Stoppels vagina en schaamstreek voorkomen

Je bekijkt nu Stoppels vagina en schaamstreek voorkomen

Je kent het wel, nadat je jezelf enkele dagen geleden geschoren hebt zijn er al weer nieuwe stoppeltjes zichtbaar. In dit artikel geven we je enkele tips om het snel verschijnen van stoppels tegen te gaan.
[do_widget id=text-8]

Haartjes groeien snel terug

Scheren is snel, gemakkelijk, pijnloos en goedkoop. Nadeel is wel dat de haarwortel aanwezig blijft en de schaamhaartjes dus snel terug groeien. Met een scheermes scheer je namelijk de haartjes kort tegen de huid weg. Wanneer de haartjes vervolgens weer terugroeien zie je het stompe haarpuntje weer aan de huidoppervlakte verschijnen. Een stoppel is dus het haartje wat overblijft als je een haar afscheert.

Scheer ook tegen de haarrichting in

Als eerste willen we je meegeven dat als je jezelf regelmatig scheert (ongeveer om de drie dagen) je voorkomt dat de stoppels zichtbaar en voelbaar worden. Je vagina en schaamstreek moeten dus regelmatig geschoren worden. Onze tweede tip is om eerst met de haarrichting mee te scheren en daarna nogmaals tegen de haarrichting in (gebruik beide keren scheerschuim of scheergel). Hierdoor snijdt je de haren het kortst op de huid af waardoor het langer duurt voor het haartje weer terug groeit. Nadeel is wel dat tegen de haarrichting in scheren huidirritatie kan veroorzaken. De derde tip is het gebruik van een scherp scheermesje, hiermee snijdt je het haartje netjes en kort tegen de huid af. Als laatste tip willen we je meegeven dat het weken van de haartjes, bijvoorbeeld in bad, onder de douche of met een warme natte handdoek, het scheren vergemakkelijkt en helpt om het haartje zo dicht mogelijk op de huid te verwijderen.
[do_widget id=text-9]

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Merel

    Ja heel vervelend die stoppeltjes die snel weer zichtbaar zijn.

Geef een antwoord