Oksels ontharen met een epilator

Je bekijkt nu Oksels ontharen met een epilator

De huid bij de oksels is een van de gevoeligste plekjes op de huid. Omdat scheren niet altijd het gewenste resultaat geeft (stoppels en snel terug groeien) is het epileren van de oksels een goede optie. Door te ontharen met een epilator blijven de haartjes niet alleen langer weg, het is ook nog eens snel en gemakkelijk.
[do_widget id=text-8]

Hoe je oksels ontharen met een epilator

Het epileren is met een goede epilator, die geschikt is voor de gevoelige huid van je oksel, een fluitje van een cent. Mocht het geval zijn dat je nog lange haartjes onder je oksel hebt zitten, dan is het verstandig om die van tevoren kort te trimmen. Daarna is epileren simpel en snel.

Zet het apparaatje op de huid en trek me je andere hand de huid goed strak. Beweeg het apparaat nu langzaam over de huid in de tegengestelde richting van hoe de haren groeien (dus tegen de haarrichting in naar boven). Druk niet te hard, maar beweeg de epilator gewoon lichtjes over je huid.

Wat is een goede epilator

Een goede epilator voor het ontharen van de oksels vinden wij de Philips Satin Soft. Deze epilator is speciaal aangepast voor de gevoeligere huid en voor een zachte epilatie in gevoelige zones. Dit apparaatje heeft zachte pincetschijven die de haartjes verwijderen zonder aan de huid te trekken. Ze volgen bovendien goed de contouren van de huid. Daarnaast kun je hem nat (douche/bad) en droog gebruiken, zelf de snelheid van epileren regelen en worden er een flink aantal handige hulpstukjes bijgeleverd (scrubborstel, massagehulpstuk, trimmer en pincetschijven). Als je dus op zoek ben naar een goede nieuwe Epilator raden we de Philips Satin Soft aan.

Voorkom huidirritatie en bobbeltjes

Breng een voedende bodylotion aan na het epileren om de huid te verzachten en eventuele huidirritatie te verminderen en voorkomen. Daarnaast adviseren we je om een dag van te voren te ontharen, dus voordat je de oksels wilt laten zien. Soms laat een epilator namelijk bobbeltjes achter en dat is niet wat je wilt laten zien aan de buitenwereld. Als het goed is zijn de bobbeltjes en eventuele huidirritatie na 24 uur verdwenen.

Epileren kan even pijn doen, maar het went naarmate je het vaker doet. Even doorbijten dus, want het heeft vele voordelen ten opzichte van scheren. De huid is na het epileren lekker glad omdat je geen stoppels krijgt, de haartjes komen fijn weer terug. Een goede epilator kan helpen het klusje sneller en vooral pijnlozer uit te voeren.

Meer artikelen gerelateerd aan ontharen

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Carolien

    Wennen dames, het is wennen en doorbijten :S

Geef een reactie