Oksels scheren tegen zweten en zweetgeur

Je bekijkt nu Oksels scheren tegen zweten en zweetgeur

Niemand wordt blij van stinkende oksels. Misschien ruik je het op den duur zelf niet meer, maar je omgeving wel. Je zult niet bepaalt op een voetstuk gezet worden als dank voor het verspreiden van deze zweetgeur en daarom kun je er het best iets aan doen. Effectieve manieren om stinkende oksels tegen te gaan zijn het gebruik van deodorant en het wassen van je kleding. Ook het scheren van de oksels is een oplossing voor zweten. Veel mannen en vrouwen doen dat dan ook. Geschoren oksels zien er bovendien netjes en verzorgd uit.

Stinkende oksels door okselhaar?

De boosdoener bij stinkende oksels is niet het zweet zelf, maar de bacteriën die in contact komen met het zweet. Iedereen zweet over het hele lichaam, maar er zijn plaatsen waar je meer zweet dan op andere plaatsen. De handen, voeten en oksels zijn uitgerust met erg veel zweetklieren en daarom transpireer je op deze plaatsen meer dan op andere lichaamsdelen. Nu zijn vooral de oksels (en de voeten ook wel) ideale broeihaarden voor bacteriën. Het zijn vochtige en warme plekjes, waarin de bacteriën zich snel en makkelijk kunnen vermenigvuldigen. De bacteriën leven van je zweet, ze voeden zich ermee en de stank die je ruikt is dan ook de afscheiding die ze produceren.

Scheren als oplossing voor zweet?

Het okselhaar vangt veel zweet op. Dit is handig, want zo verspreidt het zweet zich minder snel door je kleren en over de rest van lichaam. Aan de andere kant zijn de vochtige haartjes (door het zweet) ideaal voor de bacteriën om er zich in te nestelen. Door de haren in je oksel weg te scheren verminder je de concentratie van bacteriën. Daarmee verminder je ook de ophoping van zweetlucht in je oksels. Helaas neem je het probleem van zweten niet weg. Maar door het wegscheren van okselharen kunnen bacteriën zich niet meer in het haar nestelen, waardoor het zweet iets minder snel of minder sterk zal gaan geuren.

Hoe je oksels scheren?

De werkwijze is voor mannen en vrouwen ongeveer gelijk. Wanneer je voor de eerste keer je oksels scheert, kun je het beste eerst de haren kort tegen de huid knippen of weghalen met een trimmer. Neem dan een warme douche en gebruik scheerschuim. Gebruik ook een (liefst nieuw) kwalitatief goed scheermesje. Door middel van deze twee maatregelen zal je de huidirritatie tot een minimum beperken. Oksels kun je het makkelijks scheren staand voor een spiegel. Zo zie je wat je doet. Houd in ieder geval je ene arm omhoog en hanteer met de andere het scheermesje. Lees hier meer over hoe je jouw oksels scheert. Let erop dat je okselhuid nu wat gevoeliger is dan normaal, dus je kunt beter een paar uur wachten met het aanbrengen van deodorant. Een laatste tip van onze kant is dan ook om ’s avonds je oksels te scheren. Dan hoef je geen deo meer op te doen en kan je huid een nacht tot rust komen.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Niek

    Bedankt voor de antwoorden in dit bericht. Ik liep al langer met de vraag of het helpt om je oksels te scheren tegen het zweten.

Geef een reactie