Scheerapparaat voor het scheren van je hoofd

Je bekijkt nu Scheerapparaat voor het scheren van je hoofd

Je hoofd kaal scheren kan soms een vervelend, tijdrovend en lastig klusje zijn. Water, scheerschuim, voorzichtig met het scheermesje werken, niet overal bij kunnen of goed kunnen zien wat je doet. En voor wie een beetje pech heeft ook nog eens sneetjes en wondjes of huiduitslag door het scheren.

Philips QC5580 review

scheerhoofd-scheermesjesSpecifiek voor het scheren van het hoofd heeft Philips de QC5580 ontwikkeld. Dit scheerapparaat is eigenlijk geen scheerapparaat maar een combinatie tussen scheren en een tondeuse. Naast de tondeusefunctie voor het kort zetten van de haartjes (van 15 mm tot 0,5mm), beschikt het apparaat over een opzetstuk dat de kleine haartjes tot dicht op de huid weg scheert. Bij gebruik van het opzetstuk is het resultaat vergelijkbaar met een scheermesje: een volledig gladde afwerking. Het apparaat ontvangt lovende reviews van een groot aantal mannen die hun hoofd kaal houden met dit apparaat. Ook wij mochten de Philips QC5580 onlangs reviewen. Een gastredacteur heeft het apparaat een maand lang uitgeprobeerd. Zijn bevindingen lees je hieronder.

TIP: Koop de Philips QC5580 hier


Je hoofd scheren met een scheerapparaat

Ik ben vrij traditioneel ingesteld, ik scheer mijn hoofd tot nu toe met een scheermesje en scheerschuim. Ik was dan ook wat sceptisch toen ik voor ScheerTips.com gevraagd werd om de Philips QC5580 te reviewen. Hoewel ik zeker de voordelen zie van een elektrisch apparaat vroeg ik mij af in hoeverre zoiets een tevreden resultaat kon opleveren. Ik verklap alvast, ik was aangenaam verrast.

in-de-verpakking-reviewTerug naar het begin. Om goed te kunnen reviewen moest ik een tijdje mijn haar laten groeien, tot ongenoegen van vooral mij zelf, maar ook van mijn vrouw. In die dagen tijd genoeg om het apparaat eens goed te bekijken. In de verpakking zit het apparaat, de opzetstukken voor trimmen en glad scheren en een nette opberg / reistas. Ik ben begonnen met het knippen van het haar met het apparaat. Hiervoor het ik een opzetkam nodig (ik heb de precisiekam gebruikt). Het gebruik van de trimmer was kinderlijk eenvoudig: opzetstuk bevestigen, gewenste lengte instellen en het apparaat langzaam in banen over de schedel bewegen. De draaibare kop maakt het verrassend eenvoudiger om zelf mijn haar kort te zetten.

De precisiekam met mogelijkheid tot het trimmen van het haar van 0.5 mm tot 3 mm functioneert eveneens verrassend goed. Het was in het begin even wennen maar de mesjes scheerden de haartjes zonder problemen af, raakten niet verstopt en trokken niet aan de haartjes. Ook heb ik geen snijwondjes of gebruikssporen opgemerkt (geen striemen, rode of geïrriteerde huid). Het haar werd bovendien overal netjes gelijk afgeknipt.

Hoofd kaal scheren

scheren-hoofd-apparaatNu mijn haartjes kort zijn getrimd kan ik gaan doen waar ik zeer benieuwd naar ben: hoe kort kan dit apparaat mijn haartjes afscheren? Lukt het om een redelijk glad hoofd te krijgen? Om dat voor elkaar te krijgen haal ik het trimdeel van het apparaat af en plaats ik het scheerhoofd hulpstuk. Tijd om te scheren. Ik moet het scheerhoofd over mijn hoofdhuid bewegen zonder al te hard te drukken en er voor zorgend dat het scheerblad altijd contact maakt. Het resultaat? Scheren met een meisje is nog steeds gladder maar het resultaat is eigenlijk heel erg behoorlijk. In tijd kan het scheermes niet op tegen de snelheid en gemak van dit apparaat. Ook heb ik geen last gehad van scheerirritatie of wondjes.

Tenslotte nog wat, niet geheel onbelangrijke, randzaken. Het apparaat ligt stevig in de hand, het is klein licht en handzaam en werkt dummy proef. Vooral handig is het dat het apparaat zowel draadloos (ik heb de 60 min accuduur net niet gehaald) als met de stekker werkt. Dat geeft mobiliteit en mogelijkheid om op plaatsen zonder stopcontact te scheren. Het apparaat is gelukkig ook snel schoon te spoelen onder de kraan.

Resume

Ik ben aangenaam verrast door de wijze waarop de QC5580 functioneert en het gemak waarmee het mijn hoofd redelijk goed kaal en glad houdt. Hoewel ik nat scheren met een mesje nog steeds erg lekker vindt, ga ik niet ontkennen dat dit apparaat een hoop gedoe met water, scheerschuim en snijwondjes scheelt. Bovendien bespaart het apparaat mij tijd en kan ik op elk moment zonder gedoe mijn hoofdharen kort zetten of tot zeer kort op de huid (bijna glad) afscheren. Het is zo gebeurd en ik heb er geen hulp van mijn vrouw meer voor nodig. Wat mij betreft dus een aanrader voor wie op zoek is naar een scheerapparaat om het hoofd kaal te scheren.

TIP: Koop de Philips QC5580 hier

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Joris

    Heb ik echt een speciaal scheerapparaat nodig of kan ik ook mijn normale scheerapparaat (die ik dagelijks) voor mijn gezicht gebruik ook voor het scheren van mijn hoofd gebruiken?

  2. Rombaut kurt

    Ik heb ook dit apparaat maar heb al 2maal omzetstijging met die 2roostertjes moeten vervangen op amper 3 maand,steeds een stukje uit

Geef een antwoord