Schaamhaar scheren tijdens zwagerschap?

Je bekijkt nu Schaamhaar scheren tijdens zwagerschap?

Je schaamhaar scheren tijdens de zwangerschap is prima, maar ga voorzichtig te werk. Met een dikke buik kan het erg lastig zijn om het haar in de schaamstreek wat bij te werken. Bovendien kan je huid tijdens de zwangerschap extra gevoelig zijn en raakt deze gemakkelijk geïrriteerd.
[do_widget id=text-8]
Hoe moet je het schaamhaar dan scheren tijdens de zwangerschap? De oude beproefde methoden, zoals scheren, epileren en waxen, zijn perfect veilig. Om snijwondjes te voorkomen raden we je aan om gebruik te maken van een ladyshave of een tondeuse. Gebruik nooit een scheermesje in verband met snijwondjes (infectiegevaar). Het makkelijkst is het als je de beschikking hebt over een spiegel zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent.

De schaamstreek hoeft niet helemaal glad geschoren te zijn, maar je verwijdert met de ladyshave en tondeuse wel de lange haartjes zodat je geen last hebt van het lange schaamhaar. Scheren kun je dus prima zelf doen maar je kunt ook je partner laten assisteren of naar de schoonheidsspecialist gaan.

Je schaamhaar scheren is voor de bevalling meestal niet noodzakelijk. Wel is het makkelijk als het wat bijgewerkt is. Lees ook: Schaamhaar scheren voor de bevalling
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: Pregnant Belly, uitsnede, Christian Glatz

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Cora

    Ik laat mijn vriend mij scheren nu ik zwanger ben 😀

Geef een antwoord