IPL ontharing: thuis of professioneel laten doen?

Je bekijkt nu IPL ontharing: thuis of professioneel laten doen?

IPL ontharing wordt steeds populairder. De apparaten voor thuisgebruik zie je overal op het internet voorbij komen. Het voordeel hiervan is dat je niet meer naar de schoonheidsspecialist hoeft. Maar levert het je ook een flinke kostenbesparing en vooral een gladde haarloze huid op?

IPL ontharing, wat is het?

IPL is een ontharingstechniek waarbij lampen een reeks lichtflitsen uitstralen. Deze lichtflitsen zijn vele malen sterker dan een gewone lamp.
De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt de haarwortel en zorgt na een aantal behandelingen voor het definitief wegblijven van de haar. Het apparaat kun je voor zowel het gezicht (bovenlip, kin) als het lichaam (benen, bikinilijn) gebruiken. Er zijn inmiddels verschillende soorten apparaten op de markt van gerenomeerde merken als Braun, Philips en Silk’n Glide.

De voordelen van IPL ontharing thuis

Met een IPL ontharingsapparaat verwijder je blijvend de haren in je gezicht of op je lichaam. Bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste zijn hiermee verleden tijd. Hoe fijn is het om zelf te bepalen wanneer je thuis onthaart, dit in alle privacy kunt doen en binnen 10 minuten een zichtbaar resultaat hebt?

De nadelen van een IPL apparaat

De meeste IPL ontharingsapparaten voor thuisgebruik zijn niet geschikt voor alle huidskleuren. Met name met donkere huidskleuren heeft het licht moeite om door te dringen tot in de haarwortel. Daarnaast is het lastig om thuis alle gebieden op je lichaam te bereiken. Denk aan je rug en schouders. Daarvoor zal je dus je partner of beste vriendin moeten vragen om hulp.

IPL apparaat thuis net zo effectief als bij de schoonheidsspecialiste?

Waar je thuis sneller bent, ben je bij de schoonheidsspecialiste effectiever. Je wordt professioneel begeleidt in het proces en de behandelschema’s worden op jouw huid afgestemd. Ook zorgt een schoonheidsspecialiste er voor dat alle gebieden op je lichaam goed worden behandeld. Omdat ze werken met professionele machines is de behandeling vaak krachtiger waardoor je sneller resultaat ziet. Je hebt dan vaak één behandeling minder nodig. De kosten zijn hier echter ook naar. Het voordeel van het zelf kopen van een IPL apparaat is dat je het zo vaak kunt gebruiken als je wilt. Daarnaast verdien je alle kosten op termijn terug ten opzichte van alle schoonheidsspecialist bezoekjes. En zo duur zijn goede apparaten gelukkig ook weer niet!

Meer artikelen gerelateerd aan ontharen

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Geef een reactie