Wat scheert gladder en beter: een scheermes of een elektrisch scheerapparaat

Je bekijkt nu Wat scheert gladder en beter: een scheermes of een elektrisch scheerapparaat

Scheren doe je maar om één reden: je wilt een glad geschoren en verzorgd gezicht. Voor deze zeer regelmatig terugkerende handeling wil je daarom een methode die het gladst en het beste scheert en waar je niet al te veel moeite voor moet doen. In onze moderne tijd – met geavanceerde 5-bladige scheermesjes en nog geavanceerdere elektrische scheerapparaten – gaat dat gelukkig steeds beter. Toch zitten er nog verschillen in hoe glad het eindresultaat is wanneer je een scheermes of een elektrisch scheerapparaat gebruikt. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag wat nu gladder scheert: een scheermes of een elektrisch scheerapparaat?

Een scheermesje scheert beter dan een elektrisch scheerapparaat

Om die vraag maar meteen te beantwoorden: met een scheermesje scheer je beduidend gladder dan met een elektrisch scheerapparaat. Mijn ervaring – ik ben iemand met een vrij zware baardgroei – is dat wanneer ik scheer met de meest moderne scheerapparaten die er op dit moment zijn (Braun Series 9 en Philips 9000 serie) ik altijd nog wel iets van stoppels zie zitten en de haartjes ook nog (heel licht) voelbaar zijn. Wanneer ik scheer met een scheermesje (ik gebruik Gillette proglide power mesjes vanwege het haargeleidende kammetje) is mijn huid spiegel glad. Er zijn direct na het scheren bijna geen stoppels meer zichtbaar of voelbaar. In mijn geval scheer je met een scheermesje dus veel gladder dan een elektrisch scheerapparaat. Ook de andere redacteurs van deze website hebben een vergelijkbare ervaringen.

Scheren met een scheermesje kost tijd en is niet zonder moeite

Voor een ultiem gladde huid zonder haartjes moet je dus een scheermes gebruiken. Maar er is natuurlijk wel een belangrijke kanttekening. Scheren met een scheermesje kost (veel) tijd. Je moet je huid natmaken en scheerschuim aanbrengen. Vervolgens ga je scheren waarbij je na elke korte haal het scheermesje even moet afspoelen. En het resultaat wat ik in de alinea hierboven beschrijf, bereik ik alleen als ik ook nog een tweede keer tegen de haarrichting in scheer. Dat betekent dus dat ik eerst van boven naar beneden en vervolgens een tweede keer scheerschuim aanbreng om daarna nog een keer van onder naar boven de achtergebleven haartjes weg te halen. Alleen zo krijg ik een spiegel gladde huid waar geen haartjes meer voelbaar of zichtbaar zijn. En dat kost dus (veel) tijd, elke dag maar weer.

Elektrisch scheren heeft mijn voorkeur

Hoewel een scheermesje dus veel beter scheert dan een elektrisch scheerapparaat en ook een prettiger gevoel geeft, gebruik ik dagelijks toch het liefst een elektrisch scheerapparaat (ik gebruik de Braun 9 series). Met name in tijdwinst en gemak heeft elektrisch scheren mijn voorkeur. En hoewel je niet kan zeggen dat een elektrisch scheerapparaat net zo glad scheert als een scheermesje, durf ik wel te stellen dat de betere scheerapparaten echt wel goed de haartjes weghalen. Het resultaat is gewoon prima glad, zonder al het gedoe met water en scheerschuim.

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie