Hoofd kaal scheren

Je bekijkt nu Hoofd kaal scheren

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mannen hun hoofd kaal scheren. Wat de reden ook is, je wilt een zo glad mogelijk resultaat. Dit artikel beschrijft hoe je jou hoofdhaar afscheert en een gladde hoofdhuid kunt realiseren.
[do_widget id=text-8]

Wanneer hoofd scheren

Elke dag is toch een goede dag om je hoofd kaal te scheren? Ja en nee. Als dit de eerste keer is dat je jou hoofdhaar afscheert dan is het aan te raden dit begin van het weekend of in de vakantie te doen. Op deze manier kan je wennen aan je nieuwe look voordat je deze laat zien aan vrienden, kennissen en collega’s. Ook kan je hoofdhuid nog wat bijkleuren en bijkomen van de eerste scheerbeurt.

Knip eerst het haar kort

Als dit de eerste keer is dat je jou hoofdhaar gaat scheren is het zaak eerst de (lange) haren zo kort mogelijk tegen de hoofdhuid te verwijderen. Gebruik een schaar om de lange haren af te knippen en een tondeuse om het resterende haar tot op enkele mm (stoppels) van de huid te scheren. Des korter het haar is, des te beter het scheermes er doorheen glijdt, het minimaliseert de kans op snijwondjes.

Neem een warme douche

Neem vervolgens een warme douche. Het water zal de haartjes zachter maken wat het scheren vergemakkelijkt. Ook verminder je hiermee de kans op rode bultjes en ingegroeide haren. Droog je af na het douchen maar laat je hoofd nat.

Een alternatief voor douchen is je hoofd nat maken met een natte washand of handdoek. Gebruik lauwwarm water en laat de handdoek enkele minuten rond je hoofd zitten voordat je begint met scheren.

Breng nu een dikke laag scheercrème aan en laat het ongeveer een minuut inwerken.

TIP: Zorg dat je een handspiegel bij de hand hebt zodat je de achterkant van je hoofd goed kunt zien.

Hoe hoofd kaal scheren

Je hoofdhaar scheren is vergelijkbaar met het scheren van je gezicht. Neem vooral de tijd voor het scheren van je hoofdhuid. Je kunt altijd een tweede of zelfs derde keer scheren als het resultaat niet glad genoeg is of je een stukje vergeten bent.

Maak gebruik van en schoon, scherp scheermes en begin met het scheren van de haren met de haargroeirichting mee. Hiermee voorkom je snijwondjes, irritatie van de huid en ingegroeide haren. Druk niet te hard maar laat het scheermes zijn werk doen.

Begin bij de kruin (het midden) en scheer vanaf de kruin naar het voorhoofd en vanaf de kruin naar het achterhoofd. Scheer van boven naar beneden. Het is makkelijker om eerst het voorhoofd kaal te scheren. Draai het scheermes om en scheer daarna het achterhoofd. Daarna kan je het slaapgedeelte en de zijkanten van je hoofd kaal scheren. Scheer met lange rustige gelijkmatige bewegingen. Maak het scheermes na elke beweging vrij van haartjes en scheerschuim.

Spoel je hoofd af met lauw water en daarna nogmaals met koud water. Hiermee voorkom je irritatie van de hoofdhuid.

Een tweede keer scheren?

Controleer of je geen plekjes vergeten bent en scheer desnoods nogmaals om het hele hoofd kaal te zetten. Indien het resultaat nog niet goed genoeg is kun je ook tegen de haargroei in scheren. Pas wel op voor een gevoelige huid. Zeker als dit de eerste keer is dat je je hoofdhuid scheert is het aan te raden om nog niet tegen de haarrichting in te scheren. Je huid is namelijk op dit moment nog extra gevoelig. Hoe vaker je over een stukje huid gaat met je scheermesje, hoe meer kans je hebt op irritatie van je hoofdhuid. Scheer dus voorlopig ieder gedeelte van je hoofd eenmalig. Na enkele weken is je huid gewend aan het scheren en kun je ook tegen de haarrichting in gaan scheren om zo een nog gladder resultaat te krijgen.

Een glad hoofd houden

Wie zijn hoofd eenmaal heeft kaalgeschoren en deze look wil behouden zal dagelijks of om de dag moeten scheren.

Let op: wanneer je naar buiten gaan en in de zon gaat zitten zal je pas geschoren hoofd snel verbranden. Gebruik zonnebrand om verbranding van de tere huid te voorkomen. Je hoofdhuid is van nature niet veel zonlicht gewend en verbrand daardoor snel.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Jan

    Mijn haartjes groeien gelukkig niet zo heel snel dus ik moet mij om de 5 dagen scheren om het lekker glad te houden.

  2. bert

    ik moet elke dag kaal scheren en dat als ik 14 ben dat vind ik echt heel vervelend hoe stop ik dit

Geef een reactie