Met deze schaamhaar trimmer onthaar je snel en veilig je intieme delen

Je bekijkt nu Met deze schaamhaar trimmer onthaar je snel en veilig je intieme delen

Er zijn verschillende manieren om het schaamhaar op je intieme delen te scheren, maar in alle gevallen is het een lastig en tijdrovend klusje. Lastig omdat je huid daar beneden geen biljartlaken is. De haartjes groeien in huidplooien en dat vraagt dat je aandachtig te werk gaat. Je wilt geen plekje vergeten en vooral snijwondjes voorkomen. Daardoor is het ook een tijdrovend klusje. Een schaamhaar trimmer is een relatief nieuw product in de wereld van scheren en ontharen. Kan een trimmer snel en veilig je intieme delen ontharen?

Ik sta zelf minimaal 1x in de week met gebruik van scheergel en een scheermesje mijn ballen te scheren. Toen ik via mijn netwerk in contact kwam het Frederik, oprichter van de Balls Club, werd ik enthousiast van zijn verhaal. De Balls Club verkoopt een trimmer die speciaal ontwikkeld is voor mannen die het gedoe met scheerschuim zat zijn en op zoek zijn naar het snel en veilig ontharen van de intieme delen. Om te verkennen wat de voor- en nadelen zijn van een trimmer voor het scheren van schaamhaar heb ik de Chairman van de Balls Club mogen testen.

Hoe werkt een schaamhaar trimmer?

Een schaamhaar trimmer is een elektrisch apparaat dat gebruikt wordt om haartjes tot vlak boven de huid weg te halen. Trimmers voor schaamhaar zijn speciaal ontwikkeld om snijwondjes en geïrriteerde huid te voorkomen. Het mes beweegt achter een kammetje zodat de haartjes tot vlak boven de huid worden afgesneden. De trimmer die ik gebruikt heb is waterbestendig en heeft een keramische snijblad.

Waarom schaamhaar trimmen!

Het trimmen van schaamhaar wordt gedaan om de intieme zone netjes bij te werken. De haartjes worden tot vlak boven de huid weggeschoren, zodat een verzorgd uiterlijk ontstaat. Een trimmer laat altijd korte haartjes staan. Je gebruikt een trimmer dus niet wanneer je een super glad resultaat wil, maar vooral wanneer je een verzorgde mannelijke uitstraling wilt hebben.

Trimmen heeft naast het verzorgd bijgewerkt schaamhaar ook als voordeel dat de kans op scheerwondjes en huidirritatie kleiner is dan wanneer je jouw ballen scheert met een scheermesje. Met een scheermesje laat je namelijk altijd minuscule beschadigingen achter op de huid. Dat kan voor huidirritatie zorgen. Bovendien scheer je de haren dicht op de huid weg, wat er voor kan zorgen dat de haartjes in de huid prikken. Met een trimmer heb je dat probleem veel minder, want je scheert de haartjes net boven de huid weg en het mes komt niet in contact met jouw huid.

Wanneer trimmen:

  • Een verzorgde uitstraling met bijgewerkt schaamhaar.
  • Minder kans op scheerwondjes en huidirritatie.
  • Snel en gemakkelijk.

Wanneer niet trimmen:

  • Als je een volledig glad resultaat wilt.

Minder kans op scheerwondjes en huidirritatie

De werkwijze van het trimmen van schaamhaar is vergelijkbaar met andere methoden om je zaakje daar beneden te ontharen. Met één hand trek je de huid strak, met de andere hand laat je de trimmer in de juiste hoek over je huid gaan. Het strak trekken is belangrijk, omdat je anders niet bij de haren in de huidplooien kunt komen.

Wat mij opviel bij de Chairman van de Balls Club is dat de scheerkop zo ontworpen is dat als je die tegen de huid zet, het apparaat direct in de goede hoek gepositioneerd is. Dat had ik niet meteen door, waardoor er toch twee kleine snijwondjes ontstonden. Je moet dus goed blijven opletten. Na een beetje oefenen met de combinatie van de huid goed strak trekken en het goed positioneren van het apparaat heb ik geen wondjes meer gemaakt. Ik heb na het trimmen geen last gehad van scheerirritatie.

Verzorgde uitstraling

De Chairman, de trimmer die ik gebruikte, had geen enkele moeite met het verwijderen van de dikke en stugge schaamharen. Ik was in mum van tijd klaar met het bijwerken van mijn ballen. Het resultaat: korte haartjes (langer dan stoppels) boven mijn huid. Gevoel: zacht en niet prikkerig, maar niet zo zacht als volledig glad geschoren met een scheermesje.

Net als met een scheermesje moet je ook met een trimmer nog een keer tegen de haargroei richting in scheren. Schaamharen groeien namelijk niet allemaal dezelfde richting op en worden dus niet in één keer weggeschoren. Met de trimmer is dat een fluitje van een cent in vergelijking met weer opnieuw scheerschuim aanbrengen en voorzichtig scheren met een scheermesje.

Snel en veilig je intieme delen ontharen

Ik vind het trimmen van schaamhaar een prettige manier om schaamhaar bij te werken. Het is zeker niet zo glad als scheren met een scheermesje, maar de huid voelt wel zacht aan en niet prikkerig. Als dat het resultaat is wat je zoekt, dan is trimmen van schaamhaar iets voor jou. Zoek je een glad resultaat, dan ben helaas aangewezen op andere scheermethoden.

Het grootste voordeel vind ik dat het snel is. In enkele minuten heb je alles weer bijgewerkt. Als je de trimmer juist gebruikt en je huid goed strak trekt is het ook een veilige manier om je intieme delen te ontharen. Het laatste wat je wilt zijn scheerwondjes.

De Chairman
De Chairman is een trimmer die special ontwikkeld is voor de intieme delen. Het ontwerp is goed doordacht. De scheerkop is afgeplat zodat je in de juiste hoek trimt en weinig risico hebt op scheerwondjes. Het scheermesje bevindt zich veilig achter een kammetje dat je in staat stelt om je schaamhaar tot iets meer dan een mm boven de huid af te scheren, zonder dat je snijwondjes veroorzaakt. Het apparaat heeft een mooi formaat en ligt prettig in de hand. De accu gaat lang mee en je kunt de trimmer onder de douche gebruiken. Wel zo fijn, want dat helpt om de huid te ontspannen. De Chairman maakt zeer weinig geluid, een groot pluspunt wat mij betreft. Ook beschikt het apparaat over een ingebouwd lampje. Dat is handiger dan je denkt, want als je met je hoofd boven je zaakje hangt blokkeer je vaak het licht van de lampen in je (bad)kamer. Lees meer

Meer artikelen gerelateerd aan ontharen

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie