Snijwondjes door scheren behandelen

Je bekijkt nu Snijwondjes door scheren behandelen

Het maakt niet uit hoe voorzichtig je scheert, de kans op wondjes tijdens het scheren is helaas altijd aanwezig. Dit artikel geeft enkele tips om het bloeden te stoppen en wondjes sneller te laten genezen.
[do_widget id=text-8]

Snijwondjes door scheren

Veel mensen staan er niet bij stil maar tijdens het scheren beschadig je de huid. De mesjes glijden over de huid en laten beschadigingen achter. Die schade is echter zeer minimaal en blijft meestal onopgemerkt. In enkele gevallen kun je met een scheermesje een wondje veroorzaken. Scheerwondjes ontstaan vaak door verkeerde scheerbewegingen of doordat je met het mesje een bobbeltje of puistje raakt. Voorkomen doe je door met het scheermesje geen onnodige druk uit te oefen: er kunnen door de zijkanten van het mesje kleine snijwondjes ontstaan. Verwissel bovendien je scheermesje regelmatig voor een nieuwe / scherpe, want een bot mesje kan snijwondjes veroorzaken. Maar de meeste snijwondjes worden nog altijd veroorzaakt doordat je even niet oplet. Scheer dus vooral met veel aandacht.

Het bloeden stoppen

De kans dat je een wondje maakt met scheren is altijd aanwezig. Als je jezelf eenmaal hebt gesneden is het zaak het wondje goed schoon te spoelen met water en vervolgens met behulp van een (schoon) papiertje het bloeden te stoppen. Dit mag een stukje keukenrol, wc papier of een gaasje zijn, zolang het maar een beetje bloed op kan nemen en hygiënisch is. Druk het schone stukje papier op het wondje. Het kan enkele minuten duren voordat het wondje (vanzelf) dicht gaat. Er worden ook speciale pennen (meestal met aluin) verkocht om het bloeden direct te stoppen, maar meestal gaat het wondje na korte tijd vanzelf dicht. Gaat het wondje niet direct dicht, houdt het papiertje er dan iets langer op om het bloeden te stelpen of gebruik een aluin stick/pen.

Voorkom opnieuw openhalen

Het wondje zal nu vanzelf binnen enkele dagen genezen, net zoals elke ander wondje op je lichaam. Je zal echter wel moeten scheren, want de haartjes blijven ook gewoon doorgroeien. Om de genezing voorspoedig te laten verlopen en geen litteken te veroorzaken raden we je aan het wondje te ontzien door er omheen te scheren.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: Bloody shave, uitsnede, Daniel Rubio

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Kees

    Gebeurt elke man wel eens denk ik

Geef een reactie