Scheermesjes reinigen met azijn

Je bekijkt nu Scheermesjes reinigen met azijn

Onlangs ontvingen we van lezer ‘Dre’ de tip om scheermesjes te reinigen met azijn. Door de scheermesjes met azijn schoon te maken verwijder je de zeepresten en huidvetten, waardoor de mesjes langer scherp blijven. Dit artikel beschrijft hoe het schoonmaken in zijn werk gaat.

Waarom worden scheermesjes bot

Om de reinigende werking van azijn te begrijpen moeten we eerst weten waarom we scheermesjes het beste na gebruik reinigen kunnen reinigen. Scheermesjes worden niet minder scherp van het gebruik zelf maar worden vooral bot doordat water, haartjes, resten zeep/schuim, kalk en huidcellen achterblijven op het scheermes. De microscopisch kleine deeltjes zorgen voor corrosie op de mesjes waardoor ze bot worden.

Azijn lost de achtergebleven zeep-, kalk- en huidresten op. Het is een goed en natuurlijk schoonmaakmiddel.

logo_bol

Zijn je scheermesjes aan vervanging toe? Koop ze dan met korting bij bol.com!

Hoe scheermesjes reinigen in azijn

Gebruik 1 deel witte azijn op tien delen (warm) water (verhouding 1 op 10). Gebruik alleen witte / natuurazijn en geen schoonmaakazijn. Leg het scheermesje na het scheren enkele minuten in de water / azijn oplossing. Spoel het mesje daarna grondig af, neem het af met een stukje (keuken)papier of handdoek en laat de mesjes vervolgens goed drogen. Tip: je kunt de azijn/wateroplossing meerdere keren gebruiken.

Let op: laat de mesjes niet een hele nacht in de azijn oplossing staan, maar leg ze slechts enkele minuten in de oplossing. Zorg daarnaast altijd voor een minimale verdunning van 1 deel azijn en minimaal 1 deel water. Gebruik nooit pure azijn! Gebruik ook geen schoonmaakazijn. Dit is een stuk agressiever dan natuurazijn en heeft een grotere bijtende kracht. Dit kan de mesjes, met name zink en nikkel, aantasten. Gebruik daarom alleen het wat mildere natuurazijn en laat de oplossing nooit meer dan enkele minuten inwerken. Als je deze tips in acht neemt kun je azijn veilig gebruiken om de in enkele minuten scheermesjes na het scheren te reinigen.

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Luc

    Ik maak mijn scheermesjes gewoon schoon en droog op een handdoek (er even over wrijven tegen de richting in). Geen azijn nodig dus.

  2. Stefan

    Kleine waarschuwing: niet te lang in het azijn / water mengsel laten liggen, toch zeker geen hele nacht lang. keuken azijn is niet heel erg sterk maar een nacht weken tast het aluminium wel een klein beetje aan. Zoals hierboven staat enkele minuten (zeg 15 minuten) is meer dan voldoende.

  3. Karin

    Ik heb de scheerkop nog geen 5min laten weken. Daarna in het mengsel met een tandenborstel schoongeborsteld en hij is weer als nieuw!!!

Geef een reactie