Hoe nat scheren met een scheerapparaat (scheerschuim)

Je bekijkt nu Hoe nat scheren met een scheerapparaat (scheerschuim)

Het lijkt een revolutionaire vondst te zijn, een elektrisch scheerapparaat waarmee je ook met water en scheerschuim kunt scheren. Met de mogelijkheid om zowel nat als droog te scheren heb je een keuze tussen droog scheren of verfrissend nat. In dit artikel bespreken we hoe je het beste nat (met scheerschuim) scheert met een elektrisch scheerapparaat.
[do_widget id=text-8]

Waterdicht

Elektrische nat-scheerapparaten hebben een waterdichte scheerkop die gebruikt kan worden met water en scheerschuim. Voorbeeld van een goed apparaat is de Philips Shaver S7370. Elektrisch natscheren is het comfort van droogscheren met het frisse gevoel van natscheren én verzorging van de huid tijdens het scheren.

Hoe met scheerschuim scheren met een scheerapparaat?

Wij raden de volgende scheermethode aan voor diegene die wil scheren met een elektrische nat-scheerapparaat en daar scheerschuim bij wil gebruiken.

  1. Maak eerst uw huid nat en breng dan scheerschuim of scheergel aan op uw huid.
  2. Opmerking: wij raden u aan de instructies op de bus scheerschuim of scheergel op te volgen voor een optimaal scheerresultaat.
  3. Spoel de scheerunit nu voordat je begint af onder de kraan om ervoor te zorgen dat de scheerunit door het water soepel over uw huid glijdt.
  4. Druk op de aan/uitknop om het scheerapparaat in te schakelen. Beweeg de scheerunit in draaiende bewegingen over uw huid en over het scheerschuim.
  5. Opmerking: spoel het scheerapparaat regelmatig af onder de kraan om te zorgen dat het soepel over uw huid blijft glijden.
  6. Maak uw gezicht schoon met wat water en droog uw gezicht daarna af.
  7. Reinig het scheerapparaat grondig na gebruik.

Opmerking: als u het scheerapparaat niet regelmatig afspoelt onder de kraan tijdens het scheren met scheerschuim of scheergel, kan het schuim of de gel erg dik worden. Het scheerapparaat kan dan worden uitgeschakeld door te veel wrijving (een voorzorgsmaatregel). Vergeet dus niet uw scheerapparaat regelmatig af te spoelen onder de kraan.

Welke scheerschuim of scheergel gebruiken?

Als u een elektrisch scheerapparaat heeft dat geschikt is voor nat scheren dan kunt u daarvoor alle soorten scheerschuim of scheergel gebruiken die verkrijgbaar is in de supermarkt of drogisterij. Als u een gevoelige huid heeft, raden we u aan scheerschuim of scheergel voor de gevoelige huid te gebruiken.

Vocht inbrengende systemen

Een aantal scheersystemen heeft bovendien een mogelijkheid om vocht inbrengende gel of lotion op de huid aan te brengen. Door de toevoeging van een speciale emulsie, rechtstreeks vanuit het scheerapparaat, wordt de huid tijdens het scheren beter verzorgd. Deze emulsie kunt u los verkrijgen en kan op eenvoudige wijze worden vervangen. Onze ervaring is dat deze vocht inbrengende systemen weinig nut hebben en het kopen van de emulsie eigenlijk zonde van je geld is.
[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Harry

    Ik vind het wel effe wennen, maar wel lekkr op zich. Was altijd nat scheren met scheermesje gewend.

Geef een reactie