Schaamhaar scheren: de beste tips en advies voor mannen en vrouwen

Je bekijkt nu Schaamhaar scheren: de beste tips en advies voor mannen en vrouwen

Veel mannen en vrouwen scheren hun schaamhaar volledig weg of werken de haardos netjes bij. Ze vinden het sexy, hygiënischer of ze voelen zich er prettiger bij. Hoe je jouw schaamhaar scheert, hoe je dat het beste doet en welke tips je daarbij helpen lees je in deze korte handleiding.

Schaamhaar scheren als vrouw

De meeste vrouwen scheren het schaamhaar rond de vagina volledig kaal, maar er zijn ook vrouwen die het haar in de bikinilijn netjes bijwerken en zelfs in een vorm scheren. Voor het scheren van een streepje, driehoek of hartje zijn er sinds kort handige sjablonen van Ladyshape te koop. Hoe je het schaamhaar op de bikinilijn weg haalt of het haar boven je vagina scheert lees je hier.

Schaamhaar scheren man

Bij mannen is het de trend om de haartjes bij te werken in plaats van volledig kaal te scheren. Maar er zijn ook nog heel veel mannen die het schaamhaar in de schaamstreek liever volledig weghalen. Figuurtjes zijn geen trend bij mannen, maar wil je dat wel dan kun je dezelfde sjablonen gebruiken als voor vrouwen. Hoe je het haar rond de penis en balzak wegscheert lees je hier.

Hoe schaamhaar scheren: enkele tips

Voor het scheren van schaamhaar heb je meerdere opties. Het scheermesje is bij zowel mannen als vrouwen het populairst. Vrouwen kunnen eventueel een epilator of ontharingscreme gebruiken. Ongeacht welke methode je gebruikt, bij het scheren van schaamhaar met scheermesje, epilator en ontharingscreme zijn een aantal zaken van belang. Scheer je voor het eerst, is het al weer een tijdje gelden of zijn de haren langer dan een paar mm? Gebruik dan een tondeuse (of vergelijkbaar) om de haren zo kort als mogelijk tegen de huid weg te halen. Dit is belangrijk omdat anders het scheermesje of epilator moeite heeft om de haren goed weg te halen. De tweede tip is om zo goed mogelijk zicht te hebben op de plekken die je scheert. Ga bijvoorbeeld voor een spiegel staan of hurk er boven. De derde en laatste tip die we je mee willen geven is om de huid goed strak te trekken met één hand en met de andere hand het scheermes/apparaat de haren weg te halen. Zo voorkom je wondjes en huidirritatie.

Rode bobbeltjes voorkomen

Niks vervelender dan een jeukende schaamstreek met rode bobbeltjes door het scheren. Ook dat is grotendeels met een goede voorbereiding te voorkomen. Neem voor het scheren een korte warme douche (max. 5 minuten) om de haartjes zacht te laten worden en de huid te laten ontspannen. Droog af en breng een goede scheerschuim aan, of beter nog een doorzichtige scheergel (zodat je alles kunt zien). Scheer vervolgens met de eerder genoemde tips in het achterhoofd. Klaar? Spoel dan de huid af met koud water en breng eventueel na het afdrogen nog een neutrale huidlotion aan. Scheer de eerste keren niet tegen de huidrichting in om huidirritatie te voorkomen.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie