Als man je borsthaar harsen

Je bekijkt nu Als man je borsthaar harsen

Veel vrouwen vinden een behaarde borst bij mannen niet echt ‘sexy’. Daarnaast zorgt borsthaar er voor dat je spieren en tatoeages niet mooi naar voren komen. Harsen wordt dan ook steeds populairder onder mannen, met name voor het verwijderen van borsthaar. Hoewel het misschien eventjes pijn doet, heeft het een aantal voordelen. Haren blijven veel langer weg dan bij scheren en je hebt minder last van stoppels. Je borsthaar harsen kun je gewoon zelf thuis doen.
[do_widget id=text-8]

Voordelen van harsen

Harsen heeft een aantal voordelen. Haren blijven veel langer weg doordat ze niet tot op de huid worden weggeschoren, maar in zijn geheel worden verwijderd. Het kan wel 4-6 weken duren voordat ze weer zichtbaar zijn. Bij scheren is dat vaak al na enkele dagen. Het in zijn geheel verwijderen van de haren heeft een bijkomende voordeel. Waar haren bij scheren stomp en zichtbaar terug groeien (de bekende stoppels), komen ze na harsen fijn en met een zachte haarpunt terug. Dat valt minder op en geeft geen pikkerig en jeukerig gevoel. Nadelen zijn er ook: het doet even flink pijn.

Hoe je borsthaar harsen

Je borsthaar harsen is een methode die niet veel uitleg vergt. Wij gebruiken gewoon deze waxstrips van Veet, die kunnen ook prima door mannen gebruikt worden.

 • Als je borsthaar nog lang is trim je het eerst korter. Haartjes plakken het best aan de harsstrip als ze ongeveer 5 mm lang zijn.
 • Zorg er daarnaast voor dat je huid droog is. Ga dus niet vooraf douchen. Ben je bezweet? Breng dan eventueel wat talkpoeder aan om het vocht op te nemen.
 • Vervolgens breng je een waxstrip aan. Wrijf een aantal keer in de groeirichting van je haartjes om te zorgen dat de wax goed blijft plakken.
 • Druk de strip stevig vast in de richting van de haargroei. Trek daarna de huid strak met een hand en trek de strip snel en hard naar beneden in de tegengestelde richting van de haargroei. Je moet de strips echt naar beneden trekken (parallel aan de huid) en niet horizontaal (van de huid weg). Trek de strips er ook nooit langzaam af, maar altijd in een snelle beweging.
 • Hars kleine stukjes tegelijk
 • Eventueel nog achtergebleven haartjes haal je het liefst weg met een pincet. Eventueel kun je de behandeling nogmaals herhalen. Zeker de eerste keer lukt het niet om alle haartjes in een keer te verwijderen. Wacht eventueel een dag met opnieuw proberen om de huid de tijd te geven te herstellen
 • Wax je borsthaar voordat je gaat slapen, want je huid blijft een tijde rood. Onderneem zeker de eerste 12 uur geen activiteiten waarvan je al te veel gaat zweten. Pas ook op met zonnen of het spuiten van deodorant.
 • Bij een pijnlijke rode huid leg je er enkele minuten een koud washandje op om de huid te koelen

Het resultaat (na enkele dagen)? Een mooie gladde huid zonder haartjes of stoppels, waar eventueel spieren en tatoeages beter naar voren komen.

Meer artikelen gerelateerd aan ontharen

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

 1. Hugo

  Scheren gaat ook prima en is minder pijnlijk! Waxstrips heb ik nog niet geprobeerd.

Geef een reactie