Waarom aftershave gebruiken?

Je bekijkt nu Waarom aftershave gebruiken?

Een groot aantal mannen gebruikt aftershave na het scheren. De meeste weten echter niet waarom ze aftershave gebruiken en of dat echt nodig is. In dit artikel geven we een antwoord op de vraag waarom je aftershave zou gebruiken en of het echt nodig is.
[do_widget id=text-8]

Waarom aftershave gebruiken?

Het doel van aftershave is niet alleen om lekker te ruiken. Sterker nog, we raden je aan aftershave te gebruiken zonder geur! Scheren is een belastende activiteit voor de huid. De huid op het gezicht is gevoelig en scheren zorgt er voor dat het uitdroogt, gaat irriteren na een scheerbeurt of er haartjes ingroeien. Daarnaast is het haast onoverkomelijk dat je jezelf tijdens het scheren een keer snijdt.

Aftershave wordt gebruikt om na het scheren de poriën weer te sluiten en de huid weer enigszins tot rust te laten komen. Een aftershave zal de huid kalmeren en voorkomt een rode, geïrriteerde huid. Sommige aftershave hebben bovendien een antibacteriële werking en brengen vocht in de huid. Maar let op de meeste aftershave bevat alcohol. De alcohol droogt echter je huid uit en zorgt voor het prikkende gevoel na opbrengen. Wij raden je aan om daarom een aftershave te gebruiken zonder alcohol, en liefst ook zonder geur (daar zijn andere producten voor). Aftershave is er in een lotion, in een balsem en in een gel.

Is aftershave echt nodig?

Nee, voor de meeste mensen is het absoluut niet nodig om aftershave te gebruiken. Door de huid na het scheren eerst met lauwwarm water af te spoelen en daarna nogmaals met koud water nat te maken verkrijg je hetzelfde effect. Het koude water sluit de poriën en voorkomt irritatie. Lees hier meer over hoe je het beste je huid behandelt voor en na het scheren. Wie aftershave gebruikt doet daar echter niet verkeerd aan. Het kan zeker geen kwaad indien met mate gebruikt. Wil je aftershave gebruiken dan raden we je de balsems en gels aan. Opbrengen is weliswaar iets bewerkelijker als de gebruikelijke aftershave maar ze verzorgen de huid wel vele malen beter.

Wat is aftershave?

scheren-afspoelen-koud-water


De hoofdbestanddelen van aftershave zijn alcohol, geurwater (parfum) en een vaak een milder ontsmettingsmiddel dat de huid nog enigszins verzorgd. Het doel van de alcohol is om de huid te ontsmetten en bacteriën te doden, daarnaast wordt er een milder middel toegevoegd om de huid weer enigszins tot rust te laten komen. In sommige balsems die als aftershave gebruikt worden zit bovendien een verzorgde crème om de huid te herstellen na het scheren.

Hoe aftershave aanbrengen?

Aftershave wordt het best aangebracht door het niet in te smeren. Veel mannen gebruiken daarom de typische klappende beweging. Hierdoor kan de aftershave goed intrekken en verdampt het op de huid en niet in de handen. Bij balsems en gel is het wel de bedoeling om de crème goed in te smeren over de huid. Lees altijd goed de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

Meer artikelen gerelateerd aan ontharen


Fotocredits: Aftershave, uitsnede, Steven Lilley

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Emma

    Ruikt wel lekker, maar daar kun je ook gewoon een luchtje voor nemen (werkt ook nog is langer)

Geef een reactie