Ontharing crème gevaarlijk?

Je bekijkt nu Ontharing crème gevaarlijk?

Ontharingscreme is een populair middel om haren weg te halen op de benen, oksels, bikinilijn of andere plekken waar (schaam)haar groeit. Hoe veilig is dit middel voor de huid en je gezondheid?
[do_widget id=text-8]

Is ontharingscreme gevaarlijk of ongezond?

De vermelding in veel gebruiksaanwijzingen dat de huid NIET vooraf gewassen mag worden(dit vanwege ontvetting) en er een maximale applicatietijd wordt vermeld (vaak 10 minuten) geeft aan dat ontharingsmiddelen potentiële huidirriterende middelen zijn. Toch kunnen ontharingsmiddelen in principe veilig gebruikt worden mits de samenstelling voldoet aan de wettelijke eisen, de gebruiksaanwijzing juist is en goed wordt opgevolgd. Koop je een middel bij bol.com of andere Nederlandse drogisten dan is het middel dat te koop wordt aangeboden bijna altijd getest en veilig bevonden voor gebruik. Ontharingscreme is bij het goed opvolgen van de gebruiksaanwijzing dus niet gevaarlijk, maar het moet wel zorgvuldig aangebracht en verwijderd worden.

Overgevoelig en dagelijks gebruik

Wel kunnen sommige mensen overgevoelig reageren op ontharingscrème. Daarom is het aan te raden om voordat je begint eerst een klein stukje huid in te smeren om te testen hoe de huid reageert. Als er de volgende dag geen irritatie optreedt, kun je de crème veilig gebruiken. Ontharingscrème is niet geschikt voor regelmatig of dagelijks gebruik (op dezelfde huidoppervlakten). Het hoge PH-niveau heeft bij herhaaldelijk gebruik in korte tijd namelijk een negatief effect op de huid. Hoe vaak mag je ontharingscreme dan gebruiken? Houdt minimaal 3-4 dagen aan voor het volgende gebruik.

Waar niet gebruiken en tips voor het aanbrengen?

De standaard ontharingscreme kan op bijna het gehele lichaam gebruikt worden, maar omdat er in ontharingscrème stoffen zitten (de ph en actieve bestanddelen) gebruik je voor de gevoelige plaatsen als oksels, schaamstreek, vagina, anus of penis liever een huidvriendelijke creme. Een veilig bevonden creme is deze van Veet. Vermijd hierbij contact met gevoelige delen. Gebruik het niet voor het gezicht.

Aanvullende tips? Laat de crème niet te lang op de huid zitten. Als je het er te lang op laat zitten kun je last krijgen van een geïrriteerde huid. Probeer te vermijden dat je moedervlekken, littekens, spataderen, puistjes, een beschadigde, geïrriteerde of zonverbrande huid insmeert. Gebruik de crème alleen op een droge huid en spoel goed af na gebruik. Na het ontharen kan uw huid extra gevoelig zijn. Smeer na gebruik een vocht inbrengende gel aan op de huid.

Wat zijn goede ontharing crèmes

Wij vinden zelf de ontharingscreme van veet voor de gevoelige huid prettig in gebruik, zowel voor de benen als de vagina en anus. Het is een middel dat namelijk wat milder is voor de huid, maar toch goed zijn werk doet. Het bevat onder andere Aloë Vera en Vitamine E, welke verzachtend werken en die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid. Deze ontharingscreme kan ook door mannen gebruikt worden.

Meer artikelen gerelateerd aan ontharen

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Marieke

    Ik ben zwanger, is het gebruik van ontharingscreme dan aan te raden? Of is het middel ongezond of onveilig voor mijn ongeboren kindje, of voor mijzelf?

Geef een reactie