Waarom scheerschuim gebruiken?

Je bekijkt nu Waarom scheerschuim gebruiken?

Scheerschuim is het lekker ruikende schuim dat je op je huid aanbrengt voordat je gaat scheren. Maar waarvoor dient het eigenlijk? Scheerschuim gebruiken we om de volgende redenen: Het beschermt de huid en voorkomt huidirritatie, het maakt de haartjes zachter wat het scheren vergemakkelijkt en het zorgt er voor dat het scheermes goed over de huid kan glijden. Een goede scheerschuim vinden wij die van vergulde hand (voor mannen) en de Veet Satin Care (voor vrouwen).

Waarom scheerschuim gebruiken?

Om zo goed en glad mogelijk te scheren is water nodig om de huid glad te maken. Water is naast een goed scheermesje het allerbelangrijkste tijdens het scheren. De eerste reden om een scheerschuim te gebruiken is dan ook om er voor te zorgen dat het water op je huid en op de juiste plaats blijft.

Veel mensen staan er niet bij stil maar tijdens het scheren beschadig je de huid. De mesjes glijden over de huid en laten (meestal onopgemerkt en zeer klein) beschadigingen achter. Scheerschuim of een andere scheerproduct zorgt er voor dat het mesje gemakkelijker over de huid glijdt. Tevens zorgt de scheerschuim of gel voor een dunne film op de huid. Dit beschermt de huid tegen het scheermes. Scheerproducten verminderen niet alleen beschadigingen aan de huid, ze zijn ook huid verzorgend en vocht inbrengend. De scheerproducten kunnen er ook voor zorgen dat de haartjes zachter en soepeler worden. Het scheren gaat daardoor gemakkelijker en het resultaat is gladder. Wanneer je geen scheerschuim gebruikt tijdens het scheren, heb je niet alleen een minder glad effect, maar kunnen er ook huidirritaties ontstaan.

Last but not least, scheerproducten helpen je goed te zien of je alle (lastige) plekjes hebt gehad en niks vergeten bent.

Meer artikelen gerelateerd aan ontharen


Fotocredits: Almost shaved, uitsnede, Daniel Kulinski

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Gert

    Ik gebruik scheergel, een stuk prettiger werken (je ziet alles)!

Geef een reactie