Verschil tussen roterend en vibrerend folie scheerapparaat

Je bekijkt nu Verschil tussen roterend en vibrerend folie scheerapparaat

Er zijn grofweg 2 verschillende type elektrische scheerapparaten te koop: die met roterende scheerkoppen (bijvoorbeeld Philips) en die met een vibrerende folie (bijvoorbeeld Braun). Het belangrijkste verschil tussen beide typen is de manier waarop ze de haartjes afscheren. Wat betreft scheerresultaat zit er geen verschil tussen beide typen.
[do_widget id=text-8]

Scheerapparaten met roterende koppen

Dit type scheerapparaat maakt gebruik van roterende mesjes. De roterende snijdelen (mesjes) zitten in een stilstaande ronde kap. Elke kap is geperforeerd (voor de stoppels) en bevat sleuven (voor de lange haren) die de haartjes grijpen. De roterende mesjes in de kappen snijden de haartjes die door het rooster steken af. De meeste van dit type scheerapparaten hebben 3 scheerkoppen en roterende dubbele mesjes die de haren optillen om op comfortabele wijze onder of tegen het huidoppervlak af te scheren. Voor de roterende systemen vinden we de philips S9000 erg goed scheren.

Scheerapparaten met Vibrerend/oscillerend folie

Vibrerende scheersystemen zijn voorzien van een recht, relatief glad scheerblad met een scheerrooster of metalen folie (blad). Achter een metalen folie zit een trillend scheermes. De folie vangt de haartjes en begeleid ze naar de mesjes. De mesjes bewegen zich razendsnel heen en weer en snijden de haartjes in een mum van tijd tegen de huid weg. Het bekendste merkt van dit type scheerappraat is Braun, waarvan we de Braun serie 9 het beste vinden scheren.

Beide type scheerapparaten werken dus ongeveer hetzelfde. Zit er dan wel merkbaar verschil in het scheerresultaat en comfort?

Verschil in scheerresultaat en comfort?

Wat andere nieuwsberichten en fabrikanten ook beweren, de verschillen in scheerresultaat en comfort zijn zeer klein. Het wordt wel gezegd dat roterende scheersystemen beter zijn voor mensen met stuggere baardharen, haartje die alle richtingen opgroeien en langere baardhaartjes (waardoor je niet dagelijks hoeft te scheren). Foliescheersystemen zouden vooral geschikt zijn voor het dagelijks bijhouden van je stoppels. Onze ervaring is dat die verschillen in beide gevallen verwaarloosbaar zijn. Beide typen scheren even goed en even comfortabel! Waarom zijn er dan zoveel mensen die of zweren bij een roterend scheerapparaat of bij een vibrerend foliescheerapparaat?

Conclusie

Zoals je ziet zit er dus weinig verschil tussen de werking en scheerresultaat van beide typen scheerapparaten. Het verschil zit hem vooral in het feit dat het ene type min of meer vierkant is, de andere heeft ronde scheerkoppen. Daarnaast is de werking van de mesjes verschillend, het ene type heeft trillende / bewegende mesjes, het andere type ronddraaiende. Welk systeem het beste werkt is grotendeels afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur, beide type apparaten presteren wat scheerresultaat betreft nagenoeg gelijk. Volgens een onderzoek van de Consumentenbond zou een roterend mesje even glad scheren als een oscillerend systeem. Wij hebben in onze testen en reviews goede ervaring met zowel een roterend systeem als een foliescheersysteem.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Leon

    Is inderdaad zoals jullie schrijven een kwestie van persoonlijke voorkeur welk scheersysteem je kiest, presteren nagenoeg gelijk.

Geef een reactie