Hoe verwijder ik oorhaar?

Je bekijkt nu Hoe verwijder ik oorhaar?

Vanaf je 25e groeit het haar in je oor. Vanaf dit moment zul je rekening moeten gaan houden met het bijhouden van dit haar, want lang oorhaar ziet er simpelweg erg lelijk en onverzorgd uit. Helaas heerst op dit onderwerp een taboe, waardoor weinig mensen dit onderwerp bespreken. Daardoor weten maar weinig mensen hoe je het beste oorhaar kunt verwijderen. Lees daarom nu snel verder hoe je het beste oorhaar kunt verwijderen.

Lees ook: Oorhaar wegscheren, hoe doe je dat goed en grondig?

De beste methoden om oorhaar te verwijderen

Er zijn gelukkige meerdere manieren om oorhaar weg te halen. Er zal dus altijd een optie tussen zitten die bij jou past. De meeste voorkomende methoden om oorhaar te verwijderen zijn:

  • De beste en meest veilige manier om je oorhaar bij te werken is met een oorhaar en neushaar trimmer. Daarmee kun je neus-, oor- en wenkbrauwhaar gemakkelijk en veilig trimmen.
  • Scheren: jouw scheerapparaat is een goede methode om oorhaar te verwijderen. Gebruik hierbij altijd een elektrisch scheerapparaat en nooit mesjes: het risico op schade is hierbij veel te groot. Zeker kleine opzetstukjes zijn een uitkomst voor het weghalen van oorhaar. Ook een oortrimmer is een veilige en effectieve manier om het oorhaar te verwijderen.
  • Handmatig verwijderen: je kunt er ook voor kiezen om het oorhaar uit je oor te trekken aan de hand van een pincet. Vooral als het maar enkele uitstekende oorharen betreft, is dit een goede optie. Let er wel op dat je deze niet te ver in het oor steekt, om schade aan de trommelvlies te voorkomen.
  • Harsen: een effectieve doch pijnlijkere methode om oorhaar weg te halen. Dit is een lastigere methode, maar tevens een effectievere: het hele haarzakje wordt verwijderd, waardoor je oren langer oorhaarvrij zijn.
  • Laserontharing: een professional kan de oorharen laseren. Na meerdere behandelingen zullen deze minder groeien.

Zoek de methode die jij het comfortabelst vindt

Oorhaar is misschien een taboe, maar laat je er daardoor niet van weerhouden om dit probleem aan te pakken. Er zijn genoeg methodes om oorhaar weg te halen, zodat je geen last meer hebt van overtollig haar in je oor.

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie