Oksels scheren met een elektrisch scheerapparaat

Je bekijkt nu Oksels scheren met een elektrisch scheerapparaat

Oksels zijn een gevoelig stukje huid. Veel mensen durven het scheren van de oksels met een scherp scheermesje dan ook niet aan of vinden op die manier scheren te tijdrovend. Is het scheren van de oksels op een snelle en veiligere manier – met een elektrisch scheerapparaat – dan een mogelijkheid?
[do_widget id=text-8]

Oksels scheren met een scheerapparaat

Het scheren van de oksels met een elektrisch scheerapparaat is heel goed mogelijk. Wel is het belangrijk om aan te geven dat je niet snel een even glad resultaat krijgt als met een scheermesje. Wil je dus baby gladde oksels dan moet je scheren met een scheermesje. Ga je akkoord met oksels waar nog wel wat haartjes zichtbaar zijn (zie foto rechts), maar die er zeer verzorgd uitzien? Dan is scheren met een scheerapparaat een optie.

Tondeuse functie

Hoe doe je dat dan? Dat is afhankelijk van hoe glad je de oksels wilt hebben. Ongeacht hoe glad je de oksels wilt hebben, je start altijd met het (zeer) kort trimmen van de haren met de trimfunctie van het scheerapparaat. Het resultaat: de grote bos met lange okselharen is verdwenen en zeer verzorgd kort getrimd.

De normale scheerkop gebruiken?

Wil je de haartjes nog korter en een wat meer gladde huid? Dan kun je ook de oksel scheren met de andere kant van het scheerapparaat (de scheerkop). Ons advies is dan wel om de oksels goed schoon te maken, want als je daarna weer je gezicht gaat scheren met hetzelfde apparaat wil je natuurlijk geen zweetgeur ruiken. Maak dan zeker ook de oksels weer zeer goed droog voordat je gaat scheren. Gebruik je de normale scheerkop na het kort trimmen dan is het resultaat een redelijk gladde oksel voor enkele dagen. Herhaal dus regelmatig. Wil je een nog gladdere oksel? In dat geval adviseren we je toch een scheermesje te gebruiken.

Tenslotte is onze tip om te scheren voor het slapen gaan en geen deo op te spuiten na het scheren. Zo kan de huid de hele nacht herstellen en kun je de volgende ochtend met deo goed voor de dag verschijnen.
[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Simon

  Ik gebruik hiervoor de trimmer achterop het scheerapparaat. Niet helemaal glad maar het resultaat is verzorgd en netjes!

 2. Edgar

  Gezien ik de kapper voor mijn kapsel een overbodige luxe vind.
  Was een tondeuse een uitkomst.
  Mijn oksels heb ik een tijdje glad geschoren.
  Maar er ontstonden 3 problemen irritatie en overmatig zweten en de haartjes staken irritant in mijn huid als die weer net begonnen te groeien.
  Nu gebruik ik de tondeuse voor mijn haar ook voor mijn oksels.
  Op de kortste stand
  En dat bevalt prima.
  De haartjes zijn kort, maar nog net lang genoen dat het niet gaat irriteren of de huid extra gaat zweten.
  Maar het oogt toch verzorgt

Geef een reactie