Haar ontkleuringscrème gebruiken

Je bekijkt nu Haar ontkleuringscrème gebruiken

Heb jij last van donkere haartjes in jouw gezicht of op jouw lichaam? Dan biedt een haar ontkleuringscrème uitkomst. Een ontkleuringscrème zorgt ervoor dat de haren lichter worden en minder opvallen.

Voor welke haren gebruiken?

Een haar ontkleuringscrème wordt het meest gebruikt voor ongewenste haartjes in het gezicht zoals tussen de wenkbrauwen en boven de lip. Maar het wordt ook toegepast op het lichaam zoals op de buik of op de tenen. De ontkleuringscrème werkt het beste op plekken waar de haren relatief dun zijn. Haren op de benen, oksels of de bikinilijn zijn niet geschikt. Deze haren zijn te dik om te ontkleuren.

Wat zijn de voor-en nadelen?

Het gebruik van een ontkleuringscrème is volledig pijnloos. Vaak heb je in 5 minuten jouw haartjes ontkleurt en vallen ze veel minder op dan daarvoor. Het ontkleuren van jouw haren kun je gemakkelijk thuis doen en een bezoek aan de schoonheidsspecialist is dan ook niet nodig. Ook hoef je niet met een pincet, scheermesje of pijnlijk epileerapparaat aan de slag. De ontkleuringscrème kan heel soms bij mensen met een gevoelige huid irritatie veroorzaken. Het is daarom belangrijk de crème van te voren te testen op een klein stukje huid met haartjes. Na een aantal weken zullen de haartjes weer donkerder worden en dien je de crème opnieuw te gebruiken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Gebruik alleen goede crème, zoals deze ontkleuringscrème van het merk Jolen. Lees voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Houd je aan de volgorde en laat de crème niet langer zitten dan voorgeschreven. Meestal bestaat het product uit 2 crèmes die je moet mengen. Je brengt de crème aan op de huid en afhankelijk de tijd die op de verpakking staat, laat je de crème intrekken. Vervolgens spoel je de crème van je huid af. Je haartjes vallen na het ontkleuren veel minder op.

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Caro

    Ik heb het op mijn armen gebruikt, haartjes vallen een stuk minder op, ook in de zon niet (ze lijken wel doorzichtig 🙂 )

  2. annie vanmechelen

    kan de ontkleuringscreme geen kanker veroorzaken?

Geef een reactie