Hoe onder de douche scheren met een scheermesje

Je bekijkt nu Hoe onder de douche scheren met een scheermesje

Scheren onder de douche: het kan je een hoop tijd besparen en het warme water heeft zo zijn voordelen voor het scheerresultaat. In dit artikel beschrijven we hoe je jezelf het beste onder de douche kunt scheren met een scheermesje. We geven tips voor het scheren van het gezicht, benen, oksels en schaamhaar onder de douche, zowel voor mannen als vrouwen.
[do_widget id=text-8]

Voorbereiding

hoe-onder-douche-scheren-gezicht-lichaam

Ongeacht welke plek van het lichaam je wilt scheren, de voorbereiding is ongeveer hetzelfde. Je hebt nodig: een (scherp) scheermesje, scheerschuim of gel en eventueel een (hand)spiegel die niet beslaat. Het voordeel van onder de douche scheren is dat je de huid niet meer met de hand of met een handdoek nat en warm moet maken. Enkele minuten kort onder de warme straal is voldoende om de haartjes zachter te maken en de huid voor te bereiden op het scheermes. Ondanks dat een scheermesje met alleen water ook al redelijk over de huid glijdt adviseren we wel om ook onder de douche scheerschuim te gebruiken om de huid te beschermen en het mesje met zo min mogelijk frictie over de huid te laten glijden. Voorkom dan wel dat het douchewater het scheerschuim wegspoelt voordat je gaat scheren, zet de douche tijdens het scheren even uit of ga naast de straal staan.

Scheren onder de douche

Het procedé voor het scheren van het gezicht, benen, oksels en schaamhaar onder de douche is ook vrijwel hetzelfde als dat je normaal op die plekken zou scheren. Na het nat maken van de huid en eventueel aanbrengen van scheerschuim scheer je van boven naar beneden. Tip: trek me je ene hand de huid strak terwijl je met de andere hand het scheermes gebruikt. Lange haartjes knip je liefst voor het douchen weg, bijvoorbeeld met een tondeuse of schaar. Eventueel scheer je nogmaals, maar dan tegen de haargroei richting in (meestal van beneden naar boven) om een super glad resultaat te krijgen. Pas hiermee wel op, bij veel mensen veroorzaakt dit (kortdurende) huidirritatie. Wist je dat je tegenwoordig ook met een scheerapparaat (de nieuwste types) onder de douche kunt scheren? Lees er hier meer over.

Na het scheren

Na het scheren is het belangrijk dat je nog even door gaat met douchen. Zo kun je de scheermesjes afspoelen, de huid reinigen en je huid nog even laten ontspannen onder het warme water. We raden aan te scheren vlak nadat je bent begonnen met douchen, na het verwijderen van de haartjes kun je dan gewoon verder gaan met het wassen van je haar en lichaam.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Fotocredits: Shower man (4), uitsnede, Matt & Second shower of the day, verkleind, Fuschia Foot

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Tassy

    Ik scheer mijn benen altijd direct als ik onder de douche stap. Dus even nat maken, schuim aanbrengen en scheren. Als ik eerst een lange douche neem en daarna scheer krijg ik altijd veel last van wondjes.

Geef een reactie