.

Meer lezen?

[do_widget id=text-9]

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Charlotte

    De tijd die nodig is om jouw haartjes op te lossen verschilt per persoon (dikte en samenstelling haren), dus goede tip om na 3-5 min een stukje te proberen om te kijken of het al voldoende werkt

Geef een antwoord