Thuis definitief ontharen met IPL lichtontharing

Je bekijkt nu Thuis definitief ontharen met IPL lichtontharing

Het definitief ontharen door middel van IPL lichtontharing is sterk in opkomst. Met een IPL ontharingsapparaat ben jij voorgoed af van de scheermesjes en scheergel. Waar je voorheen voor een behandeling met IPL lichtontharing nog naar de schoonheidsspecialist moest, kun je nu kiezen uit een aantal apparaten om thuis zelf aan de slag te gaan. Wil jij weten hoe IPL werkt en welke merken ontharingsapparaten er zijn?

Wat is IPL ontharing?

IPL is een ontharingstechniek waarbij lampen een reeks lichtflitsen uitstralen. Deze lichtflitsen zijn vele malen sterker dan een gewone lamp. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt de haarwortel en zorgt na een aantal behandelingen voor het definitief wegblijven van de haar. Daarmee is het proces en resultaat vergelijkbaar met epileren of harsen, maar dan zonder de pijn en na verloop van tijd ook nog eens effectiever.

Hoe werkt het?

Een IPL ontharingsapparaat werkt zeer eenvoudig en effectief. Het apparaat kun je voor zowel het gezicht (bovenlip, kin) als het lichaam (benen, bikinilijn, oksels) gebruiken. Afhankelijk van jouw huidtype kies je de juiste lichtsterkte. Het IPL ontharingsapparaat werkt het best op een lichte huid met donkere haren omdat deze veel pigment bevatten. Het is belangrijk om voor de behandeling de haren te scheren zodat het apparaat direct door kan dringen in de haarwortel. Na de behandeling wordt geadviseerd een verkoelende gel te gebruiken.

De voordelen van lichtontharing

Met een IPL ontharingsapparaat verwijder je blijvend haren. Geen bezoeken meer aan de schoonheidsspecialiste, pijnlijk harsen of epileren en wekelijks scheren. Je onthaart thuis wanneer jij dat wilt en binnen 10 minuten heb je een zichtbaar resultaat. Er zijn inmiddels een aantal merken IPL ontharingsapparaten op de markt. De meest bekende merken zijn: Braun, Philips en Silk’n Glide. De verschillen tussen de merken en typen zijn vrij klein. Wij vinden de Braun Silk Expert erg goed en prettig in gebruik.

Meer artikelen gerelateerd aan ontharen

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Leonie

    Pijnloze en prettige ervaring. Ik heb hem ook al gebruikt om de haren op de rug van mijn man definitief weg te halen haha

Geef een reactie