5 tips bij een geïrriteerde huid na het scheren van schaamhaar

Je bekijkt nu 5 tips bij een geïrriteerde huid na het scheren van schaamhaar

Heb jij een rode, branderige huid na het scheren van je schaamhaar? We geven 5 tips waardoor je snel van de roodheid en het onprettige gevoel af bent.

Gebruik een ander scheermesje

Scheermesjes met meerdere mesjes tillen het haar op met het eerste mesje en knippen met het tweede, terwijl de rest het haar onder het huidniveau afknipt. Hoewel je huid onmiddellijk glad aanvoelt, is het eindresultaat een branderig gevoel en ingegroeide haren. Probeer daarom een scheermesje met één of twee messen.

Druk niet en vervang een mesje op tijd

We zijn gewend om het scheermes in onze huid te drukken zodat we zo goed mogelijk kunnen scheren. Niet doen. Druk draagt bij aan de irritatie die we ervaren na het scheren. Als je het gevoel hebt dat het scheermes aan je haren trekt in plaats van ze snel en scherp af te knippen, is het tijd om het mesje te vervangen. Iedereen zijn haar is anders (fijn, grof, dik), dus de tijd dat je een scheermesje kan gebruiken, zal per persoon verschillen.

Scrub je huid voordat je gaat scheren

Naarmate ingegroeide haren terug groeien, kunnen ze in de huid omkrullen of onder de opperhuid vast komen te zitten door talg en dode huidcellen. Scrubben voor elke scheerbeurt tilt de haren van de huid op en laat het scheermes de haarwortel bereiken. Een goede manier van scrubben is droog borstelen.

Gebruik scheerolie of -lotion

Probeer een scheerolie of een hydraterende scheerlotion in plaats van een schuimende gel. Er moet altijd een hydraterende barrière tussen je huid en het mes zijn. Vocht is de sleutel tot het gezond houden van de huid tijdens en na het scheren.

Vermijd strak ondergoed

Vermijd strak ondergoed direct na het scheren, vooral als je huid gevoelig is voor ingegroeide haren. De huid is het gezondst als ze mag ademen. Het elastiek in strak ondergoed drukt op de huid en maakt plaats voor ingegroeide haren. Probeer eens een losse boxershort of zacht ondergoed van 100% bamboe. Bij deze webshop kun je kiezen uit verschillende modellen.

Meer artikelen gerelateerd aan ontharen

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie